0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 23-02-24 om 04:04 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

MODULAN het merk

MODULAN het merk

Van het vullen, egaliseren en behangen van je muren. Tot het lakken van je meubels en binnen- of buitenwerk. Modulan biedt de oplossing voor elk project.

Waar staat MODULAN voor?

MODULAN heeft alles voor de bewerking van je wanden. Van de grondlaag tot de eindlaag, bij iedere laag kun je professionele kwaliteit verwachten. Hierdoor werk je altijd met producten die geproduceerd zijn volgens de laatste ontwikkelingen.

Het productaanbod van MODULAN

Het MODULAN assortiment bestaat uit vulmiddelen, kitten, behangplaksel, technisch behang, beitsen en lakken. Alle producten zijn daarbij goed op elkaar afgestemd en zorgen daardoor voor een professioneel eindresultaat.

De producten kunnen makkelijk, snel en veilig worden verwerkt. De grondverf en lak kunnen met verfspuiten en het AIRLESS-systeem worden aangebracht.

Vulmiddelen

Modulan vulmiddelen . HORNBACH

MODULAN Reparatie- en uitvlakspachtel zorgt voor een gladde ondergrond en vormt de basis voor een perfect oppervlak. Het is beschikbaar in poedervorm of kant-en-klaar. Bij de poedervorm is de dikte van de vloeistof uiteraard zelf te bepalen. MODULAN Reparatie- en uitvlakspachtel is verkrijgbaar in verschillende korrelgrootten voor verschillend gebruik:

 • MODULAN speciale toepassingen 100-serie: aanvullende producten voor elke bouwplaats. Voor het vullen van grotere gaten, het bevestigen van elektrische leidingen of het vastzetten van zware bouwdelen.
 • MODULAN reparatie- en uitvlakspachtel voor binnen medium 300-serie: vul- en egalisatiemiddelen, speciaal ontwikkeld voor het vullen van oneffenheden en het plamuren van vlakken binnenshuis.
 • MODULAN reparatie- en uitvlakspachtel voor binnen fijn 400-serie: voor het plamuren van muren en plafonds binnen en voor het plamuren van gipskartonplaten. Door de fijne korrel is de plamuur ideaal voor het maken van gladde ondergronden. Geschikt voor dun behang en direct schilderen.

Muren voorbereiden - bekijk de instructievideo!

Muren gladmaken met reparatie- en uitvlakspachtel

Bij dun behang of muurverf stoor je je later ook aan de allerkleinste oneffenheden op de wand. Daarom is het belangrijk om voor een compleet gladde ondergrond te zorgen. Hiervoor is met name MODULAN reparatie- en egalisatieplamuur "fijn“ geschikt (MODULAN 451). Dit is een kant-en-klare plamuur.

Als de ondergrond heel grof in structuur is, zoals bijvoorbeeld bij metselwerk, dan is het aan te raden om vooraf een laag MODULAN reparatie- en uitvlakspachtel 301 "medium" of reparatie- en uitvlakspachtel 350 "medium" aan te brengen. De MODULAN reparatie- en uitvlakspachtel 350 "medium" is speciaal ontwikkeld voor het vullen van oneffenheden en het plamuren van vlakken binnenshuis.

Moet de wand worden voorzien van structuurbehang of pleister? Dan adviseren we om de wand vooraf met MODULAN reparatie- en uitvlakspachtel 301 "medium" in poedervorm of met reparatie-en uitvlakspachtel 350 "medium" als kant-en-klare plamuur voor te bereiden. Daarmee zorg je voor een gladde ondergrond. Perfect voor glasvezel-, schilders- of renovatievliesbehang!

Tip

Alle gladmakers van MODULAN kunnen zowel op klassieke wijze met een troffel of spaan als met een roller worden aangebracht. Met de roller gaat het aanzienlijk gemakkelijker en sneller!

Wanneer gebruik je welke plamuur?

De tabel geeft een overzicht van welke plamuur je het beste kunt gebruiken voor welke ondergrond:

Gewenst oppervlak: grof, ideaal voor pleister, vezelplaat of structuurbehang Gewenst oppervlak: fijn, ideaal voor verf of dun behang
Ondergrond: grof,
bijvoorbeeld metselwerk, glasvezel of grove pleister
301 "medium" of 350 "medium" 301 "medium" of 350 "medium" of 451 "fijn"
Ondergrond: fijn,
bijvoorbeeld gipskarton, fijn pleisterwerk
451 "fijn"

Wanden gladmaken met schildersvlies

Verf of dun behang kan het beste op een extra gladde ondergrond worden aangebracht. Dat werkt het beste als het schildersvlies in het nog vochtige plamuurbed wordt gelegd.

1. Eerst breng je MODULAN reparatie- en uitvlakspachtel 451 "fijn" met de lijmkam aan.
2. Daarna leg je het schildersvlies erin.
3. Als laatste strijk je het met een Venetiaanse troffel of spaan af.

Tegelwanden voorbereiden met een hechtprimer voor tegels

Met de MODULAN hechtprimer voor tegels kun je rustig je hamer achterwege laten. Want met moeite oude tegels van de wand hakken, dát is iets van vroeger. Tegenwoordig kun je rechtstreeks op de oude tegelondergrond werken.

Dun en gelijkmatig aanbrengen met een roller of kwast zorgt voor een optimale hechting van de MODULAN reparatie- en uitvlakspachtel. Eenvoudiger krijg je het niet!

Kitten

Voor afdichten en een perfecte voegafwerking heeft MODULAN twee verschillende professionele voegkitten: siliconenkit en schildersacryl.

 • MODULAN siliconenkit is elastisch, waterafstotend, schimmelwerend én hecht heel goed op vrijwel elke ondergrond. Het is ideaal voor bewegende of werkende ondergronden, zoals in vochtige ruimten en ondergronden met het risico op schimmelvorming. MODULAN siliconenkit is ook geschikt voor natuursteen en voor het opplakken van spiegels.
 • MODULAN schildersacryl is plasto-elastisch en sluit haarscheurtjes in metselwerk en voegen. Ook tussen elkaar begrenzende bouwdelen, zoals bijvoorbeeld deurlijsten en muren sluit het goed af. Daardoor is het ideaal geschikt voor aftimmerwerk.

Voegen afdichten - bekijk de instructievideo

Behangplaksel

MODULAN behangplaksels zijn in kwaliteit en verwerking afgestemd op de behoeften van de professionele gebruiker. De producten zorgen ervoor dat allerlei soorten behang goed plakken. Voor vlies- en papierbehang is specifiek plaksel verkrijgbaar. MODULAN behangplaksel 820 Speciaal is een universeel plaksel dat geschikt is voor al het behang.

MODULAN 820 Speciaal valt op door de sterke hechting en is tóch gemakkelijk te corrigeren. Het is geschikt voor behangen met professionele behangplakmachines.

MODULAN 810 Vlies is gebruiksklaar en kan makkelijk vanuit de emmer op de muur worden aangebracht. Vliesbehang wordt rechtstreeks op de met plaksel ingesmeerde muur geplakt.

Modulan 811 Kant-en-klaar is behangplaksel geschikt voor gebruik op glad- en reliëfvliesbehang. Het is gebruikslaar, van professionele kwaliteit en geschikt om direct op de muur aan te brengen zonder te spetteren.

Overschilderbaar behang

Modulan schildersvlies . HORNBACH

Met overschilderbaar behang kies je de gewenste oppervlaktestructuur. Daarna kun je het behang in iedere gewenste kleur schilderen. MODULAN'S ruime assortiment aan professioneel schilder- en glasvliesbehang kan op vrijwel elke ondergrond worden aangebracht.

 • MODULAN schildersvlies zorgt voor een gladde en voldoende zuigende basisondergrond. De professionele kwaliteit zie je terug in het resultaat van je geschilderde muur. Bij een lastige ondergrond kan het schildersvlies ook als regulerende laag onder decoratief behang worden gebruikt.
 • MODULAN glasvezelbehang heeft een dichte structuur, is stootbestendig, is bestand tegen rotten, bedekt scheuren, is robuust én slijtvast. Daardoor is het super geschikt voor gebruik op de werkvloer, in openbare gebouwen of drukbezochte winkelruimten.

Beits

MODULAN beitsen zijn premium producten met een bijzonder lange levensduur. De MODULAN Beitsen zijn ontwikkeld voor het onderhoud en renovatie van buitenhout. De sterke uv-filters zorgen voor langdurige bescherming tegen weersinvloeden.

Of het nu om niet-maathoudende, beperkt maathoudende of maathoudende houten bouwdelen gaat: MODULAN betisen zijn er voor gevels, schuttingen, ramen, deuren, en meer!

De MODULAN Renovatie grondering is speciaal geschikt voor de renovatie van sterk verweerd, zuigend hout dat buiten staat. Het is beige voorgekleurd, om de kleurtoonverschillen met de ondergrond te compenseren.

Lakken

Voor zowel grondering en afwerking is er de uitgebreide serie MODULAN lakken. We maken onderscheid tussen grondverf, lak en een 1-pot-systeem.

 • MODULAN Grondverf (we zeggen ook wel primer) en MODULAN PU lak gebruik je voor een professioneel resultaat. De PU lakken zijn verkrijgbaar in tien verschillende kleuren. Daarnaast zijn ze voor binnen- én buitengebruik! Bekijk ook de bijbehorende primers!
 • MODULAN Lakken kunnen we onderverdelen in twee soorten basissen:
  • Watergedragen: deze zijn kras- en stootvast, hebben weinig geur, zijn sneldrogend en vergeelt minder. Daarnaast zijn lakken op waterbasis beter voor het milieu en voor je gezondheid. In vergelijking tot oplosmiddelhoudende lak slijt watergedragen lak wat sneller.
  • Oplosmiddelhoudend: deze zijn zeer sterk en extra makkelijk te verwerken. De lak slijt zeer langzaam en is daardoor erg duurzaam. Bij gebruik binnen, kan de lak licht vergelen.
 • MODULAN 1-pot-systeem (3-in-1) biedt grondverf, lak en aflak in één pot. Zo ben je in één keer klaar en kun je uitgaan van een professioneel resultaat. Ga voor de serie Venti Satin of Aqua Venti Satin.

Binnen muurverf

De MODULAN muurverven zijn mat, van hoge kwaliteit en geven op elk muuroppervlak een hoogwaardig resultaat.

 • MODULAN Basic is dé witte, rendabele muurverf voor binnen.
 • MODULAN Classic is dé muurverf voor eersteklas afwerkingen, met een streeploos eindresultaat.
 • MODULAN Premium is dé hoogwaardige, afschrobbare, éénlaags muurverf.

Alle MODULAN muurverven voldoen aan de eisen van de DIN EN 13 300 norm voor natte slijtvastheid, contrastverhouding en matheid.

'MODULAN 3201 Expert wit' is een conserveringsmiddelvrije, hoogwaardige muurverf.
naar boven