0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
24-12-2023 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 10-12-23 om 08:19 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Trappen planning

Trappen planning

Lees wat je moet weten voordat je een trap gaat inbouwen! Lees over spiltrappen, middenboomtrappen, zoldertrappen en meer. Zo ben je goed voorbereid voor jouw project!

Voor elk speciale ruimte kun je kiezen uit optisch en functioneel verschillende trappen. Zo kun je kiezen uit spiltrappen, middenboomtrappen, trappen met trapbomen, zoldertrappen en speciale trappen op maat. Hier lees je alles over wat je moet weten voordat je een trap gaat inbouwen.

Dit moet je vooraf weten

Stahoogte

Stahoogte

De stahoogte bij schuine daken boven het bordes mag niet kleiner zijn dan 190 cm.

Hoogte tussen verdiepingen

Hoogte tussen de verdiepingen

Meet de afstand tussen de vloer van de onderste verdieping, de eerste trede van de trap, en de vloer van de bovenste verdieping, de laatste trede, evenals de dikte van het plafond.

Grootte van trapruimte

Grootte van de trapruimte

Meet de grootte van het bereik waarin de trap wordt opgesteld en houd daarbij rekening met alle bouwkundige elementen zoals muren, deuren, ramen, verwarmingselementen enzovoorts, die bij de inbouw van de trap mogelijk in de weg zitten.

Groote van de opening

Grootte van de opening

Als de opening reeds aanwezig is:

  • Geef de afmetingen aan van de opening naar de bovengelegen verdieping. Bij een ronde opening geef je de diameter aan. Bij alle andere soorten openingen zijn de afmetingen van alle kanten nodig.

Als de opening niet aanwezig is:

  • Bepaal eerst het type trap aan de hand van de afmetingen van de trapruimte. Zie hiervoor de de verschillende configuraties op de betreffende pagina’s en bepaal vervolgens de positie en afmetingen van de opening. De zijkanten van de opening moeten deskundig worden uitgevoerd.

Plafondhoogte

Plafondopening

Afhankelijk van het type trap verschillen de mogelijke plafondopeningen. Controleer aan de hand van de volgende tabel of je ideeën uitvoerbaar zijn.

Type opening Spiltrap Middenboomtrap Trap met trapbomen Zoldertrap
Vrije/directe opening X X X X
Ronde opening X - - -
Vierkante opening X X - -
Rechthoekige opening - X X X
L-vormige opening - X - -
naar boven