0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 28-11-23 om 17:11 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Tesa - bevestigen zonder te boren

Tesa - bevestigen zonder te boren

Nooit meer boren! Met de innovatieve bevestigingssystemen van tesa behoren lelijke gaten in de muur tot het verleden, maar ben je wel altijd verzekerd van een ijzersterke bevestiging. Op behang, tegels of muren of in een droge of natte omgeving: de producten van tesa zijn veelzijdig in het gebruik en in diverse uitvoeringen verkrijgbaar. Welke producten voor jouw project geschikt zijn en waarop je moet letten, lees je hier.

Op welk oppervlak wil je iets bevestigen? In welk tesa-product heb je interesse?
Transparant oppervlak Zelfklevende strips
Gevoelig oppervlak Zelfklevende haken
Glad oppervlak Klevende spijkers
Ruw oppervlak Klevende schroeven
Montagetape
Montagelijm
 • 
				tesa | HORNBACH!
 • 
				tesa | HORNBACH!
 • 
				tesa | HORNBACH!
 • 
				tesa | HORNBACH!

tesa voor transparante ondergronden

Iets bevestigen op doorzichtige ondergronden is een uitdaging want vooral bij het decoreren wil je liever geen plakband of haken zien.

De oplossing is heel simpel: de transparante zelfklevende producten van tesa! Dankzij de bijna onzichtbare bevestiging staat je creativiteit vanaf nu niets meer in de weg. Kaarten, lampionnen of posters, voor elk artikel biedt tesa het bijpassende product.

Tip

De transparante zelfklevende producten zijn ideaal voor het direct bevestigen van decoraties op glas, zoals ramen of terrasdeuren. Als je een paar transparante zelfklevende haken op je ruit plakt, kun je je seizoensdecoratie direct en zonder al teveel moeite veranderen en heb je altijd een bij het seizoen passend gedecoreerd raam.

tesa voor gevoelige ondergronden

Als je iets aan de muur wilt plakken, staat op de producten meestal de opmerking “Alleen geschikt voor gladde ondergronden”. Wie toch een gokje wil wagen, komt er meestal teleurgesteld achter dat het gewoon niet blijft plakken. Dat is nu verleden tijd!

Voor gevoelige oppervlakken zoals pleister of behang heeft tesa de ideale oplossing ontwikkeld: de innovatieve 3-laagse tesa Powerstrips-technologie! Dankzij een speciale zelfklevende laag die iets vloeibaar is, worden oneffenheden en poriën gecompenseerd voor een betere hechting.

Creatieve muren – zonder schroeven en spijkers
Weg met de boormachine en de hamer! Ga voorzichtig om met je pleisterwerk en behang en gebruik de klevende spijkers en schroeven voor gevoelige ondergronden. Hang nu moeiteloos fotolijstjes, decoratie-objecten, lampen en nog veel meer op. En dat zonder zonder gereedschap!

tesa voor gladde ondergronden

Het vinden van een bevestigingsoplossing voor gladde oppervlakken lijkt op het eerste gezicht simpel: zelfklevende tape aanbrengen, folie eraf trekken, goed aandrukken, klaar.

Maar wat als het voorwerp dat je wilt ophangen geen glad oppervlak heeft? Tot op heden was spijkeren of boren in dit geval de enige oplossing. Maar nu is er een nieuwe manier! Met de klevende spijkers voor gladde ondergronden kun je nu ook objecten zonder gladde achterkant probleemloos ophangen.

Creëer meer opbergruimte in de badkamer door een rek of plank op te hangen. Maar denk ook aan de mogelijkheden in de keuken! Een zelfgemaakt kruidenrek, een ophangrekje voor lepels en spatels of een plankje voor al je kookboeken – de ideeën zijn grenzeloos.

tesa voor ruwe ondergronden

Massieve stenen en betonnen muren. Wie hier iets aan wil ophangen, moet al snel de klopboormachine erbij pakken. Maar daarbij moet je je wel goed afvragen of je echt boorgaten in de muur of gevel wilt maken. Want het is niet altijd even makkelijk om deze gaten weer netjes en snel te kunnen dichten.

Precies voor deze situatie heeft tesa de gepatenteerde nooit meer boren-technologie ontwikkeld. Dit innovatieve bevestigingssysteem heeft niet alleen een indrukwekkende kleefkracht van maximaal 20 kg, hiermee kunnen nu zelfs objecten als rekken, buitenverlichting en nog veel meer aan metselwerk buitenshuis bevestigd worden. Ook in de schuur of in de werkplaats kan je eenvoudig bijvoorbeeld gereedschapswanden of praktische opbergboxen direct aan de wand bevestigen.

Producten van tesa

Zelfklevende strips

De zelfklevende strips van tesa zijn al lange tijd als Powerstrips bekend. Geen wonder, aangezien deze ons helpen bij het onzichtbaar en stevig bevestigen van posters, kaarten en andere decoratie-artikelen. Doordat de zelfklevende strips verwijderd kunnen worden zonder restjes achter te laten, is het een populair alternatief voor spijkers en schroeven

Zelfklevende strip aanbrengen:

 • Reinig het oppervlak grondig, zodat het stof- en vetvrij is.
 • Verwijder de beschermfolie, plak de zelfklevende strip op de muur en druk deze minstens 5 seconden gelijkmatig en stevig aan.
 • Verwijder het tweede laagje beschermfolie (nu niet meer met de vingers aanraken!) en positioneer het object dat je wilt ophangen op het kleefoppervlak. Druk ook hier het object minstens 5 seconden gelijkmatig en stevig aan om de maximale kleefkracht te bereiken.

Zelfklevende strip verwijderen:
Zelfklevende strips van tesa hebben aan een van de uiteinden een klein, niet klevend lipje.

 • Neem dit lipje van de te verwijderen zelfklevende strip tussen je wijsvinger en duim.
 • Trek de strip nu gelijkmatig, langzaam en parallel aan de ondergrond los.
 • Als je de strip te snel of niet parallel aan de ondergrond lostrekt, kan de strip scheuren of de ondergrond beschadigd raken.

Zelfklevende haken

De zelfklevende haken van tesa zijn alledaagse helden! Ze zijn eenvoudig te bevestigen en bieden een stevige houvast op alle denkbare ondergronden – in de badkamer, in de keuken, op ramen of op meubels. De zelfklevende haken zijn er voor verschillende ondergronden en in diverse kleuren en vormen. Zo is er voor elk project de perfecte haak.

Zelfklevende haak aanbrengen:

 • Reinig het oppervlak grondig, zodat het stof- en vetvrij is.
 • Pak de zelfklevende strip erbij, trek de beschermfolie eraf en plak op de haak. Druk deze minstens 5 seconden gelijkmatig en stevig aan.
 • Controleer de pasvorm en snijd de zelfklevende strip indien nodig bij.
 • Verwijder het tweede laagje beschermfolie (nu niet meer met de vingers aanraken!) en druk het op het gereinigde oppervlak. Druk ook hier het object minstens 5 seconden gelijkmatig en stevig aan om de maximale kleefkracht te bereiken.

Zelfklevende haak verwijderen:
Zelfklevende strips van tesa hebben aan een van de uiteinden een klein, niet klevend lipje.

 • Neem dit lipje onder de zelfklevende haak tussen je wijsvinger en duim.
 • Trek de strip nu gelijkmatig, langzaam en parallel aan de ondergrond los.
 • Als je de strip te snel of niet parallel aan de ondergrond lostrekt, kan de strip scheuren of de ondergrond beschadigd raken.
 • De zelfklevende haak kan steeds opnieuw gebruikt worden door een nieuwe zelfklevende strip erop aan te brengen.

Klevende spijkers

Wie foto’s of objecten aan de muur wilde hangen, moest voorheen de boormachine erbij pakken. Met een beetje pech hing de foto scheef en moest er een tweede schroef in de muur geboord worden. Deze ergernis kun je je vanaf nu besparen met de klevende spijkers van tesa.

Hiermee kun je thuis eindeloos decoreren en verschillende objecten eenvoudig aan de muur hangen. En om ervoor te zorgen dat je foto’s en decoraties ook altijd recht hangen, zijn er nu ook verstelbare klevende spijkers. Hiermee wordt het uitlijnen van foto’s en dergelijke kinderspel. En als je iets wilt verhangen is dat ook geen probleem! De klevende spijkers kunnen verwijderd worden zonder sporen achter te laten en met een nieuwe zelfklevende strip kunnen ze steeds opnieuw gebruikt worden.

Klevende spijker aanbrengen:

 • Reinig het oppervlak grondig, zodat het stof- en vetvrij is.
 • Verwijder de beschermfolie, plak de zelfklevende strip op de muur en druk deze minstens 5 seconden gelijkmatig en stevig aan.
 • Verwijder het tweede laagje beschermfolie (nu niet meer met de vingers aanraken) en positioneer de klevende spijker op het kleefoppervlak. Druk ook hier het object minstens 5 seconden gelijkmatig en stevig aan om de maximale kleefkracht te bereiken.

Klevende spijker verwijderen:
Zelfklevende strips van tesa hebben aan een van de uiteinden een klein, niet klevend lipje.

 • Neem dit lipje onder de te verwijderen klevende spijker tussen je wijsvinger en duim.
 • Trek de strip nu gelijkmatig, langzaam en parallel aan de ondergrond los.
 • Als je de strip te snel of niet parallel aan de ondergrond lostrekt, kan de strip scheuren of de ondergrond beschadigd raken.
 • De klevende spijker kan steeds opnieuw gebruikt worden door een nieuwe zelfklevende strip te gebruiken.

Klevende schroeven

Gat boren, plug erin steken, schroef erin draaien. Zo moest je eerst te werk gaan als je iets zwaars veilig wilde ophangen of iets aan een ruwe muur, zoals een stenen of betonnen muur, wilde bevestigen.

Hiervoor is het gepatenteerde “nooit meer boren”-systeem ontwikkeld. Met een kleefkracht van maximaal 10 kg per schroef ontstaan geheel nieuwe mogelijkheden voor het bevestigen van objecten. De klevende schroeven kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden en worden zonder gereedschap gemonteerd.
Met de meegeleverde lijm wordt de klevende schroef veilig aan de muur bevestigd, de bijpassende moer geeft het object de nodige houvast. En als je de schroef niet meer nodig hebt, kun je deze met een waterpomptang weer verwijderen.

Klevende schroef aanbrengen:

 • Reinig het oppervlak grondig met een stofvrije doek of een borstel. Het oppervlak moet vrij zijn van stof en zand.
 • Breng de lijm in de meegeleverde tube in de daarvoor voorziene opening aan.
 • Laat nu 12 uur rusten zodat de lijm kan uitharden.
 • Verwijder de moer van de schroef, steek het object op de schroefdraad en fixeer met de moer.

Klevende schroef verwijderen:

 • Pak met een waterpomptang het plaatje van de klevende schroef vast.
 • Draai de klevende schroef langzaam en gelijkmatig los.
 • Verwijder lijmresten met een glaskrabber of een staalborstel.

Montagetape

Ben je op zoek naar een eenvoudige, permanente bevestigingsoplossing? Dan kunnen de montagetapes van tesa de ideale oplossing voor je zijn.
De tesa montagetapes met de Powerbond-technologie zijn ideaal voor het snel en permanent bevestigen van objecten op diverse ondergronden. Alles wat je daarvoor nodig hebt is een schaar.

Montagetape aanbrengen:

 • Reinig het oppervlak grondig, zodat het droog, stof- en vetvrij is.
 • Snijd een stukje zelfklevende strip op maat en plak deze op het object en druk stevig aan met je vingers.
 • Verwijder de beschermfolie (nu niet meer met de vingers aanraken!) en druk het object op het gereinigde oppervlak. Druk het object minstens 5 seconden gelijkmatig en stevig aan.

Montagelijm

Maximale kleefkracht en maximale flexibiliteit – dat garandeert de tesa montagelijm. 4 specialisten voor 4 verschillende ondergronden: hieruit ontstaan duizenden vormgevingsmogelijkheden voor in en om het huis. Binnen of buiten, op de montagelijm van tesa kun je vertrouwen.

Montagelijm aanbrengen:

 • Voordat je begint moet de draagkracht van de ondergrond gecontroleerd worden.
 • Reinig het oppervlak vervolgens grondig met een doek.
 • Breng de montagelijm in punten of lijnen aan en laat daartussen telkens minstens 10 cm ruimte vrij. Dat is belangrijk zodat de lijm aan alle kanten uithardt.
 • Druk het object stevig en gelijkmatig op de ondergrond.
 • Laat 48 uur uitharden om de maximale kleefkracht te bereiken.

Laat je inspireren met de tesa video

Projecten die ook interessant zijn

naar boven