0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
29-03-2024 07:00 - 19:00 Uur
31-03-2024 gesloten
01-04-2024 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 29-03-24 om 07:46 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Tuinhandgereedschap kiezen

Tuinhandgereedschap kiezen

Zware werkzaamheden in de tuin bestaan niet, alleen wanneer je beschikt over slecht gereedschap! Hier kom je te weten waar je bij de keuze van je handgereedschap op moet letten. Bovendien laten we je op deze pagina topproducten en slimme tuinhulpjes zien die je tijd en veel moeite besparen.

Zware werkzaamheden in de tuin bestaan niet, alleen wanneer je beschikt over slecht gereedschap! Als je in je tuin begint met omspitten, harken, scheppen, oogsten of met omplanten, dan moet je 100 procent op je tuingereedschap kunnen vertrouwen. Hier kom je te weten waar je bij de keuze van je handgereedschap op moet letten. Bovendien laten we je op deze pagina topproducten en slimme tuinhulpjes zien die je tijd en veel moeite besparen.

Waar je bij tuinhandgereedschap op moet letten

  • Materiaal van het graafgereedschap: hoe harder het materiaal, des te gemakkelijker je werk. Als bijvoorbeeld je schoffelblad of de tanden van een spade zijn gemaakt van gehard koolstofstaal, dan is zelfs een droge, veeleisende bodem zacht als boter. Een steel van glasvezel is bijvoorbeeld ook drie keer zo stabiel dan een steel van hout!
  • Schoffelblad; het schoffelblad moet zo gevormd zijn, dat een optimale krachtoverbrenging van je voet naar het tuingereedschap mogelijk is.
  • Verbinding graafgereedschap en steel: let op een sterke verbinding. Zo kun je bij het schoffelen of graven veel kracht uitoefenen, zonder bang te hoeven zijn dat het gereedschap in tweeën breekt.
  • Greep: er wordt niet voor niets gezegd dat je gereedschap 'goed in de hand moet liggen'. De vorm en het materiaal van de greep moeten je aanspreken. Een D-vormige greep zorgt bijvoorbeeld voor een veilige geleiding. Ook het materiaal is hierbij belangrijk, zo heeft rubber bijvoorbeeld anti-slipfunctie.

Slimme tuinhulpjes: liever gemakkelijker leven!

Hieronder stellen we je enkele tuingereedschappen voor waar je tijd en moeite mee kunt besparen.

Afval oprapen

Grijpen in plaats van bukken! Met deze tuinafvalgrijper of -prikker van staal kun je vuilnis opruimen zonder je rug te belasten. Het opgeprikte vuil kan eenvoudig met één druk op de knop van de punt worden losgemaakt. De handgreep is draai- en vaststelbaar, zodat het apparaat voor allerlei situaties geschikt is. De handgreep is er voor links- en rechtshandigen goed te gebruiken.

Fruit plukken

Appels of kersen: met fruitplukkers bereik je elk plekje, zelfs op ontoegankelijke en hoge plaatsen in fruitbomen. Dit slimme tuinhulpje kan met een telescoopstang worden verlengd. De rand van de plukker is ingekerfd, waardoor het fruit als vanzelf van de boom loslaat. En het geplukte fruit valt automatisch in de daarvoor bestemde zak.

Bloembollen planten

En alweer een bol in de grond! Voor het comfortabel en snel maken van gaten in de grond voor bloembollen is deze bloembollenplanter geschikt. Dankzij een speciale techniek kan de aarde gemakkelijk verwijderd worden. Het apparaat is gemaakt van hoogwaardig kwaliteitsstaal met een diepteverdeling in reliëf.

Voegen uitkrabben

Je hoeft geen keukenmessen, balpennen of andere voorwerpen meer te gebruiken wanneer je een voegenkrabber hebt! Verwijder gras, mos en onkruid gemakkelijk en snel uit tegel- of trapvoegen.

Perken frezen

Met beide speciaal gevormde stervormige wielen kun je de grond goed frezen. Bereid de bodem voor op het zaaien met een sterfrees. Zorg voor een losse bodem in je perken, waarin wortels zich graag uitspreiden. Bijzonder geschikt is deze tuinhulp voor dicht op elkaar gegroeide planten en voor werkzaamheden in kleine perken. Het gereedschap is gemaakt van hoogwaardig kwaliteitsstaal.

Onkruid wieden

Nooit meer bukken! Verwijder onkruid snel, eenvoudig, milieuvriendelijk en vooral zonder te hoeven bukken. De tot diep in de bodem reikende grijparmen van roestvrij staal drukken zich uit in verschillende richtingen tegen de wortels van het onkruid en halen het uit de bodem. Trek alleen nog aan de comfortabele handgreep en het onkruid wordt zonder dat je er vieze handen van krijgt uit de grijparmen verwijderd.

Grond losmaken

De slag te pakken hebben: met een grondwoeler kun je gemakkelijk de grond losmaken, onkruid wieden of mest en compost ondergraven, zonder te bukken! De grondwoeler heeft een lange steel, waarbij handgrepen zijn aangebracht. De dubbel gedraaide vork met onderaan gekruiste tanden wordt in de grond gestoken en met één draaibeweging draai je de tanden in de aarde. Grondwoelers zijn er ook met kortere stelen om in hogere perken te kunnen werken.

Slim composteren

Twee bakken zijn beter dan één. Met een twin-composter heb je altijd ruimte voor je organische afval en altijd compost voor in je tuin! Met het tweekamersysteem kun je de compost in de ene bak laten 'garen' en tegelijkertijd de andere bak met organisch afval vullen. Met een handgreep kan de trommel worden gedraaid, zodat je regelmatig heel snel een eenvoudig het afval kunt vermengen. Hoogwaardige compost wordt daardoor gegarandeerd.

Tuinapparaten onderhouden en overwinteren

Wanneer het weer winter wordt, kun je het tuingereedschap niet onbeschermd in de kou laten liggen. Ga niet harteloos met je gereedschap om, maar zorg er goed voor. Wij laten je zien welke eisen de verschillende gereedschappen stellen. Al dit werk is de moeite waard, zeker wanneer je in een volgend seizoen weer aan de slag wilt.

Spaden en schoffels

Deze gereedschappen houden zich regelmatig bezig met modderige klussen. Na veel gebruik is dat ook goed aan ze te zien. Reinig zeer vuile spaden en schoffels met een staalborstel. Tegen roest kun je ook heel goed staalwol gebruiken. En om te voorkomen dat het materiaal in de winter verroest, kun je dat met geschikte onderhoudssprays of met bio-oliën voorkomen.

Heggenscharen en takkenscharen

Voor het overwinteren van je heggen- of takkenschaar kun je deze het beste demonteren, zodat je de beweeglijke delen ervan goed kunt schoonmaken. Voor het verwijderen van harsresten helpen wasbenzine of ook olijfolie goed. We raden aan de messen direct zelf te slijpen of bij een vakman te laten slijpen en de verschillende delen goed te oliën.

Kettingzagen

Hard werken laat zijn sporen na. Na het seizoen is de zaag van de kettingzaag meestal bot. Om ze weer scherp te krijgen, moeten de ketting en de rails worden verwijderd en goed worden gereinigd. Na het slijpen moeten de kettingmessen met een beschermspray worden ingespoten. Het kan zijn dat zich in de wegen zaagsel en hars hebben vastgehecht. Verwijder dergelijk vuil. De smeerolietank moet helemaal worden gevuld. Daardoor kan er niets verharsen.

Hakselaars

Het is beter de hakselaar tijdens de winter niet in de open lucht te laten staan. Het is niet zo dat de transmissie kan bevriezen, maar het snijgereedschap kan hier onder lijden.

Tip

Geef je om je tuingereedschap,? Zorg er dan voor dat je ze, vooral in de winter, droog, stof- en vorstvrij opslaat. Dit kan bijvoorbeeld in een tuinhuisje!

Projecten die ook interessant kunnen zijn

naar boven