0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 04-03-24 om 08:16 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Tegels voegen

Tegels voegen

Tegels voegen wordt je nu wel heel gemakkelijk gemaakt! Wij geven jou advies en tips hoe je te werk moet gaan bij het voegen van tegels, hoe je gietvoegen of dilatatievoegen maakt en nog veel meer!

Tegels voegen - klusvideo

Stappen voor het voegen

1. Zorg ervoor dat de voegen lijmvrij blijven. Lijmresten moet je eerst uit de voegen schrapen.

2. Meng nu de voegspecie glad en klontervrij met een roerspiraal op de boormachine.

3. De voegspecie strijk je met een rubberen trekker of een sponsbord diagonaal over het tegeloppervlak en in de voegen. Voor de vloer gebruik je een rubberen trekker. Let erop dat je de specie zonder holle ruimten aanbrengt.

4.Veeg overtollige specie af met een natte spons en maak het oppervlak grofweg schoon.

5. Na het drogen van de mortel, daarbij wordt de tegel mat, moet je het gevoegde oppervlak eerst goed schoonmaken met een vochtige spons en daarna met een droge doek worden oppoetsen.

Gietvoegen en dilatatievoegen maken

 • 
				Gietvoegen maken | Stap 1 | HORNBACH!

  Voor grote, inconsistente voegafstanden en voor bedekkingen van niet geglazuurd materiaal is de gietvoeg geschikt. Deze giet je gericht in de voegen en kun je achteraf vrij eenvoudig van de betegeling verwijderen.

 • 
				Gietvoegen maken | Stap 2 | HORNBACH!

  De voegspeciea na het aanmaken eenvoudig in de voegen gieten en na circa 30 tot 45 minuten de overtollige specie met een troffel vlak trekken.

 • 
				Dilatatievoegen maken | Stap 1 | HORNBACH!

  Dilatatievoegen, ook wel uitzetvoegen genoemd, moeten bij alle ruimte-overgangen en op de plaatsen waar in de dekvloer al dilatatievoegen aanwezig zijn, ingebouwd worden. De dilatatievoeg mag echter geen verbinding met de dekvloer hebben.

 • 
				Dilatatievoegen maken | Stap 2 | HORNBACH!

  De eenvoudigste manier is: in de voeg een profiel van schuim drukken en daarop elastisch voegmateriaal spuiten. Bij deze methode bespaar je bovendien voegmateriaal.

Tips voor het voegen

Kleurnuances van de voegmortel kun je verminderen wanneer je op gelijke voegbreedte en -diepte let. Zo kan de voegmortel gelijkmatig drogen. Gebruik altijd voegkruizen. Bovendien helpt het als je de mortel altijd met exact dezelfde hoeveelheid water aanmaakt. Verse voegen moet je altijd eerst iets laten intrekken voor je het oppervlak met een vochtige spons reinigt.

Voor het voegen van tegels is voegmortel er intussen in alle mogelijke kleuren. Vertrouw jezelf en geef je tegels met kleurige voegen net dat beetje extra! Wanneer je vooraf zeker wilt zijn dat de voegenkleur ook bij je tegels en in de ruimte past, probeer je de kleur op een later niet zichtbare plaats uit en laat je de voegmortel drogen. Pas dan kun je de uiteindelijke kleur goed beoordelen!

Meer projecten over tegels leggen

Andere tegelprojecten die interessant zijn

naar boven