0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
Hornbach Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 12:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 07-12-22 om 13:27 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.

Tegels voegen - klusvideo

Stappen voor het voegen

1. Zorg ervoor dat de voegen lijmvrij blijven. Lijmresten moet je eerst uit de voegen schrapen.

2. Meng nu de voegspecie glad en klontervrij met een roerspiraal op de boormachine.

3. De voegspecie strijk je met een rubberen trekker of een sponsbord diagonaal over het tegeloppervlak en in de voegen. Voor de vloer gebruik je een rubberen trekker. Let erop dat je de specie zonder holle ruimten aanbrengt.

4.Veeg overtollige specie af met een natte spons en maak het oppervlak grofweg schoon.

5. Na het drogen van de mortel, daarbij wordt de tegel mat, moet je het gevoegde oppervlak eerst goed schoonmaken met een vochtige spons en daarna met een droge doek worden oppoetsen.

Gietvoegen en dilatatievoegen maken

Tips voor het voegen

Kleurnuances van de voegmortel kun je verminderen wanneer je op gelijke voegbreedte en -diepte let. Zo kan de voegmortel gelijkmatig drogen. Gebruik altijd voegkruizen. Bovendien helpt het als je de mortel altijd met exact dezelfde hoeveelheid water aanmaakt. Verse voegen moet je altijd eerst iets laten intrekken voor je het oppervlak met een vochtige spons reinigt.

Voor het voegen van tegels is voegmortel er intussen in alle mogelijke kleuren. Vertrouw jezelf en geef je tegels met kleurige voegen net dat beetje extra! Wanneer je vooraf zeker wilt zijn dat de voegenkleur ook bij je tegels en in de ruimte past, probeer je de kleur op een later niet zichtbare plaats uit en laat je de voegmortel drogen. Pas dan kun je de uiteindelijke kleur goed beoordelen!

Projecten die ook interessant kunnen zijn

naar boven
HORNBACH