Alles over heggen

Alles wat je moet weten over heggen snoeien, planten en verzorgen lees je hier!

Inspiratie & advies

Hier hebben we de belangrijkste info en tips samengesteld om je bij de keuze van de juiste heg te helpen. Ook laten wij je hier zien hoe je heggen op de juiste manier snoeit.

Verschillende soorten heggen

Loofheg

Hiervoor kun je het beste groenblijvende planten zoals laurierkers of buxus gebruiken, anders ziet de heg er in de winter een beetje kaal uit en is geen sprake meer van een afscherming tegen inkijk.

Heg van naaldhout

Geen enkele heg is zo geliefd als de bekende thuja-heg, ook wel de levensboomheg genaamd. Deze is groenblijvend en ondoorzichtig en kan wel 4 meter hoog worden.

Beschermende heg

Hulst, vuurdoorn en meidoorn zijn stekelige en scherpe haagplanten, die het mensen en grotere dieren vrijwel onmogelijk maken om de tuin binnen te dringen.

Lage heg

Lage heggen, zoals heesterganzerik en forsythia, vormen slechts een formele afscheiding, bijvoorbeeld langs een pad, en zijn geen afscherming tegen inkijk.

Natuurlijke heg

Een combinatie van struiken en houtige gewassen die weelderig bloeien of misschien wel vruchten dragen, maken een heg tot een leefruimte voor veel dieren. Een dergelijke heg is kleurrijk en levendig.

Bloeiende heg

Liguster, sering en rododendron alsmede vele andere struiken brengen kleur in de tuin en brengen de heg tot leven.

Vruchtdragende heg

Hoe zou een heg zijn die niet alleen een afscherming tegen inkijk biedt, maar gelijktijdig ook andere voordelen heeft, om precies te zijn lekkere voordelen? Zo is op dit moment de ribes als haagplant heel erg trendy!

Ga aan de slag met de projecthandleiding Heggen planten en snoeien!

Hulp nodig bij je project

Met onze services staat er niets meer in de weg van jouw project!

Koop nu online!