Handleiding

Voorzetrolluik monteren

Voorzetrolluik monteren

Tegenwoordig kiezen mensen steeds vaker voor een voorzetrolluik, maar toch moeten veel mensen het nog steeds zonder deze luxe stellen. Wil je er toch één? Wij laten je stap voor stap zien hoe je het zelf kunt monteren!

Tegenwoordig kiezen mensen steeds vaker voor een voorzetrolluik, maar toch moeten veel mensen het nog steeds zonder deze luxe stellen. Wil je er toch één? Wij laten je stap voor stap zien hoe je het zelf kunt monteren!

Dit heb je nodig voor je project

Materialen

Gereedschap

Voorzetrolluik monteren: stap voor stap

01

Een voorzetrolluik kun je gemakkelijk achteraf monteren. Ten opzichte van gewone rolluiken hebben zij zelfs het voordeel dat de kou echt buiten gehouden wordt. Afhankelijk van de situatie kan het voorzetrolluik vóór het raamkozijn.

 Stap 1 . Voorzetrolluik monteren . Handleiding . HORNBACH
02

...of in het raamkozijn gemonteerd worden. Bij montage in het raamkozijn, wordt het bovenste gedeelte van het raam in sommige gevallen verduisterd.

 Stap 2 . Voorzetrolluik monteren . Handleiding . HORNBACH
03

Voor het bestellen van een voorzetrolluik is het belangrijk dat je het raamkozijn nauwkeurig opmeet. De breedte moet je op drie plaatsen en de hoogte op twee plaatsen opmeten.

 Stap 3 . Voorzetrolluik monteren . Handleiding . HORNBACH
04

Wanneer de beide geleidingsrails van het rolluik geen bevestigingsgaten hebben, moet je deze vóór de montage voorboren.

 Stap 4 . Voorzetrolluik monteren . Handleiding . HORNBACH
05

Vervolgens steek je de geleidingsrails op de beide aansluitstukken aan de rolluikkast aan.

 Stap 5 . Voorzetrolluik monteren . Handleiding . HORNBACH
06

Voorzetrolluiken zijn verkrijgbaar met trekband of met een elektrische bediening. Afhankelijk van de uitvoering, moet je nog een opening in het metselwerk of in het raamkozijn maken voor de trekband of de stroomaansluiting. Wanneer je de opening volgens de montagehandleiding hebt gemaakt, kun je het buitenrolluik plaatsen. Je bevestigt het volgens de specificaties van de fabrikant.

 Stap 6 . Voorzetrolluik monteren . Handleiding . HORNBACH
07

Aan de binnenkant van het raam monteer je bij de handbediend voorzetrolluik bovenaan bij de banddoorvoer nog een bandgeleider en onderaan een bandoproller.

 Stap 7 . Voorzetrolluik monteren . Handleiding . HORNBACH
08

Bij een elektrisch bediend voorzetrolluik kun je het rolluik, afhankelijk van het model, met een vast ingebouwd bedieningselement of met een afstandsbediening bedienen. De beginpositie en de eindpositie van het rolluik worden via de programmering van het bedieningselement of de afstandsbediening ingesteld. Laat de elektrische aansluiting door een elektricien uitvoeren.

 Stap 8 . Voorzetrolluik monteren . Handleiding . HORNBACH

Projecten die ook interessant kunnen zijn