0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 28-02-24 om 00:41 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Zwembad winterklaar maken

Zwembad winterklaar maken

Cool zwembad! Met de volgende tips en trucs heeft de winter geen invloed op je zwembad in de tuin. Bij ons vind je onderhoudstips voor een probleemloos begin van het volgende zwemseizoen.

Tips voor zwembadonderhoud in de winter

Zo gaat de voorjaarsschoonmaak beter
Het toverwoord tegen het lastige schrobben bij de voorjaarsschoonmaak is overwinteringsmiddelen. Deze maken bij een juiste dosering de voorjaarsschoonmaak een stuk gemakkelijker. Ze beperken het uitkristalliseren van mineraalzouten, ofwel het ontstaan van kalkranden. Tevens wordt de algengroei van resistente soorten en het kiemen in de voegen, hoeken en randen voorkomen of sterk afgeremd.

Zo gebruik je overwinteringsmiddelen
Na afloop van het zwemseizoen en terwijl er nog sprake is van vrij chloor, wacht je nog een paar dagen. Laat dan de waterspiegel tot onder het niveau van de ingebouwde onderdelen zakken en voeg het overwinteringsmiddel toe, afhankelijk van de hardheid van het water. Als het in de wintermaanden warmer dan normaal is, beginnen de algen al snel weer te groeien, waardoor het overwinteringsmiddel gedeeltelijk wordt verbruikt.

Winterafdekking voor zwembaden
Ook je zwembad wil in de winter warm ingepakt zijn. Bescherm deze met afdekzeilen tegen sterke vervuiling die de waterkwaliteit sterk kan beïnvloeden.

Winterafdekking voor zwembaden | HORNBACH!

Verschillende zwembadafdekkingen

Goed ingepakt! Om je zwembad te beschermen tegen vuil en kou zijn er verschillende soorten afdekkingen en overdekkingen. Hieronder stellen we er een paar aan je voor.

Zomerafdekkingen

De zomerafdekking is zeer uv-stabiel, beschermt het zwembad tegen grove verontreinigingen en gaat de groei van algen tegen. De zomerafdekking wordt met een ingenaaide rubberen trekband op het zwembad bevestigd.

Thermozeil

Met de noppen naar onder gericht isoleert het thermozeil de reeds bereikte watertemperatuur in het zwembad.

Extra afdekking

Deze afdekking beschermt je zwembad tegen vuil dat de kwaliteit van het water kan aantasten.

Veiligheidsafdekking

Deze wordt met oogjes en spanbanden over een inbouwzwembad gespannen. Veiligheidsafdekkingen verhogen de veiligheid voor kinderen en beschermen daarnaast het water tegen externe invloeden.

Op- en afrolsystemen

Dit zijn frames van hoogwaardig roestvrij staal, waarvan de lengte aan de afmetingen van het zwembad worden aangepast. Het afdekken en vrijmaken gaat heel eenvoudig met deze systemen. Ze kunnen vast gemonteerd of als mobiele variant ingezet worden.

Beschermend vlies

Bescherming van onderaf – vóór het plaatsen van het zwembad moet er altijd een beschermend vlies neergelegd worden. Dit beschermt de zwembadfolie en zorgt voor een prettig gevoel bij het lopen door het zwembad.

Overdekt zwembad

Vanwege zijn innovatieve concept verandert de “Cabrio Dome” je zwembad in een handomdraai in een overdekt zwembad. Dit dak is verkrijgbaar voor ronde en ovale zwembaden. Bij een diep zwembad moet de bovenkant van het zwembad minstens 15 cm boven de grond uitkomen.

Projecten die ook interessant zijn

naar boven