0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 12:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 28-01-23 om 00:36 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Soorten trappen

Leestijd 3 min.
Soorten trappen

Voor elke ruimte is er een bijpassende trap. Benieuwd welke soorten trappen er zijn? Wij leggen het uit! Zo weet jij welke je moet hebben, voordat je met de project aan de slag gaat.

Voor elke ruimte is er een bijpassende trap. Voor elke speciale ruimte kun je kiezen uit opties en functioneel verschillende trappen. Hier leggen we je uit welke verschillende soorten trappen er zijn. Zo weet jij welke je moet hebben, voordat je met je project aan de slag gaat!

Spiltrap

Spiltrappen

Spiltrappen vallen op doordat ze gedragen worden door een centrale zuil. De trapspil kan worden opgebouwd uit cilindrische delen van losse treden of het kan om een doorlopende zuil zijn waaraan de treden achteraf worden bevestigd. Met dit mooie type trap plaats je in elke omgeving een elegant accent.

trap & trapleuning

Middenboomtrap

Middenboomtrappen bestaan uit een vrijdragende constructie die alleen wordt verankerd in het trapgat en op de vloer. Dit dragende hartstuk is de middenboom die een solide basis vormt voor de centraal geplaatste treden. De trap valt op door zijn grote flexibiliteit. Van een volwaardige hoofdtrap tot een eenvoudige zoldertoegang zijn ze op de meest uiteenlopende plaatsen inzetbaar.

Trapbomen

Trappen met trapbomen

Deze trap beschikt aan weerszijden over zogenaamde trapbomen waarin de treden verankerd worden. Deze trapbomen zijn het dragende element van deze trappen die meestal aan één kant tegen de muur worden bevestigd maar die ook vrijstaand kunnen worden gemonteerd. Compact, massief, solide en in een rechte lijn. Ook tegenwoordig is dit nog de meest voorkomende en klassieke soort trap.

Zoldertrap

Zoldertrappen

Zoldertrappen zijn trappen die vanuit de woning of vanuit een kamer naar de daarboven gelegen zolder leiden, die principieel niet continu bewoond wordt. Daarvoor worden eenvoudige trapconstructies gebruikt van hout of aluminium die over een liefst zo gemakkelijk mogelijk te bedienen in- en uitklapsysteem beschikt.

Buitentrap

Buitentrappen

Aan een buitentrap worden veel eisen gesteld. Hij moet weerbestendig, antislip en sterk belastbaar zijn. De robuuste materialen garanderen hier een duurzame kwaliteit. Zo zijn ook extreme weersomstandigheden geen probleem. De toepassingsmogelijkheden zijn onbeperkt. De trappen worden gebruikt als toegang tot een terras, maar ook als reddings- of vluchtweg. Tevens vormen ze een belangrijk bestanddeel van een gebouw. Ze vallen al van verre op.

Projecten die ook interessant kunnen zijn

naar boven