Mijn verlanglijsten 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
24-12-2024 07:00 - 17:00 Uur
25-12-2024 gesloten
26-12-2024 gesloten
Je hebt deze informatie op 15-12-24 om 04:08 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.

Sommigen zeggen wastafel, anderen zeggen wasbak. Maar wat is het verschil? Nou, die is er niet! Wastafel en wasbak zijn beide termen voor hetzelfde product.

Er is heel veel keuze: opzetwastafels, fonteintjes, dubbele wasbakken, hoekwasbakken of ruimtebesparende wasbakken. Dat zelfde geldt voor het badkamermeubel, wastafelmeubel of de badkamerkast ook hierbij heb je genoeg keuze. Hieronder vind je alle info en inspiratie over de juiste wasbak voor jouw behoeften.

Afhankelijk van de hoeveelheid ruimte in de badkamer vind je in onze vestigingen en in de Onlineshop een ruime keuze aan wastafels! Wat dacht je van een:

  • Waskom: een waskom is een wastafel dat je op een badkamermeubel of wastafelblad plaatst. Deze wordt ook wel opzet waskom of opzet wastafel genoemd. Afhankelijk van het type kom plaats je de kranen er naast of worden ze aan de muur gemonteerd.
  • Fontein: een fontein wordt meestal direct aan de muur gemonteerd. Door het kleine ontwerp (tot 550 mm breed) wordt de wc fontein vaak gebruikt in het toilet. Daar passen ze ook goed in de hoeken.
  • Dubbele wastafel: ideaal voor gezinnen en grote badkamers. Het is mogelijk om een dubbele wastafel te monteren als een opzetwastafel, meubelwastafel of als inbouwwastafel.
  • Meubelwastafel: bij een meubelwastafel wordt de wastafel op de onderkast gemonteerd. Dit creëert veel opbergruimte voor je spullen!
  • Standaard wastafel: deze wastafels worden direct aan de muur gemonteerd. Voor standaard wastafels zijn er speciale onderkasten om de sifon te verbergen.

Je weet nu welke verschillende soorten wastafels er zijn. Maar voor welke stijl en kleur ga jij? Wastafels hoeven niet altijd wit en van keramiek gemaakt te zijn. Wasbakken zijn verkrijgbaar in tal van materialen zoals glas, natuursteen, beton of marmer. En ook de keuze uit kleuren is groots. Bekijk onze wastafel ideeën en laat je inspireren.

Of het nu grijs, taupe, donkergroen of goud is wij hebben ze! Combineer een gekleurde wastafel met een zwarte of gouden kraan.

Een gekleurde wastafel te opvallend? Geen probleem. Moderne wastafels zijn ook verkrijgbaar in witte of natuurlijke kleuren.

Kies voor een bijpassend modern badkamermeubel, dat zicht kenmerkt door strakke lijnen, eenvoud en opvallende contrasten. Deze meubels passen perfect in een moderne badkamerstijl, maar zijn ook veelzijdig genoeg om in andere stijlen te worden geïntegreerd. Dit zorgt voor een tijdloze uitstraling in elke badkamer!

Klassieke wastafels zijn een perfecte aanvulling op elke badkamer, vooral in ruimtes die een vleugje elegantie en tijdloze charme nodig hebben. Deze wastafels, vaak voorzien van sierlijke details en hoogwaardige materialen, passen perfect in traditionele en vintage badkamerstijlen.

Een wastafel zonder onderkast behoudt een luchtige uitstraling en neemt minimale ruimte in beslag. Hierdoor zijn ze ook ideaal voor een kleine badkamer.

Fonteinen nemen met hun kleine formaat weinig ruimte in beslag. Je kunt ze los kopen of direct in combinatie met een bijpassende onderkast. Een wc fontein is in veel verschillende soorten verkrijgbaar. Laat je inspireren.

Een nieuwe wastafel gekozen? Super. Nu sta je voor de uitdaging hoe je deze het beste kunt installeren. Maar maak je geen zorgen, het installeren van de wastafel is niet moeilijk. Bekijk onze handleidingen:

Leve het water! Met de juiste wastafelkraan maak je je nieuwe wastafel helemaal af! Kies, afhankelijk van de wastafel en je eigen wensen, tussen kranen voor de staande montage of de wandmontage. Wil je water besparen? Dat kan met een waterbesparende kraan!

Een fonteinkraan is een compacte en stijlvolle kraan die vaak wordt gebruikt in kleine ruimtes zoals het toilet of de bijkeuken. Deze kranen zijn ontworpen om efficiënt om te gaan met de ruimte en water.

Een wastafelmeubel (badkamermeubel) is niet alleen een functioneel element in de badkamer, maar ook een belangrijk onderdeel van de algehele inrichting. Het biedt een perfecte combinatie van stijl, opbergruimte en gebruiksgemak. Met verschillende stijlen, materialen en afwerkingen is er voor ieder wat wils.

In plaats van de wasbak vervangen kun je hem ook repareren. Kleine beschadigingen herstel je makkelijk zelf in een paar stappen met een reparatieproduct voor baden en wastafels.

  • Voorbereiding: schuur het te behandelen oppervlak met zeer fijn schuurlinnen.
  • Aanbrengen: gebruik het bijbehorende borsteltje om het product aan te brengen en vul het beschadigde oppervlak op.
  • Droogtijd: laat de eerste laag minimaal 1 uur drogen als een tweede laag nodig is.
  • Reiniging: het product is niet kleverig en je kunt je handen tot 15 minuten na aanbrengen reinigen. Reinig het gemorste product met aceton als het nog niet is opgedroogd. Gebruik voor opgedroogde sporen een stukje schuurlinnen.

  • Ja, dat kan. Voor veel wastafels zijn afdekkappen of zuilen verkrijgbaar. Deze bedekken alle installatie-onderdelen onder de wastafel. Bepaal de afstand tussen de hoekkranen; ga hierbij uit van het formaat van de afdekkap, afhankelijk van fabrikant.
  • Als alternatief kun je ook een bijpassende wastafelonderkast onder de wastafel monteren, deze dekt de leidingen af en hier kun je ook bijvoorbeeld je verzorgingsproducten of schoonmaakmiddelen opbergen.

  • Hier biedt een elektrische lagedrukboiler uitkomst. Daarvoor heb je een speciale wastafelkraan nodig.
  • Deze zogenaamde eengats-lagedruk mengkraan heeft 3 aansluitleidingen met een diameter van 8 mm tegenover normale eengatsmengkranen met 2 aansluitleidingen.
  • De leidingen zijn met pijlen gemarkeerd en moeten met de aansluitingen op dezelfde pijlen op de elektrische lagedrukboiler aangesloten worden.
  • Een van de leidingen is iets korter en wordt met de hoekkraan, voor koud water, verbonden. Controleer of alle leidingen correct zijn aangesloten.
  • Als alles is aangesloten en de aansluitingen stevig aangedraaid zijn, kan de hoekkraan opengedraaid en de boiler met water gevuld worden.

naar boven