0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
Hornbach Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 765 - 78 90 - 00
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 12:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 27-09-22 om 10:12 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.

Maak je zwembad klaar voor de lente!

Stap 1: het zwembad grof schoonmaken

Verwijder grove verontreinigingen met het oppervlakte- en bodemschepnet, zodat de afvoer niet verstopt raakt.

Zwembad grof schoonmaken | HORNBACH!

Stap 2: het zwembad leeg laten lopen

Laat het zwembad daarna helemaal leeg lopen om ook kalkaanslag en hardnekkig vuil te kunnen verwijderen. Het bad moet helemaal leeg zijn omdat de reinigingsmiddelen alleen dan effectief zijn en een goede basis voor een hygiënisch en probleemloze reiniging van het zwembadwater vormen. Let op: dit geldt niet voor zwembaden die in de grond ingebouwd zijn. De stabiliteit van deze zwembaden moet gegarandeerd zijn.

Stap 3: basisreiniging

Gebruik voor het schoonmaken van de wanden en de bodem van het zwembad een basisreiniger. Dit zijn zure schoonmaakmiddelen die actief inwerken op kalkaanslag en aangekoekt vuil. Ze tasten kunststof niet aan, maar ze mogen niet met zuurgevoelig materiaal zoals marmer of de armaturen van het zwembad in aanraking komen. Breng de basisreiniger verdund met water in een verhouding van 1:3 tot 1:10 (afhankelijk van de mate van vervuiling) aan en smeer de oppervlakken goed in. Na een inwerktijd van 5 – 10 minuten nogmaals insmeren en dan grondig met water afspoelen.

Instructies:

  • Je mag alleen een zachte spons of een speciale zwembadborstel gebruiken.
  • Laat de reinigingsoplossing niet indrogen, maar laat deze alleen goed inwerken.

Stap 4: hardnekkig vuil van de randen verwijderen

Roet en vet dat zich door de waterspiegel op de rand van het zwembad heeft vastgezet, kun je heel gemakkelijk met een reiniger speciaal voor zwembadranden verwijderen. Deze alkalische reinigingsmiddelen verwijderen roet, vet en cosmetisch vuil. Je kunt de puur of verdund met water op een spons gieten. Veeg over de van tevoren natgemaakte vuile rand en laat het reinigingsmiddel korte tijd inwerken. Direct met water goed naspoelen. Bij hardnekkige vlekken kun je de behandeling gewoon herhalen.

Stap 5: uitspoelen

Om te voorkomen dat je zwembad bij het vullen een schuimbad wordt, moet je het na het schoonmaken het zwembad grondig uitspoelen. Het is ook belangrijk bij het schoonmaken alleen de daarvoor bestemde middelen te gebruiken en geen huishoudelijke reinigingsmiddelen, want deze kunnen het effect van de wateronderhoudsproducten beïnvloeden.

Opmerking

Voor het opnieuw vullen van het zwembad moet je eerst de filterinstallatie controleren en zo nodig het filterzand vervangen. Als het zwembad pas opnieuw gevuld is, volgt de basisdesinfectie van het water of de eerste chloorshock.

Na een paar dagen kun je gewoon doorgaan met het gebruikelijke wateronderhoud:

  • Controleer of de pomp regelmatig draait en de filters schoon zijn.
  • Reinig 1 x per week het zand door terugspoeling.
  • Let bij elke onderhoudstap op de juiste pH-waarde. Controleer deze 1 x per week.
  • Verwijder regelmatig bladeren en grof vuil met het schepnet en de bodemzuiger.

Projecten die ook interessant zijn

naar boven
HORNBACH