0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 28-02-24 om 00:56 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

FloraSelf - het merk

FloraSelf - het merk

Het merk FloraSelf heeft 35 jaar geleden zijn eerste fijne wortels in de grond van de tuinbranche geslagen. Sindsdien hebben de producten er jaar na jaar voor gezorgd dat de wereld een beetje groener wordt! Wij stellen het kwaliteitsmerk hier wat beter aan je voor.

Het merk FloraSelf heeft 35 jaar geleden zijn eerste fijne wortels in de grond van de tuinbranche geslagen. Sindsdien hebben de producten er jaar na jaar voor gezorgd dat de wereld een beetje groener wordt! Wij stellen het kwaliteitsmerk hier wat beter aan je voor.

FloraSelf - Kwaliteitsmerk voor natuurlijk tuinieren

Als je je tuin milieuvriendelijk wilt vormgeven en onderhouden, ben je met de planten van FloraSelf aan het goede adres. Want FloraSelf planten zijn uit duurzame productieprocessen afkomstig en komen van een kwekerij waar kwaliteit gewaarborgd wordt.

Daarvoor hebben alle planten, die dit keurmerk hebben, een uitgebreid certificeringsproces doorlopen conform Global G.A.P. of MPS. Net als de kwekerijen die de planten voor HORNBACH kweken.

De certificering was eerst alleen gericht op eetbare planten, zoals kruiden en groenteplanten. Inmiddels voldoen ook tuin- en kamerplanten aan de hoge normen. Deels gaat HORNBACH zelfs nog een stap verder. Want met de leveranciers is afgesproken dat bij het kweken van de planten geen gebruik wordt gemaakt van bestrijdingsmiddelen die gevaarlijk zijn voor bijen of neonicotinoïde bevattende pesticiden.

HORNBACH heeft geen moeite gespaard bij het laten certificeren van alle kwekerijen en leveranciers die planten voor HORNBACH kweken en leveren. Het proces duurde enkele jaren.

FloraSelf het merk Premium Quality | HORNBACH

Biologisch verantwoord

De vraag naar biologische producten wordt steeds groter, daarom biedt HORNBACH vooral kruiden, fruit- en groenteplanten van biologische kwaliteit aan. De onafhankelijke biologische certificering waarborgt dat er geen chemische pesticiden, synthetische meststoffen of onkruidverdelgers werden gebruikt tijdens het kweken. Voor het bestrijden van ongedierte worden in plaats daarvan nuttige insecten gebruikt. Ook wordt er organische mest gebruikt.

De certificering omvat ook de gehele toeleveringsketen met kwekerijen en expediteurs. Dat HORNBACH altijd voor regionale kwekerijen kiest, is vooral voor het transport een groot voordeel.

In de vestiging zijn de biologische planten te herkennen aan het keurmerk op de verpakking of het etiket. Daarop staat ook het nummer van de eco-keuringsinstantie. Hiermee kan de herkomst van het product achterhaald worden. Op deze manier wordt er gezorgd voor zo veel mogelijk transparantie voor jou als klant.

En om ervoor te zorgen dat deze hoge kwaliteitsstandaard constant blijft, wordt de naleving van de vereisten eenmaal per jaar gecontroleerd door een onafhankelijke eco-keuringsinstantie (DE-ÖKO-007).

FloraSelf Jubi NL

Producten van FloraSelf

FloraSelf biedt speciaal ontwikkelde aarde en verfijnde mestrecepten uit de beste grondstoffen. Bovendien heeft FloraSelf plantenzaden in het assortiment.

FloraSelf NATURE

  • Turfvrije en -gereduceerde aarde met 100% natuurlijke grondstoffen.
  • Voedingsstoffen die in de mest organisch gebonden worden, verhinderen overbemesting en verliezen door uitspoeling.

FloraSelf het merk NATURE | HORNBACH

FloraSelf SELECT

  • Mest met hoogwaardige belangrijke voedingsstoffen en sporenelementen met een optimale voedingsstofafgifte.
  • Aarde met premium mest en voedingsstoffen voor een krachtige groei en weelderige bloemvormin, inclusief perliet voor een luchtige structuur.

FloraSelf het merk SELECT | HORNBACH

FloraSelf BIO planten

  • Teelt van alle BIO planten, groenten en kruiden, exclusief voor HORNBACH.
  • Alle planten van de hoogste kwaliteit! En altijd vers. Zo zijn er elke dag verse BIO-kruiden verkrijgbaar in iedere HORNBACH vestiging.

FloraSelf het merk BIO | HORNBACH

Bekijk ook andere producten van FloraSelf

Projecten die ook interessant kunnen zijn

naar boven