0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
Hornbach Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 765 - 78 90 - 00
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 12:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 29-06-22 om 23:23 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Halverlichting kiezen

Leestijd 2 min.
Halverlichting HORNBACH

Veelzijdig, individueel en precies, de hal of de gang is de centrale plaats in huis. De eerste indruk telt en met de juiste verlichting zorg je ervoor dat de entree goed voor de dag komt.

Verlichtingsconcepten voor de hal

Ruimteverlichting
De ruimteverlichting, bijvoorbeeld met plafondspots of lichtrails, voorziet de ruimte van het nodige licht.

Wandlampen
Ook wandlampen voldoen aan de veiligheidseisen als ervoor gezorgd wordt dat het licht bij het op- en aflopen van de trap niet verblindt of hinderlijke schaduwen veroorzaakt.

Effectverlichting
Aantrekkelijke verlichting in de hal wordt bereikt met het verlichten van schilderijen, spiegels of andere objecten. Lampen als lichtlijsten en wandlampen kunnen worden opgehangen om andere objecten te accentueren.

Trapverlichting
Inbouwspots zijn zeer geschikt om de trap goed te verlichten. De treden moeten van bovenaf goed herkenbaar zijn, doordat elke tree door een korte, zachte schaduw wordt afgegrensd van de volgende. Hang hiervoor bovenaan de trap een lamp op of plaats inbouwspots in de muur die telkens één tree verlichten.

Tips voor verlichting in de hal

  • Om te voorkomen dat er iemand struikelt, moeten de traptreden goed van elkaar te onderscheiden zijn. Dat wordt bereikt met korte, zachte schaduwen die door zacht, verstrooid licht van bovenaf worden veroorzaakt.
  • Slagschaduw van spots kan beter worden vermeden.
  • Lichtbronnen die te laag worden opgehangen kunnen verblindend werken.

Projecten die ook interessant kunnen zijn

naar boven
HORNBACH