0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 12:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 01-06-23 om 10:55 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Keramische tegels

Leestijd 2 min.
Keramische tegels

Keramische tegels zijn geschikt voor binnen en worden voornamelijk gebruikt als wandbekleding, bijvoorbeeld in de keuken en de badkamer.

De tegels bestaan uit klei, chinaklei (porseleinaarde), kwarts en krijt (of kalk). Uit deze materialen wordt onder toevoeging van water en druk de blanke tegel gevormd en na aansluitende droging bij 1.200 graden Celsius gebakken.

Bij de vervaardiging van keramische tegels maakt men onderscheid tussen twee procedures;

  • Enkele bakprocedure (Monoporosa)
    Hier wordt na de vormgeving van de tegel direct het vloeibare glazuur aangebracht. Aansluitend wordt de keramische tegel met een gewenst patroon bedrukt.

  • Dubbele bakprocedure (Biporosa)
    Hier worden eerst de scherven gebakken, daarna de keramische tegel geglazuurd, bedrukt en aansluitend nogmaals gebakken.
Bij de glazuurstook ontstaat de uiteindelijke tegel. Door hun grove poriën zijn keramische tegels onderhoudsvriendelijk en bestand tegen huishoudelijke schoonmaakmiddelen, zuren en logen. De poreuze scherven van een keramische tegel nemen relatief veel water op en daardoor zijn deze tegels niet vorstbestendig. Ze zijn dan ook niet geschikt voor toepassing buitenshuis. Hiervoor kun je composiet tegels gebruiken.

Onderhoudsadvies keramische tegels

Ben je op zoek naar een praktisch onderhoudsadvies voor keramische tegels? Je kunt het advies hier downloaden! (PDF, 1 MB) De juiste reinigingsproducten vind je in de onlineshop.

Projecten die ook interessant kunnen zijn

naar boven