Filterafhankelijke bodemzuigers

Er zijn filterafhankelijke bodemzuigers die je op de tuinslang aansluit en die het vuil in een kleine filterzak opvangen. Zulke apparaten zijn geschikt voor het schoonmaken van kleinere zwembaden en ook voor Fast Set-zwembaden.
Bij zwembaden met stalen wanden kunnen bodemzuigers worden aangesloten op de aansluiting voor bodemzuigers of met een slang aan de skimmer. Ook bij Fast Set-zwembaden is het mogelijk om dergelijke praktische zwembadzuigers aan te sluiten.

Automatische bodemzuigers

De voordeligste methode is het zwembad met de hand schoonmaken, maar dat is ook meteen de meest vermoeiende manier. Een nadeel van deze werkwijze is tevens dat het vuil slechts korte tijd wordt losgemaakt en na een tijdje weer naar beneden zakt of zich aan de wanden hecht. Een slim en economisch alternatief voor het zelf schrobben zijn automatische bodemzuigers. Deze schoonmaakapparaten worden meestal onafhankelijk van het filtersysteem gebruikt, waardoor het stroomverbruik van de filterinstallatie aanzienlijk daalt. Een ander positief bijverschijnsel is dat bespaard wordt op middelen voor wateronderhoud.

Opmerking

Voor alle automatische bodemzuigers geldt dat de stroomaansluiting zo moet zijn aangebracht dat de bodemzuiger alle wanden en de bodem van het zwembad probleemloos kan bereiken. Meer informatie hierover vind je in de gebruiksaanwijzing.

Projecten die ook interessant zijn