0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
Hornbach Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 765 - 78 90 - 00
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 12:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 02-07-22 om 21:28 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Optimale locatie voor tuinzwembaden

Leestijd 2 min.
Optimale locatie voor tuinzwembaden | HORNBACH!

Welke plek in de tuin is het meest geschikt voor je nieuwe zwembad? In principe kun je een zwembad plaatsen waar je dat maar wilt. Als je echter de volgende aanbevelingen in acht neemt, verhoog je het zwemplezier!

Tips voor de locatiekeuze van je tuinzwembad

  • Zwembaden moeten op een zonnige plaats staan. Daardoor warmt het water sneller op en krijg je het tijdens het zwemmen niet zo snel koud dan op een plek in de schaduw.
  • Er mogen geen stroomkabels over het zwembad lopen. Ook onder de locatie mogen zich geen stroomkabels bevinden.
  • Het is een voordeel als rondom het zwembad geen hoge bomen staan. Door bladeren of bloemen kan het water snel vervuilen.
  • In het ideale geval moet het zwembad op een plek uit de wind worden opgebouwd. Het is lastig om een volledig tegen de wind beschermde plek te vinden. Let er voor de op- of inbouw op uit welke richting de wind komt. Dat kan ook een voordeel zijn als je de locatie van het zwembad zo kiest dat het water direct in de skimmer wordt geblazen.
  • Zorg ervoor dat er een water- en stroomvoorziening in de buurt aanwezig zijn.
  • De ondergrond moet vlak en vooral ook stevig zijn. Vermijd locaties op een kleiachtige ondergrond of een ondergrond met gaten.
  • Zorg met name voor een schone ondergrond die vrij is van puntige voorwerpen. De kwaliteit van de ondergrond kan veranderen. Laat dit controleren door een vakman.

Projecten die ook interessant zijn

naar boven
HORNBACH