0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 04-03-24 om 10:13 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Tegels repareren en vervangen

Tegels repareren en vervangen

Moet je enkele vloertegels vervangen omdat ze oud en lelijk zijn geworden of omdat ze beschadigd zijn? Geen probleem, wij geven hier tips voor het vervangen of repareren van tegels!

1. Verwijder voorzichtig de mortelvoeg rondom de tegel. Je kunt daarvoor het beste een kleine frees met een hardmetalen beitel gebruiken. Werk nauwkeurig, zodat je aangrenzende tegels niet beschadigt. Beitel nu de beschadigde tegel eruit en verwijder met een plamuurmes de oude lijm- en voegspecieresten.

2. Breng nu de kant-en-klaar tegellijm aan in het ontstane gat en plaats de nieuwe tegel erin. Bij kleinere tegels kun je de lijm ook op de achterzijde van de tegel aanbrengen. Lijm die bij het indrukken van de nieuwe tegel in de omliggende voegen terechtkomt, moet je weghalen. Gebruik voegkruisjes voor een gelijkmatige voegafstand!

3. Na de droogtijd van de lijm, kun je met voegen beginnen. Neem voor de droogtijd het advies van de fabrikant in acht.

4. Breng de voegspecie met een rubberen trekker aan in de voegen. Verwijder op de tegels terechtgekomen specie met een vochtige spons.

5. Breng ten slotte nog permanent elastische siliconenkit aan in de open dilatatievoegen langs de wand.

Andere tegelprojecten die interessant zijn

naar boven