0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 04-12-23 om 03:30 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Woontrend Modern Vintage

Woontrend Modern Vintage

In deze gezellige woontrend vind je een loungesfeer die je meteen terugbrengt naar de stijlvolle jaren 60 en 70. Levendig oranje en diep turquoise dragen bij aan die nostalgische sfeer. Het is een harmonieus samenspel van kleur en materiaal dat een vintage en toch trendy sfeer oproept.

Gisteren en vandaag in één: bij deze inrichtingsstijl komen het verleden en het heden samen. Dit vormt een harmonieus geheel vol leven. Oranje en turquoise, en de organische meubelvormen uit de jaren 60 tot 70, vind je vooral terug in deze woontrend.

Modern Vintage combineert het beste van toen en nu. Perfect voor iedereen die een nieuwe draai wil geven aan retro-flair.

Aanpakken wat oud is en iets nieuws creëren

De bekende meubelklassiekers nemen je mee terug naar het retrogevoel van de jaren 60 tot 70. Grappig genoeg kan jouw ruimte er juist modern uit zien, als je het retro design op slimme wijze toepast! De retro-charme kan ook worden opgeroepen door gewoon de kleuren van de muren te veranderen of andere materialen te gebruiken. Combineer warm hout met felle kleuren voor zowel een gezellige als levendige uitstraling. Gebruik gerecyclde materialen en mileuvriendelijke kunststoffen. Samen met messing accenten, geven stoffen als corduroy en fluweel een retro sfeer.

Behang met gedurfde en kleurrijke patronen, grafische vormen en opvallende motieven maakt zijn comeback. Bloemen, cirkels en strepen versieren ook de muren. Als je voor een opvallend motief gaat, kun je één muur in retro-stijl behangen en de rest van de kamer in een effen kleur behangen. Als je dat combineert met eenvoudige meubels in hedendaags design, krijg je een moderne uitstraling.

Woontrend Modern Vintage l HORNBACH

Je hoeft niet de hele kamer in retrostijl in te richten. Enkele designelementen zijn genoeg om de sfeer van de jaren 60 tot 70 te verspreiden. Zelfs neutrale interieurs kunnen een vleugje nostalgie krijgen zonder overvol te lijken. Kleurrijke kunststofhaken en kleine plankjes van gelakt metaal in opvallend oranje of petrol zijn perfect hiervoor. Ze zullen de kamer niet snel overheersen. Hoe kleiner het decoratieve item, hoe levendiger het mag zijn.

Jij hebt de bouwplaats. Wij het hout en beton.

Om de vintage-look naar de moderne tijd te brengen, combineer je gekleurde tegels, hout met een warme tint en retro behang. De warm getinte houten vloeren met hun dynamische tekening zorgen voor een flinke dosis vintage sfeer. Rustieke eikenhouten vloeren werden lang als ouderwets beschouwd, maar zijn nu weer terug. Ze geven ruimtes een knusse sfeer en een nostalgische touch. Zowel aan de wand als op de vloer.

Een ander voordeel van eikenhouten vloeren is dat ze stevig zijn en lang mee gaan. Het is een duurzaam alternatief voor teak of andere tropische houtsoorten. Die ruwe, natuurlijke uitstraling heeft zo'n originele charme. Bij HORNBACH zoeken we altijd naar milieuvriendelijke opties voor jouw materialen. Speciaal behandelde eik en lariks kunnen qua sterkte en duurzaamheid prima concurreren met teakhout uit de tropen. En ook vinyl, laminaat en PVC met een houtlook zijn van harte welkom in dit plaatje.

De felle, vrolijke kleuren springen er uit op de grijze, stevige oppervlakken. Of je nu kiest voor wand- of vloertegels, behang of spachteltechniek - de betonlook is super veelzijdig en past perfect bij andere elementen, zonder te opvallend te zijn. Met kleine rechthoekige of langwerpige tegels kun je allerlei leuke patronen en indelingen maken voor een eigen, unieke uitstraling. En als je liever een groter oppervlak wilt, kun je kiezen voor XXL-tegels, behang en verschillende spachteltechnieken om je wand een decoratieve structuur te geven.

Woontrend Modern Vintage l HORNBACH

Pak je wanden aan

Volledige of halfhoge lambriseringen kunnen gemakkelijk zelf worden gebouwd met verschillende profiellijsten. Ze verdelen je muren in kleinere of grotere vlakken. Grotere lambriseringen geven een ruimtelijker gevoel. In nieuwbouwwoningen voegen ze nostalgische charme toe, terwijl ze in oude huizen juist een moderne uitstraling geven als je met kleur een statement maakt.

Een houten lambrisering met lichte houtsoorten, samen met bijpassende vintage meubels en een schuifdeur in levendig oranje, brengt meteen de retro-sfeer tot leven. In kleine appartementen is het slim om de ruimte optimaal te benutten. Op maat gemaakte inbouwkasten creëren meer ruimte in kleine kamers. Zelfs kleine nissen kunnen slim worden gebruikt. Bijvoorbeeld als tijdelijke thuiswerkplek of als gezellige ontspanhoek.

Woontrend Modern Vintage l HORNBACH

Modern Vintage: laat de kleuren mengen

Bekijk de kleurenkaart en kies je favoriete kleuren uit. Noteer de kleurnummers en -namen en laat ze in het Verfmengcentrum in de juiste hoeveelheid mengen. Vragen? Onze collega's van de Verfmengservice adviseren je graag!

wohntrend modern vintage farbkarte

Projecten die ook interessant kunnen zijn

naar boven