0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 12:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 03-06-23 om 04:03 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Composiet tegels kiezen

Leestijd 3 min.
Composiet tegels kiezen

Deze tegelsoort onderscheidt zich van keramische tegels door een andere materiaalsamenstelling. Composiet tegels zijn zeer duurzaam.

De lage opnamecapaciteit van water en de toevoeging van veldspaat maken het materiaal van de tegels zeer weerbestendig en dus ideaal voor gebruik buitenshuis. Bij de productie van composiet tegels is de baktemperatuur (1.150–1.300 °C) en persdruk aanzienlijk hoger dan bij aardewerk tegels.

  • 
			Composiet tegels kiezen | HORNBACH!
  • 
			Composiet tegels kiezen | HORNBACH!
  • 
			Composiet tegels kiezen | HORNBACH!
  • 
			Composiet tegels kiezen | HORNBACH!
  • 
			Composiet tegels kiezen | HORNBACH!
  • 
			Composiet tegels kiezen | HORNBACH!

Composiet tegels

Composiet tegels, ook splijttegels genoemd, hebben een wateropnamecapaciteit van minder dan 3%. Ze zijn op grond van hun geringe porositeit zeer vorstbestendig en bezitten een hoge dichtheid en zeer goede mechanische sterktes. Door toevoeging van vloeispaat en andere vloeimiddelen bij de productie kan de porositeit van composiet tegels eventueel verminderen.

Ongeglazuurde composiet tegels zijn in de regel geschikt voor sterk belaste toepassingsgebieden, bijvoorbeeld in de industrie, de handel of openbare gebieden. Geglazuurde composiet tegels worden als klassieke vloerbedekking gebruikt. De technische eigenschappen van het glazuur worden bepaald door de slijtgroepen en slipvastheid van de tegels.

Porcellanato tegels

Porcellanato tegels hebben een wateropnamecapaciteit van minder dan 0,5% en zijn daarmee een doorontwikkeling van de composiet tegels. Vanwege hun hoge breukvastheid en de goede slijtage-eigenschappen worden porcellanato tegels vaak in openbare en sterk belaste gebieden ingezet.

Aan het begin van de ontwikkeling werd porcellanato alleen ongeglazuurd geproduceerd. De geringe porositeit van de tegelsoort maakt polijsten van de tegel mogelijk. Hierdoor ontstaat een bijzonder mooi gestructureerd en glanzend oppervlak. Door het opbrengen van verschillende gekleurde keramiekpoeders of door oplosbare zouten kan ongeglazuurd porcellanato verschillend gedecoreerd worden.

Overigens is de verscheidenheid aan mogelijke looks zonder glazuur beperkt. Daarom worden in toenemende mate geglazuurde en ook bedrukte porcellanato tegels gemaakt. Zo worden de meest uiteenlopende stenen, hout, stoffen, kurk, leer en dergelijke gekopieerd.

Geglazuurde porcellanato tegels onderscheiden zich vooral van geglazuurde tegels van aardewerk door een iets hogere breukvastheid en volledige vorstbestendigheid. De andere eigenschappen, zoals bijvoorbeeld chemische weerstand, slipweerstand en krasvastheid, kunnen afhankelijk van het soort oppervlak variëren.

Projecten die ook interessant kunnen zijn

naar boven