0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 22-09-23 om 23:47 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Alles voor je tuinfeest

Alles voor je tuinfeest

Iets te vieren? Of gewoon veel mensen over de vloer? Soms is het veel leuker om jouw gasten in je eigen tuin uit te nodigen! Als je de ruimte hebt: waarom ook niet? Wij laten je zien wat je nodig hebt voor een geslaagd tuinfeest.

Een tuinfeest organiseren: waar moet je aan denken?

Een bruiloft, 21-dinner of een bbq-party: elk tuinfeest is anders! Bij het ene feestje draait het om het eten, bij de andere om de muziek of een combinatie. En dan hebben we het nog niet eens om de hoeveelheid mensen die op het feest komen. Met onze tips weet je waar je op moet letten bij het organiseren van een feestje in je eigen tuin!

Stoelendans

Vraag jezelf af of er veel zitgelegenheid moet zijn. Wanneer je feestje in het teken staat van lekker eten zorg dan ook voor een fijne zitplek. Bierbanken en picknicktafels zijn toppers als je voor veel mensen een zitplek nodig hebt. Daarnaast zijn ze robuust, goedkoop en kindvriendelijk.

Biertafel . HORNBACH

Wil je iets chiquers? Bekijk dan of je met jouw bestaande tuinmeubelen een goede tafelsetting kunt creëren. Het mooiste is als alle tuinmeubelen dezelfde uitstraling hebben. Dit krijg je voor elkaar met verschillende soorten stoelen in dezelfde kleur. En combineer je verschillende tafels? Met een tafelkleed creëer je eenheid in de tafels.

Tip: veel zitgelegenheid vraagt om een goede planning. Stapelbare meubels maken het opbouwen en afbreken een stuk makkelijker!

Diner in de tuin . HORNBACH
Geef je een tuinfeest waar veel wordt gedanst? Zorg dan voor voldoende bewegingsvrijheid door statafels te gebruiken.

Breng sfeer in de tuin met verlichting

Zonder verlichting ben je nergens! Verlichting is, naast dat het praktisch is, belangrijk om sfeer mee te creëren. De kleur van het licht zet de toon. Warmwit licht is vaak perfect voor een informele setting. Waar neutraalwit licht al snel een meer zakelijke sfeer uitstraalt.

De lichtkleur wordt uitgedrukt in eenheid kelvin (K). Verlichting onder de 3.300 kelvin is geler van kleur. Hoe lager deze waarde is, hoe warmer (en dus geler) de lichtkleur. Tegenwoordig is steeds meer tuinverlichting zelf in te stellen qua felheid en lichtkleur. Daarnaast is er de optie om te kiezen uit alle kleuren van de regenboog. Dit geeft een leuke twist aan jouw tuin! Met slimme buitenverlichting bestuur je zelf alle kleuren en wordt het nooit saai!

Regen op komst? Let op de IP-waarde van je tuinverlichting

Als je feestverlichting voor in de tuin uitzoekt, is het belangrijk dat je let op de IP-waarde. De IP-waarde geeft aan hoe goed de verlichting bestand is tegen weersinvloeden. IP-waarden boven de 44 kunnen tegen een beetje regen. Hierbij geldt: hoe hoger de IP-waarde, hoe beter bestand tegen alle soorten weersinvloeden.

Tuin aankleden met lichtjes. HORNBACH

Haal de kerstverlichting van zolder! Dit is en blijft een super sfeermaker. Zelfs op een zwoele zomeravond! Het lichtsnoer waarmee je normaal de boom versiert, gebruik je nu om je schutting te versieren!

Steeds meer verlichting brandt op zonne-energie. Heb je een lichtsnoer met een stekker? Dan ben je altijd afhankelijk van een buitenstopcontact. Met verlengsnoeren en stekkerdozen voor buiten zit je nooit zonder stroom!

Liever een verlichtingsalternatief waar je geen stroom voor nodig hebt? Plaats fakkels in de tuin! Gebruik ze als verlichting van je tuinpad of plaats ze naast je gezellige loungehoek. Sfeer gegarandeerd!

Wees voorbereid op het weer

In Nederland kunnen we niet altijd bouwen op het weer. Daarom is een goede voorbereiding het halve werk!

Hitte als weersvoorspelling

Van die zomerdagen dat het zó warm is, dat iedereen liever binnen zit met de airco aan. Jouw idee was natuurlijk om iedereen uit te nodigen in de tuin! (Scheelt jou weer een keer stofzuigen). In dit geval geven wij tips om het buiten zo goed mogelijk uit te houden bij warm weer:

 • Zorg bij een zonnige dag voor voldoende schaduw. Niemand gaat namelijk op dat ene plekje vol in de zon staan. Creëer schaduw met schaduwdoeken, parasols, en zonneschermen. Óók partytenten zijn geschikt als zonwering en creëren een feestsfeer. Zorg er bij extreme warmte er wel voor dat de partytent open is aan de zijkanten, zodat er nog een aangenaam briesje rond waait. Ga je voor iets duurzamers? Dan zijn aluminium paviljoenen een perfecte optie.
 • 'We verklappen nog niet wat we gaan doen maar vergeet je zwemkleding niet!' Ofwel: maak ruimte voor een poolparty! Geen zin in een spetterende bende? Een klein opblaasbaar zwembad om pootje te baden zorgt ook al voor de nodige verkoeling.
 • Plaats ventilatoren! 'Buiten?' horen we je denken... Ja écht, buiten! Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is stroomvoorziening. Wanneer er af er toe een briesje voorbij waait, is het in de tuin al een stuk beter vertoeven.
 • Heb je hapjes op tafel in de hitte? Dan zijn vliegen je grootste vijand. Met een ronddraaiende insectenverjager jaag je vliegen weg van tafel.

BBQ Kiezen . HORNBACH

Regen als weersvoorspelling

Het Nederlandse klimaat is allesbehalve voorspelbaar. Zo kun je hartje zomer ook verrast worden door genadeloze regenbuien.

Met deze tips zorg je dat jouw tuinfeest niet in het water valt:

 • Regen op de radar? Dan is een grote partytent jouw grootste vriend. Partytenten met een zijscherm zijn erg geschikt bij regen. Je voorkomt op deze manier dat de wind niet alsnog alle regen onder de partytent waait.
 • Kijk of je het feest deels kunt verplaatsen naar een binnengedeelte. Alle droge beetjes helpen! Denk bijvoorbeeld aan het openstellen van je overkapping, serre, bijkeuken of schuur.
 • Meer ruimte nodig ook na de bovengenoemde oplossingen? Span een zeil om de partytent te verbinden met de buitendeur. Zorg er door middel van hoogteverschil voor dat het water ergens af kan lopen en plaats een emmer zodat de boel niet overstroomt.
 • Is je ondergrond voornamelijk gras? Kijk dan of je onoverdekte stukken tijdelijk kunt verharden met plaatmateriaal of vlonderplanken. Zo voorkom je dat je gazon straks kapot getrapt is.

Een dak boven je hoofd tegen zon en regen!

Wisselvallig weer

Na regen komt zonneschijn. En na zonneschijn komt soms weer regen. En na regen... juist, een lastig pakket. Tips voor een goede voorbereiding op wisselvallig weer hebben we hier:

 • Zorg dat een eventuele muziekinstallatie, tv-schermen en andere elektronica sowieso droog staan onder een overkapping of partytent. Mocht het losbarsten dan hoef je hier geen aandacht aan te besteden.
 • Creëer daarnaast voldoende vrije ruimte onder een overkapt deel van de tuin als het nodig is.Tafels en stoelen kun je eenvoudig verschuiven als het losbarst. Wordt de setting te krap? Kies dan voor bierbanken! Deze kun je inklappen. Plaats statafels onder het overkapte deel.

Koude temperaturen

Op kou kun je je kleden, zullen we maar zeggen! Informeer je gasten hier goed over. Verder hebben we nog een aantal tips om de kou te trotseren:

 • Plaats terrasverwarmers om warm te blijven. Vooral op een beschutte plek kun je hier veel uit halen, omdat de warmte minder snel weg kan.
 • Gebruik vuurschalen, vuurkorven of tuinhaarden om het behagelijk te maken in je tuin. Daarnaast komt zo'n vlammetje de sfeer ook ten goede. Feestelijk en knus!

Het beste advies voor je terrasverwarmer

De leukste doe-het-zelf-projecten voor elke gelegenheid

Een geslaagd tuinfeest organiseren hoeft niet duur te zijn! Sowieso hou je met onze laagste prijsgarantie al geld over voor andere dingen. Maar we denken ook graag met je mee in creatieve budget oplossingen. Bekijk onze doe-het-zelf-projecten voor elke gelegenheid!

Bier in de kruiwagen koud houden . HORNBACH
Kruiwagen + ijsblokjes = koud bier!

De leukste Oranjegekte projecten

Straten, tuinen en balkonnetjes die volop oranje kleuren: daar worden we bij HORNBACH vrolijk van! Of het nu om een WK of EK van het Nederlands elftal of de olympische spelen gaat: wij snappen dat je dit samen wilt volgen. Daarom hebben wij voor jou de beste projecten om de oranjesfeer te laten leven! Bouw een Oranjetribune in de achtertuin of hang achterover aan jouw zelfgemaakte bierstatafel, terwijl jij met je vrienden de wedstrijd analyseert.

De leukste projecten voor Koningsdag

Koningsdag viert iedereen lekker op zijn eigen manier. De één gaat de pleinen op en proost bij elk biertje op de koning, de ander verdient een zakcentje op de vrijmarkt en weer een ander organiseert de Koningsspelen in eigen tuin. Welke type vierder je ook bent: wij helpen je er een topdag van te maken met de leukste DIY-projecten.

 • 
				Maak je eigen bar . HORNBACH

  Bar maken

  Wij Nederlanders slaan geen enkel feestje over. Dus wil je op Koningsdag lekker aan de borrel? Bouw dan je eigen bar! Wij zeggen: proost!

  Stappenplan bar maken (PDF, 2.131 KB)

 • 
				Koningsspelen van HORNBACH

  HORNBACH Koningsspelen

  Ga de strijd aan met je vader, moeder, opa, oma of buurman tijdens de HORNBACH Koningsspelen. Verzamel de materialen, bouw je onderdelen in elkaar, zet het parcours uit en je bent voor jullie eigen wedstrijd.

  Stappenplan Koningsspelen (PDF, 1.792 KB)

 • 
				Je eigen basket maken . HORNBACH

  Bouw een basket

  Maak jouw eigen Koningsspelen en ga de strijd aan! Een basket bouwen is super simpel. Alles wat je nodig hebt, is een krat, een plank en wat witte verf of tape. Succes!

  Stappenplan basket maken (PDF, 957 KB)

Zelfgemaakte tools voor jouw BBQ-tuinfeest

Ben jij een baas in grillen? Dan wil je dit natuurlijk het liefste met iedereen delen. Wij hebben speciaal voor de echte grillheld handleidingen voor zelfgemaakte bbq-tools. En om zo lang mogelijk van het barbecueseizoen te kunnen genieten, maak je je eigen houtkachel om warm te blijven. Alles voor een echte BBQ-werkplaats.

 • 
				Bouw je eigen buitenkeuken . HORNBACH

  Buitenkeuken maken

  Jij weet het beste waar jouw ultieme buitenkeuken aan moet voldoen. Laat je inspireren door ons stappenplan, bouw jouw éigen buitenkeuken en creëer jouw ultieme tuin!

  Stappenplan buitenkeuken maken (PDF, 11.265 KB)

 • 
				Steigerhouten kast, bbq wagen Jamie | HORNBACH

  Verrijdbare BBQ-wagen

  De barbecueseizoen-opener. Zodat je alles bij de hand hebt, wat je nodig hebt om te barbecueën. Rol gewoon al je gereedschap naar de juiste plek en dan kan je lekker gaan barbecueën.

  Stappen verrijdbare BBQ-wagen (PDF, 5.588 KB)

 • 
				Je eigen houtkachel maken . HORNBACH

  Houtkachel maken

  Heb jij al eens in je schuur gekeken naar wat je nog hebt liggen om iets leuks van te maken? Heb je bijvoorbeeld nog een oude gasfles staan? Wij leggen je uit hoe je daar een stoere houtkachel van maakt voor in de tuin.

  Stappenplan houtkachel maken (PDF, 1.554 KB)

Tuinmeubelen zelf maken

Kant-en-klare meubels kopen, dat kan iedereen! Met zelfgemaakte tuinmeubelen geef je jouw tuin een eigen twist. Robuust, uniek en industrieel! Zeker weten dat ze de show stelen op jouw tuinfeest.

  Organiseer een winterbarbecue

  Kun jij geen genoeg krijgen van het barbecueseizoen? Wij snappen dit. Organiseer eens een winterbarbecue voor vrienden en familie! Dit is hét tuinfeest in de winter. Ruil de sangria in voor glühwein, de korte broek voor warme plaids en de parasol voor een warm knisperend vuur bij de vuurkorf.

  In de zomer train je jouw BBQ-skills in de ideale omstandigheden, in de winter laat je zien welk niveau je in huis hebt!

  Barbecueën in koude en natte omstandigheden is een uitdaging voor de echte barbecue-held. Vlees verbrandt of blijft rauw van binnen als de barcebue niet goed gloeit: dit wil je niet. De barbecue is namelijk het gloeiende hart van je wintertuinfeest!

  Tips voor barbecueën in de winter

  • Zorg voor een barbecue met een deksel, zoals een gasbarbecue, kamado of een kogelbarbecue. Door de deksel kan de warmte goed vastgehouden worden.
  • Open de deksel niet te vaak. Hierdoor ontsnapt de warmte.
  • Zorg voor een vlakke, ijsvrije plek om je barbecue te plaatsen.
  • Plaats de barbecue niet onder een afdak waar ijspegels of sneeuw kan vallen.
  • Houd rekening met dat je meer brandstof nodig hebt om je barbecue warm te houden. In temperaturen rond het vriespunt heb je bijna twee keer zoveel nodig als in de zomer.

  Winterbarbecue . HORNBACH

  Houtskool of gas

  Het maakt voor de barbecue zelf niet uit of je een gasbarbecue of een houtskoolbarbecue gebruikt. Wel is het goed om op een aantal zaken te letten.

  • Grill je liever met houtskool? Dan kun je in de winter beter briketten gebruiken, want die blijven langer warm. Bij het aansteken kun je een beetje houtskool erdoor mengen, dat brandt sneller door en wordt heter.
  • Gebruik je een gasbarbecue? Zorg ervoor dat je propaan gebruikt. Dat wordt pas ver onder nul graden vloeibaar. Butaangas daarentegen wordt rond nul vloeibaar en kan ervoor zorgen dat je grill in de winter ijskoud blijft.

  Braden en stoven

  De winter leent zich perfect voor langzaam gegaard stoofvlees. Ook deze maak je gewoon op de barbecue klaar met een robuuste gietijzeren pan. Of maak een broodje pulled chicken met een heerlijk kippetje op het spit. Met de juiste BBQ-accessoires ben jij een baas in grillen.

  Pizzaparty

  Heb jij een voorliefde voor pizza? Breng dan een pizza-twist aan je winterbarbecue! Met een stoere pizzaoven laat je iedereen in de winter wegdromen over la dolce vita! Extra handig: je bergt hem na gebruik ook net zo makkelijk weer op zodat hij niet in de regen en kou hoeft te blijven staan.

  Pizzaparty in de winter . HORNBACH

  Meer projecten over tuinmeubelen

   Projecten die ook interessant kunnen zijn

    naar boven