Door drukte kan de bezorging langer duren. Onze vestigingen zijn weer geopend.

0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
Advies

Inspiratie en advies baden

Leestijd 3 min.
Inspiratie en advies baden | HORNBACH

Info, tips en inspiratie over baden, bij HORNBACH vind je diverse soorten baden en een passend advies!

Vind je het ook zo lekker om te ontspannen in een heerlijk warm bad?

Een bad staat centraal in je badkamer. Of je nu kiest voor een klassiek bad, een modern bad of een bad met whirlpool, bij HORNBACH vind je het allemaal! Er lijken geen grenzen te zijn. Het is wel belangrijk je goed te laten informeren over het plaatsen van een bad. Hier vind je verschillende soorten baden en een passend advies.

Alles voor je badkamer Bestel eenvoudig online!

Soorten baden

  • Wanneer je over voldoende ruimte beschikt, kies dan voor een vrijstaand bad. Dit maakt een badkamer optisch nog groter.
  • Voor de kleine badkamer zijn er ruimtebesparende baden.
  • Praktisch: een achterwand speciaal voor het bad, waar je een bijpassende doucheset aan kunt monteren. Dit maakt douchen in bad mogelijk.
  • Whirpoolbaden bieden een gevoel van wellness en ontspanning. Dat wordt puur genieten!

Tip

Bij het kiezen van een nieuw bad raden wij een bad van acryl aan, in plaats van een bad van staal. Acryl voelt warmer aan en dat voelt beter aan je voeten. Het materiaal is solide en stabiel en het oppervlak is gecomprimeerd. Dit alles maakt dat een bad van acryl duurzaam is en geeft daarnaast kalk en vuil geen kans.

Basisprincipes voor het plaatsen van een bad

Wil je direct beginnen met de installatie van je nieuwe bad? Geen probleem!

Tip: Overlopen moeten zo geïnstalleerd worden dat deze een ruimte hebben van zo'n 2 à 3 centimeter tot de wand. Daarnaast dien je de sifon en de buizen zo te plaatsen dat ze de vloer niet raken.

Afvoergarnituur met overloop:

Een afvoer met overloop wordt bij een hoog bad geïnstalleerd. Zo zal je bad niet overstromen wanneer je de kraan per ongeluk aan laat staan.

Inspiratie en advies baden | overloop bad | HORNBACH

In de afbeelding hieronder vind je de gangbare afmetingen, die je bij het plaatsen van een bad in acht zou moeten nemen.

Inspiratie en advies baden | afmetingen | HORNBACH

Waterbesparen tijdens het badderen

Tip

Tijdens het baden kun je waterbesparen door het water warm te houden!

Met een bad van acryl blijft je water, in tegenstelling tot baden van staal, langer warm. Dit komt door de materiaaleigenschappen van acryl. Dat betekent voor jou: nog langer genieten van een aangename watertemperatuur! Zonder dat je onnodig veel extra warm water hoeft te verbruiken.

Ligbad kopen? Bestel eenvoudig online! Badwand kopen? Bestel eenvoudig online!

Projecten die ook interessant kunnen zijn

naar boven

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij HORNBACH gemakkelijker te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies. Meer informatie

x