0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 28-11-23 om 17:13 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Handleiding

Hedera schutting maken

Hedera schutting maken

Een Hedera schutting maken moeilijk? Niet met ons stappenplan! In slechts 7 stappen heb jij dit zo voor elkaar. Aan de slag dus!

Als je op zoek bent naar een groenblijvende haag die je makkelijk kunt aanleggen, is de Hedera een goede optie! Hedera hecht zich goed aan je schutting, heeft over het algemeen heel weinig onderhoud nodig, blijft het hele jaar mooi groen én groeit zowel in de schaduw als in de volle zon. Ook fijn: De Hedera is een aantrekkelijke plant voor insecten om zich in te nestelen. Zo blijft je tuin dus écht gezond!

Wil je weten hoe je zo’n Hedera schutting bouwt? In 7 eenvoudige stappen leggen wij het je uit.

Dit heb je nodig

Zelf een Hedera schutting maken

Stap 1

01

Sla als eerste paalpunthouders in de grond. Plaats de tuinpalen vervolgens in deze paalpunthouders.

 Hedera schutting plaatsen l Stap 1

Stap 2

02

Bij de volgende stap moet je een keuze maken: Bevestig je de gaaspanelen met tuingaasbeugels op óf tussen de palen?

Wanneer je ervoor kiest om de gaaspanelen óp de palen te bevestigen, komt het uiteindelijke gaaspaneel en dus de begroeiing voornamelijk aan jouw kant van de schutting te zitten.

Ga je voor gaaspanelen tussen de palen? Dan is de Hedera schutting straks precies verdeeld tussen jouw tuin en die van de buren.

 Hedera schutting maken l Stap 2

Stap 3

03

Zet de Hedera’s in een emmer met water en laat ze zich helemaal volzuigen. Op die manier krijgen je planten de allerbeste start.

Stap 4

04

Maak langs de schutting, in één lijn, verschillende gaten waar je de planten in kunt zetten. Creëer deze gaten met een schop en zorg ervoor dat elk gat 5 tot 10 centimeter dieper en breder is dan de originele potmaat van de Hedera. De planten hebben namelijk flink wat ruimte nodig.

 Hedera schutting maken l Stap 4

Stap 5

05

Zet de Hedera’s nu in de grond. Giet, nadat de plant erin is gezet, elk gat vol met water en gooi daarna het gat dicht met de overgebleven aarde.

 Hedera schutting maken l Stap 5

Stap 6

06

Bind de Hedera’s vervolgens vast aan de draadschermen. Dit hoeft je maar één keer te doen. Net na het planten. Gaan de Hedera’s eenmaal groeien? Dan vinden ze meestal prima hun weg.

 Hedera schutting maken l Stap 6

Stap 7

07

Houd de Hedera’s goed in de gaten als ze gaan groeien. Groeien ze toch teveel ‘los’? Haal de plant dan af en toe door de gaten van het draadscherm. Je hoeft de plant niet meer vast te binden, maar ze een beetje helpen, kan soms geen kwaad. Op deze manier groeit het scherm namelijk gegarandeerd gelijkmatig vol.

Handige tips

  • Als je geen paalpunthouders wil gebruiken, is er nog een tweede optie: Gebruik een grondboor om gaten in de grond te maken en plaats de palen vervolgens rechtstreeks in deze gaten. Wel goed om hierbij te weten: Houten palen rotten over het algemeen sneller als ze in direct contact met de grond staan.

  • Zorg ervoor dat je goed weet wat de conditie van de grond is, voordat je Hedera’s plant. Het is natuurlijk de bedoeling dat de Hedera’s goed groeien. En ze kunnen alleen goed groeien wanneer ze de juiste voedingsstoffen tot zich kunnen nemen. Is je tuingrond niet optimaal? Dan is het bijvoorbeeld een idee om wat potgrond in het plantgat te mengen. Zo verbeter je de kwaliteit van de grond per direct.

naar boven