Service

Planten verzenden

Planten verzenden

Tegenwoordig kun je alles online bestellen. Grote kans dat jij dat ook doet. Maar waarom je planten nog niet? Planten kunnen prima thuisbezorgd worden. Van je kleinste kamerplant, tot je hele haag! Hoe het inpakken en versturen in z‘n werk gaat lees je hier.

Wanneer zijn onze planten beschikbaar?

Elke plant heeft zijn eigen seizoen. Wij zorgen ervoor dat je altijd planten van topkwaliteit krijgt. Daarom bieden wij je alleen planten aan die voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen! En omdat elke plant zijn eigen seizoen heeft, is deze niet altijd beschikbaar en leverbaar. In ons online assortiment zie je gelijk welke planten nu op hun mooist zijn en je bij ons kunt bestellen!

De kwaliteit van onze planten

Bij HORNBACH bieden wij verschillende varianten aan:

Planten verzenden | in pot gekweekte planten | HORNBACH

In pot gekweekte planten

  • Productie en kweek in pot. De complete wortels worden behouden.
  • Het hele jaar door beschikbaar.

Planten verzenden | ClickCo planten | HORNBACH

Clickcontainer-planten

  • Vers uit de grond.
  • Gemakkelijk transport in de clickcontainer.
  • Exclusief bij HORNBACH.
  • Alleen beschikbaar in het voorjaar & de herfst.

Onze leveranciers

Wij besteden altijd aandacht aan een goede, constante kwaliteit in ons plantenassortiment. Daarvoor werken wij al vele jaren samen met ervaren kwekerijen, van zowel tuinplanten als kamerplanten! Sommige kwekers zijn gespecialiseerd in bepaalde plantensoorten en leveren die exclusief aan ons. Wij letten er bij onze partners op dat de artikelen grotendeels in Nederland worden geproduceerd en altijd vers bij jou of in onze vestigingen worden afgeleverd.

Hoe worden de planten verpakt?

Wanneer jij je plant bestelt via onze Onlineshop, wordt de bestelling eerst in het systeem ingevoerd. Dan wordt het ook direct aan de desbetreffende kwekerij doorgegeven. En daar gaat een medewerker direct voor jou aan de slag!

Planten verzenden | bestelling | HORNBACH

De tuin- of kamerplant(en) worden bij elkaar gezocht en je bestelling wordt compleet gemaakt. De kwekerij vervoert de planten vervolgens naar een opslagplaats, waar ze wachten op de vervoerder die jouw plant thuisbezorgd.

Planten verzenden | voorbereiding | HORNBACH

Het kan zijn dat je bestelling is samengesteld uit verschillende kamerplanten of tuinplanten die van verschillende kwekerijen komen. Dan wordt je pakket met planten pas op de opslagplaats verpakt door een partner van ons.

Deze verpakkingspartner zorgt voor de juiste verpakking van jouw plant en overhandigt de planten helemaal verzendklaar aan onze vervoerder of pakketdienst.

Wij zorgen ervoor dat de opslag en verzending zo kort mogelijk zijn. Want jouw planten zijn levende artikelen! En wij willen dat deze in de beste kwaliteit bij jou thuis worden bezorgd.

De verpakking

Voor elke plant wordt de juiste verpakking uitgezocht. De potten worden zo vastgezet dat de aarde er niet uit kan vallen. Ook wordt de plant met stokken gestabiliseerd.

Als de planten in de doos zitten, worden de lege ruimtes opgevuld met papier, of ander zacht vulmateriaal. Op deze manier is de plant goed beschermd en valt hij niet om in de doos.

Planten verzenden | verpakking | HORNBACH

Bij grote planten wordt de plant op een pallet, halve pallet of in een palletbox gezet. Daarna wordt de plant met folie vastgezet en is ook deze plant klaar voor verzending!

Pflanzenversand Lagerung Verpackung Stueckgut

Het vervoer van de planten naar jou thuis

Als de planten goed verpakt zijn, kunnen ze op de post. Jouw tuin- of kamerplanten worden aan de pakketdienst overhandigd en die bezorgt dan rechtstreeks bij je thuis!

Grote planten op een pallet worden verzonden met het transportbedrijf. Ook deze planten worden overhandigd aan de desbetreffende bezorger die het dan bij jou aflevert.

Planten verzenden | levering | HORNBACH

Tips bij aankomst

Is jouw tuinplant of kamerplant thuisbezorgd door de pakketdienst of het transportbedrijf? Laat de planten dan niet te lang in de verpakking zitten! Ze hebben licht en ruimte nodig om mooi te blijven na de lange reis. En misschien wat water en liefde.

Wacht ook niet te lang met het uitplanten van de plant, in de definitieve pot of grond in jouw tuin. Dan heb je meer kans dat ze op hun plekje goed aanslaan. Meer weten hoe je je planten goed kunt verzorgen? Ontdek onze groene tuinprojecten!

Wil je meer info over het planten of verpotten van jouw planten? Plan een online adviesgesprek in, of vraag het onze medewerkers in jouw vestiging!

Projecten die ook interessant kunnen zijn