0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 03-03-24 om 17:42 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Stapelbare bloembakken en grastegels kiezen

Stapelbare bloembakken en grastegels kiezen

Stapelbare bloembakken en grastegels behoren tot de familie van de perkafbakeningen, maar ze hebben veel meer te bieden. Behalve als klassieke afscheiding spelen stapelbare bloembakken bijvoorbeeld ook bij de versteviging van een aarden wal een belangrijke rol.

Daarom worden ze ook wel als 'beplantbaar walelementen' gebruikt. Bij de walversteviging kun je al je fantasie gebruiken en de aarden wal een vorm geven die bij jouw eisen past. Door de speciale afronding kunnen stapelbare bloembakken maatvast aan elkaar worden bevestigd.

Stapelbare bloembakken zijn gemaakt van beton of licht beton en vaak nog voorzien van lava of kleigranulaat om de watervoorziening van de planten te verbeteren. Tevens kunnen stapelbare bloembakken individueel van planten worden voorzien, dat zorgt ervoor dat ze een stabiele walversteviging vormen en tegelijkertijd brengen ze leven in de betonnen vorm.

Grastegels worden daarentegen gebruikt voor grote vlakken bij opritten, pleintjes of in de vorm van een pad. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en kleuren. Ze worden net als bestrating of tegels gelegd en vormen een ideale combinatie van natuurlijk gras en een vaste betegeling die een grote belasting kan verwerken. De kleine stenen zijn waterdoorlatend en maken het doorsijpelen van regenwater mogelijk.

Tip

In de holtes van de tegels kun je gras zaaien. Het oppervlak kan daarna heel gemakkelijk met een grasmaaier worden onderhouden. Een andere mogelijkheid is bijvoorbeeld het opvullen met lavameel, siergrind of split.

Projecten die ook interessant kunnen zijn

naar boven