Handleiding

Multifunctioneel wandrek maken

Multifunctioneel wandrek maken

Robuust en uniek. Creëer je eigen wandrek.

Multifunctioneel wandrek maken: stap voor stap

01


Leg de drie roosters naast elkaar met de bovenkanten op één lijn. Vervolgens leg je de hoekverbinders op de roosters. Per legplank (HPL-compactplaten) zijn twee hoekverbinders nodig. De onderlinge afstand en posities van de legplanken kun je zelf bepalen. Let er op dat de hoekverbinders van elke legplank met hun bovenkant gelijk liggen. Hiervoor kun je een waterpas gebruiken of de mazen van het rooster aftellen. De 1e en 3e legplank vormen de verbinding tussen de roosters. Hiervoor moeten de hoekverbinders zo worden geplaatst, dat later telkens twee schroeven door het linker en twee schroeven door het rechter rooster kunnen worden geschroefd. Gebruik hiervoor verzonken schroeven, 4x20 mm.

 Multifunctioneel wandrek maken - stap 1 . HORNBACH
02

Steek vervolgens door elke hoekverbinder 4 verzonken schroeven (4x20 mm) vanaf de voorkant door de gaten van de hoekverbinders en het rooster. Bevestig elke verzonken schroef aan de achterkant met een onderlegring en een dopmoer. Draai de dopmoeren met de steeksleutel stevig vast.

 Multifunctioneel wandrek maken - stap 2 . HORNBACH
03

Monteer vervolgens de tapeinden voor, door een zeskantmoer (M10) ca. 5 cm ver op de ene kant van de draadstangen te schroeven. Op de andere kant van de tapeinden bevestig je een onderlegring (M10) en een zeskantmoer (M10). Draai de moer er slechts zo ver op, tot hij vast op het tapeind zit. De voorgemonteerde tapeinden steek je op de gewenste plaats door het rooster en bevestig je aan de achterkant elk met een onderlegring (M10) en een zeskantmoer (M10). Draai de zeskantmoer (M10), die vóór het rooster ligt, met de steeksleutel stevig aan, zodat het tapeind stevig aan het rooster hangt.

 Multifunctioneel wandrek maken - stap 3 . HORNBACH
04

Vervolgens leg je de legplanken (HPL-compactplaten) op de hoekverbinders, zo dat ze aan elke kant ca. 15 cm buiten de hoekverbinders uitsteken. Breng door de gaten van elke hoekverbinding markeringen aan voor de boorgaten in de legplanken. Op elke legplank krijg je zo acht markeringen. Neem de legplanken weer van de hoekverbinders af en boor alle markeringen door met een 3 mm-boor. Draai vervolgens de legplanken om en boor de gaten vanaf de andere kant met een 4 mm-boor opnieuw door. Verzink daarna elk gat aan de zichtbare kant bovendien met een verzinkboor.

 Multifunctioneel wandrek maken - stap 4 . HORNBACH
05

Leg de planken weer op de hoekverbinders. Steek van bovenaf door de boorgaten en de hoekverbinders telkens een verzonken schroef (4x16 mm). Bevestig nu elke schroef van onderaf met 2 onderlegringen (5,3 mm) en 1 dopmoer (M4) en draai de dopmoeren met de steeksleutel stevig vast. Monteer dan de legplanken aan de achterwand. Klaar!

 Multifunctioneel wandrek maken - stap 5 . HORNBACH
06

Nu kun je je nieuwe wandrek aan de muur hangen en je persoonlijke spulletjes erop zetten of er aan hangen.

 Multifunctioneel wandrek maken - stap 6 . HORNBACH

Projecten die ook interessant kunnen zijn