Handleiding

Zolder isoleren met Isover Amarillo

Zolder isoleren met Isover Amarillo

Handleiding: hoe isoleer ik mijn zolder met Isover Amarillo? Bekijk de instructievideo, lees wat je nodig hebt, en advies voordat je begint!

Met het Isover Amarillo isolatiesysteem maak je van een bergzolder een mooie en comfortabele slaapkamer, studeerkamer of hobbykamer. Op deze pagina vind je de complete stap voor stap-handleiding, instructievideo en uitgebreide PDF met meer informatie.

Dit heb je nodig

Voordat je begint

  • Het Amarillo isolatiesysteem is alleen toepasbaar bij ongeïsoleerde daken die geen dampremmende laag hebben.
  • Zitten er veel kieren in het dakbeschot? Breng dan eerst 3 à 4 mm triplex tegen het dakbeschot aan voor een betere luchtdichtheid en minder warmteverlies.
  • Bij daken met grote gordingafstanden en een flauwe hellingshoek is het mogelijk dat de houten panelen in het midden meer dan 10 mm doorbuigen. Dit is eenvoudig op te lossen door de houten panelen te verstevigen met een houten lat.
  • Hout werkt! Laat daarom de houten panelen van het Amarillo isolatiesysteem eerst acclimatiseren. Leg de ongeopende verpakking op de zolder op een vlakke ondergrond, bij voorkeur 48 uur lang bij ca. 17 tot 25˚C en 50 tot 60% relatieve luchtvochtigheid. Je kunt de Amarillo-panelen toepassen in binnenruimtes die droog, verwarmd en voldoende geventileerd zijn.

Stap voor stap-handleiding

01

Schroef een profiel op de gording.

 Isover Amarillo handleiding stap 1
02

Meet de afstand tussen de gordingen en snijd de isolatieplaat met een overmaat van 10 mm. Klem de isolatieplaat tussen de gordingen en achter het profiel.

 Isover Amarillo handleiding stap 2
03

Zaag een paneel met een cirkelzaag op de juiste maat (gordingafstand +/-10 mm). Schuif het paneel tussen de profielen en isolatie.

 Isover Amarillo handleiding stap 3
04

Zet de panelen met de tandgroef-verbinding strak tegen elkaar aan.

 Isover Amarillo handleiding stap 4
05

Plaats nog geen profiel op het laatste stuk van de gording. Schuif het laatste paneel voor het voorlaatste paneel en monteer het ontbrekende profiel. Schuif vervolgens het laatste paneel terug op de juiste plaats.

 Isover Amarillo handleiding stap 5
06

Snijd de glaswol in de hoeken, dus bij de nok en bij de vloer, schuin af en plaats de glaswol strak in de hoeken.

 Isover Amarillo handleiding stap 6

Instructievideo

Uitgebreide PDF

Het uitgebreide Amarillo verwerkingsblad (PDF, 2.154 KB) bevat extra informatie over o.a. nokaansluitingen, knieschotten en muuraansluitingen. Hier vind je ook meer informatie over het eventueel verstevigen van de houten panelen met latten bij flauw hellende daken.