Handleiding

Wastafelbeugel monteren

Wastafelbeugel monteren

Maak eenvoudig een nieuwe wastafel; een wastafelbeugel is namelijk zo geplaatst! Wij laten je stap voor stap zien hoe dat gaat.

Maak eenvoudig een nieuwe wastafel; een wastafelbeugel is namelijk zo geplaatst! Wij laten je stap voor stap zien hoe dat gaat.

Dit heb je nodig voor je project

Wastafelbeugel monteren: stap voor stap

01

De bevestiging van de wastafel wordt met twee rechthoek-consoles gedaan, de wastafelbeugels. Let bij de montage op de bijgevoegde instructies van de fabrikant. De afstand tussen de buitenkanten van de consoles is gelijk aan de lengte van het wastafelblad. De consoles moet je stevig aan de wand verankeren.

 Wastafelbeugel monteren 1 | HORNBACH
02

Boor hiervoor eerst de gaten voor de pluggen. Nu steek je de pluggen erin en schroef je de beide rechthoek beugels stevig aan de wand. Tip: verwijder van tevoren het boorstof, voordat je de pluggen erin zet.

 Wastafelbeugel monteren 2 | HORNBACH
03

Nu kun je met de gatenzaag de beide openingen voor de kraan en de afvoer maken. Tip: let op de benodigde afmetingen van de gekochte artikelen.

 Wastafelbeugel monteren 3 | HORNBACH
04

Nu kun je het wastafelblad op de beugels leggen en markeer de boorgaten. Neem het blad eraf en boor de gaten voor. Vervolgens schroef je het wastafelblad op de beide beugels.

 Wastafelbeugel monteren 4 | HORNBACH
05

De voeg tussen het wastafelblad en de wand dicht je af met elastisch blijvende siliconenkit speciaal voor sanitaire ruimten.

 Wastafelbeugel monteren 5 | HORNBACH
06

Nu kun je de wastafel en de kraan volgens de betreffende handleidingen monteren en aansluiten.

 Wastafelbeugel monteren 6 | HORNBACH

Projecten die ook interessant kunnen zijn