0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
Hornbach Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 12:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 07-12-22 om 14:35 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.

Velen hebben een voorliefde voor hard! Een muur is een stevig alternatief voor een schutting. Wij hebben hier enige informatie over de verschillende muursystemen voor je verzameld.

Verschillende soorten muren

  • Heb je wel eens aan een droog gestapelde muur van natuursteen gedacht? Hierbij worden de stenen zonder gebruik te maken van mortel en zonder star fundament droog opgestapeld – dit wordt 'droogstapelen' genoemd. Daardoor wordt de muur elastisch en kan hij zich goed aanpassen aan het zetten van de grond of bewegingen van de grond door vorst. De afwisselende structuur van de schijnbaar chaotisch op elkaar gestapelde stenen is een absolute blikvanger in de tuin.

Tip

Je kunt het beste stenen kiezen die in je omgeving voorkomen, omdat de muur van natuursteen dan ook het beste in de totale uitstraling van de tuin past. Wil je de stenen zelf te lijf gaan en in de gewenste vorm hakken, dan adviseren wij om een zachte steensoort te kiezen, zoals bijvoorbeeld zandsteen of kalktuf.

  • Diegenen die van strakke lijnen houden, kunnen kiezen uit verschillende muursystemen van betonsteen, leisteen, breuksteen en nog veel meer, van eenvoudig tot extravagant zijn deze complete systemen een echt alternatief voor een muur van natuursteen en zorgen ze voor een eenvoudige en harmonieuze uitstraling van de tuin. Door de zorgvuldig op elkaar afgestemde elementen wordt het metselen kinderspel.
  • Muursystemen met pijlers zorgen voor het representatieve landhuiskarakter. Afscheidingen in de vorm van een muur behoren tot de klassiekers, een tijdloos design en hoge kwaliteit.
  • Steunmuursystemen behoren tot de lichtgewichten en zijn daarom bijzonder geschikt voor de beginners onder de metselaars.
  • Met behulp van schanskorven kan iedereen een muur van natuursteen bouwen, ook zonder metselervaring! Afzonderlijke schanskorven kunnen snel tot een aantrekkelijke tuinmuur worden opgebouwd, die op ideale wijze kan worden voorzien van planten en warmteminnende dieren een nieuw thuis bieden. Eenvoudig de schanskorven in elkaar zetten, plaatsen en vullen. Klaar!
  • Met muren van betonblokken laat je echt zwaar geschut aanrukken, de krachtpatser onder de stenen muren.

    De betonblokken zien er eenvoudig uit, maar hebben ongelofelijk veel toepassingsmogelijkheden. De blokken zijn geschikt voor fundamenten, muren, steunmuren en nog veel meer.

    Betonblokken worden met beton gevuld en krijgen daardoor een enorme stabiliteit.

Projecten die ook interessant kunnen zijn

naar boven
HORNBACH