Voordelen van inbouwzwembaden

Bij een inbouwzwembad moet eerst een baggermachine komen om een passend gat voor het zwembad te graven. Maar deze inspanning is dan ook zeker de moeite waard!
Inbouwzwembaden zijn geschikt voor iedereen die meer uit de tuin willen halen:

  • Meer plezier
  • Meer afkoeling
  • Meer vakantiegevoel
Met een inbouwzwembad haal je de 'zee' naar je eigen tuin. Het ingebouwde zwembad zorgt voor een absolute blikvanger! Gun jezelf ook meer vrijheid. Want alleen jij bent de meester over je eigen zwembad. Je bepaalt de openingstijden en in tegenstelling tot openbare zwembaden is je bad nooit te vol – voor zover je dat niet wilt.

Inbouwzwembaden | HORNBACH!

Verschillende zwembadvormen

Een rond zwembad, een achthoekig zwembad, een rechthoekig zwembad, een ovaal zwembad of liever een vorm naar eigen keuze? Hoe groot en hoe diep moet het zwembad zijn? Heb je kinderen? Als deze nog niet kunnen zwemmen, is een gedeelte in je inbouwzwembad waar niet gezwommen kan worden zinvol, zoals bijvoorbeeld trappen of een vlakker gedeelte waar volwassenen goed zicht op hebben.

Wat betreft de modellen en vormen is de keuze onbeperkt. Bepaal voordat je een zwembad gaat kopen waar je het zwembad hoofdzakelijk voor wilt gebruiken. Hier enkele voorbeelden:

  • Sportzwembad: wil je sporten in je zwembad, dus vooral baantjes trekken? Dan is een rechthoekig zwembad geschikt dat lang genoeg is. Want je wilt niet na twee of drie slagen al tegen de andere kant stoten. Als je onvoldoende ruimte voor een heel lang zwembad in je tuin hebt, dan is een tegenstroominstallatie eventueel een optie.
  • Pierenbad: als je een pierenbad voor je kinderen wilt maken, dan is een rond zwembad geschikt dat van alle kanten goed bereikbaar en ondiep is – een diepte van 1,2 m moet genoeg zijn. Ook een platter deel voor niet-zwemmers of traptreden zijn in dat geval het overwegen waard. Overigens zijn ook voordelige opblaasbare zwembaden heel geschikt als pierenbad.
  • Ontspanningszwembad: mocht het tuinzwembad een ontspanningsoase of het visuele hoogtepunt in je tuin zijn, dan zijn zwembaden in een vorm naar keuze of ovale of achthoekige zwembaden eerder wat voor jou.

Projecten die ook interessant zijn