0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 12:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 04-06-23 om 19:23 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Kunstenaarsbenodigdheden

Leestijd 5 min.
Kunstenaarsbenodigdheden

Je hoeft geen kunst gestudeerd te hebben of enorm creatief te zijn, om een canvas te beschilderen. In de HORNBACH lijstenmakerij vind je niet alleen wanddecoraties, lijsten en afbeeldingsaccessoires - met ons assortiment aan kunstenaarsbenodigdheden voorzien we ook kleine en grote Picasso‘s.

Verfdoeken, karton & papier

Eerst heb je een ondergrond nodig voor je kunstwerk. In ons assortiment vindt je schilderdoeken, schilderkartons en tekenblokken. We leggen kort uit waar je bij de aanschaf op moet letten.

Canvasframes bestaan uit houten lijsten en worden speciaal voor canvasafbeeldingen ontwikkeld. Het canvas wordt over het frame gespannen en op de achterkant van het frame vastgemaakt. Het canvasframe is van voren en aan de zijkant compleet met canvas bedekt en daardoor niet zichtbaar. Als de spanning op het canvas verminderd, kunnen er houten keggen in het frame gezet worden. Canvasframes zijn meer geschikt voor gevorderde kunstenaars, omdat het verven op het elastische weefsel moet worden geoefend. De beste resultaten behaal je met olieverf of acrylverf en effectmiddelen (bijvoorbeeld structuurpasta).

Schilderkartons zijn met hoogwaardig schilderdoek bespannen kartons. Ze zijn vergelijkbaar met een canvas, onderscheiden zich echter door een hogere stabiliteit en zijn ook geschikt voor beginners. De beste resultaten behaal je met olieverf of acrylverf en effectmiddelen (bijvoorbeeld structuurpasta). Om ook aquarelverf of schilderkarton te kunnen gebruiken, moet deze vooraf gegrond worden.

Tekenblokken zijn geschikt voor alle hobbykunstenaars. Naast schetsblokken zijn er speciale tekenblokken voor aquarelverf en voor kleurpotloden.

Hobbyverf

In ons assortiment kunstenaarsverf vindt je een ruime keuze aan acrylverf, olieverf en aquarelverf evenals effectmiddelen en verfmiddelen. We leggen kort uit wat de verschillende producten onderscheidt.

Olieverf wordt in tubes als pasta geleverd. Het is een tandpasta-achtige pasta, die naar wens met verfmiddel verdunbaar is. Olieverf heeft een droogtijd van meerdere dagen en vereist ook in gebruik veel ervaring. Daardoor is het geschikt voor gevorderde kunstenaars.

Acrylverf is ook verkrijgbaar in tubes of kleine potjes. In tegenstelling tot olieverf is het meestal met water verdunbaar. Het droogt aanzienlijk sneller dan olieverf en is dan ook geschikt voor beginners.

Aquarelverf is vaak bekend uit de schooltijd waar wordt gesproken over 'waterverf'. Maar zo lomp als de reputatie doet geloven is aquarelverf niet. De verf wordt met water verdund en vertoont op speciaal aquarelpapier unieke eigenschappen. Het mengen van verschillende kleuren staat op de voorgrond - waaraan ook beginners plezier kunnen beleven.

Effectmiddelen , zoals structuurpasta of modelleerpasta, kunnen bijvoorbeeld met acrylverf gemengd worden. Ze geven je kunstwerken een structuur en zijn zeer geschikt voor plamuurtechnieken.

Verfmiddelen, zoals droogvertragers of sprayfilm, maken het werken aan het kunstwerk makkelijk of beschermen het tegen invloeden van de omgeving, bijvoorbeeld tegen UV-straling.

Verschillende verfsoorten op een rij l HORNBACH

Schildersezels

Een schildersezel is een houten onderstel voor het schilderen van afbeeldingen. Vooral bij het schilderen op canvas is een schildersezel onmisbaar - deze maakt het werken makkelijker en biedt tegelijkertijd een plek om je werk tentoon te stellen. Maar ook bij andere schildertechnieken is een schildersezel meestal beter geschikt dan een tafel. In ons assortiment vindt je verschillende soorten en maten schildersezels - we leggen kort de verschillen uit.

Studio-schildersezels zijn robuust en stabiel. Ze zijn in de regel driebenig en hebben een beweeglijke steun aan de achterkant. Daardoor kan de kantelgraad door de kunstenaar zelf gekozen worden, om de gewenste schuine stand te bereiken. Een kruishout maakt het mogelijk om de afbeelding in hoogte te verstellen.

Staande-schildersezels zijn wat eenvoudiger gebouwd en daardoor wat lichter dan studio-schildersezels. De gebruikswijze is wel vergelijkbaar.

Tafel-schildersezels bijzonder klein en handzaam, dus - zoals de naam al zegt - worden ze op de tafel gezet.

Veld-schildersezels zijn de perfecte begeleiders voor onderweg. Ze zijn bijzonder makkelijk in te klappen en zijn dankzij de telescopische poten in vergelijking met studio-schildersezels zeer ruimtebesparend. Wie graag in de natuur schildert, stopt eenvoudigweg een veld-schildersezel, palet, verf en penseel in zijn rugzak en gaat op pad.

Kunstenaarsgereedschappen

Ons assortiment aan kunstenaarsbenodigdheden wordt afgerond door kunstenaarsgereedschap voor beginners en professionals. Van penselen, schildersmessen tot aan verfpaletten - wij voorzien je van alle nodige producten voor je kunstproject.

Projecten die interessant kunnen zijn

naar boven