0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 02-12-23 om 19:53 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Duurzame bloempotten

Duurzame bloempotten

Je huis en tuin duurzaam inrichten? Dan mogen bloempotten van gerecycled materiaal zeker niet ontbreken! En dat is nog niet eens alles: zelfs het productieproces kan duurzaam zijn. Alles over duurzame bloempotten vind je hier!

Duurzame bloempotten

Elho creëert design bloempotten waarbij gedacht is aan de natuur. De potten zijn op meerdere aspecten duurzaam. Wij gaan ze allemaal na!

Waarom zijn Elho bloempotten duurzaam?

 • Gerecycled plastic
  Zo is meer dan 96% van de grondstof afkomstig van gerecycled plastic en dit aandeel stijgt nog steeds. Jaarlijks wordt 13 miljoen kilo plastic afval gerecycled om nieuwe Elho bloempotten van te maken. De bloempotten van de series Vibes en Greenville zijn zelfs voor 100% gemaakt van gerecycled plastic.
 • Langblijvende kwaliteit
  De bloempotten gaan heel lang mee doordat de kleuren lang mooi blijven. Daarnaast zijn ze beschermd tegen UV en vorst.
 • 100 % recyclebaar
  Alle bloempotten zelf zijn ook 100% opnieuw recyclebaar.
 • Productieproces 100% op windenergie
  Het productieproces draait op 100% duurzame energie afkomstig van de eigen windmolen in de achtertuin. Nog een leuk feitje over die achtertuin: er leven 2 miljoen bijen die eigen honing produceren.
 • Ontwerp en productie in Nederland
  De potten van Elho hebben geen duizenden kilometers afgelegd tot ze bij jou thuis in de woonkamer of tuin staan. Het ontwerp en de productie vindt namelijk 'gewoon' in Tilburg plaats.

Jaarlijks wordt 13 miljoen kilo plastic afval gerecycled om nieuwe Elho bloempotten van te maken.

Bloempotten voor binnen & buiten

Bloempotten voor binnen: de serie Vibes

Speciaal voor binnen is er de serie Vibes. De bloempotten zijn gemaakt van gerecycled plastic en zelf opgewekte windenergie. Ze zijn niet alleen robuust maar ook gemakkelijk schoon te maken.

Daarnaast zijn ze perfect te matchen bij jouw woonstijl en bij jouw kamerplanten vanwege het eenvoudige en minimalistische design. De geribbelde structuur geeft de bloempot toch nét even een unieke twist. Óók leuk: ze zijn beschikbaar in meerdere kleuren!

Duurzame bloempotten Vibes . HORNBACH

Bloempotten voor binnen: de serie Ocean

De ELHO Ocean collectie bestaat uit bloempotten die zijn gemaakt van maritiem afval uit de oceanen, zoals visnetten, touwen en sleepnetten. Een groot deel van oceaanplastic bestaat uit dit afval en door het in deOcean potten te gebruiken voorkomen we dat het in de oceanen terechtkomt. De oorsprong van de afgedankte touwen en visnetten komt terug in de blauw en groen marmeren accenten in de potten van de Ocean collectie. Zo zorgen ze er bij ELHO voor dat we onze oceanen blijven bewonderen en de schoonheid van afval laten zien. Het maritieme afval maakt elke bloempot uniek en zorgt voor verschillende kleurtinten en een prachtig marmereffect. Precies zoals de kleur van de oceanen.

Help om oceaanvervuiling te voorkomen en verrijk je huis met de schoonheid van maritiem afval. Door deze prachtige bloempotten te kopen draag je niet alleen bij aan schonere oceanen, maar ze zijn ook nog eens super duurzaam. Gemaakt van 100% gerecycled plastic en geproduceerd met windenergie. En al zijn ELHO potten gemaakt om heel lang van te genieten, natuurlijk zijn ze ook opnieuw recyclebaar.

Plantenbakken voor buiten: de serie Greenville

De plantenpotten van de serie Greenville trotseren wind, regen en sneeuw en zijn speciaal ontworpen voor gebruik buitenshuis. De duurzame bloempotten kunnen goed tegen vorst en UV-stralen, waardoor de pot een lange tijd zijn mooie kleur behoudt.

De plantenschalen en bloempotten hebben een eigen waterreservoir dat je planten gelijkmatig van water voorziet. Dit is handig in drogere periodes. Je geeft je tuinplanten gewoon een voorraad water en de plant kan het water drinken wanneer hij dat nodig heeft. Het overtollige water kan er aan de onderkant weer uit.

De bloempotten van Greenville zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. De selectie aan kleuren zijn goed afgestemd aan de natuurlijke kleuren die je in je tuin vindt. Dit maakt het een bloempot die zich makkelijk laat matchen. En dát allemaal van 100% gerecycled materiaal.

Duurzame buitenbloempotten Greenville . HORNBACH

IQ - The Green protector

Een bloempot of plantenbak die jouw planten beschermt. Klinkt dat als muziek in de oren? Met de IQ green protectors zijn jouw planten altijd beschermd tegen vorst en hitte. De bloempotten en plantenbakken van IQ zijn zo goed geisoleerd dat ze zelfs bij temperaturen tot 50℃ en - 50 ℃ de warmte en kou buiten houden. Zo blijven je planten én pot in goede conditie tijdens extreme weersomstandigheden. (En laten we daar nou helaas steeds meer mee te maken krijgen.) Daarnaast is deze sterkte pot gemaakt van EPP. Deze soort polypropyleen is 100% recyclebaar. Ook goed om te weten: het productieproces vindt gewoon in ons prachtige kikkerlandje plaats.

Duurzame bloempotten IQ . HORNBACH

Artstone bloempotten

Wil jij dat je planten langer meegaan? Dan zijn de bloempotten van Artstone een top oplossing. De potten beschikken over een 'plant-saving-system'. Ofwel, een drainagesysteem. Deze zorgt voor een waterreservoir onderin de pot. De plant kan dus drinken wanneer nodig. En het teveel aan (regen)water wordt gewoon afgevoerd. Daarnaast zijn alle bloempotten 100% van bestaande materialen (gerecycled plastic) plús wat steenpoeder. Dit zorgt er weer voor dat de potten zelf óók volledig recyclebaar zijn. De potten zijn voor binnen en buiten, en kunnen tegen vorst.

Duurzame bloempotten Artstone . HORNBACH

Ecopots

Ecopots is een kwaliteitsmerk in bloempotten en plantenbakken voor zowel binnen als buiten. Het combineert design met innovatie en gebruiksvriendelijkheid met duurzaamheid en is hét merk voor mensen die op zoek zijn naar tijdloos Scandinavisch design in potten voor thuis, tuin of balkon!

Ecopots zijn voor 80% gemaakt van gerecycled kunststof. In tegenstelling tot de meer gebruikelijke potten van fiberclay, hebben kunststof potten het voordeel dat ze schok- en breukvast zijn, gemakkelijk verplaatsbaar en uitstekend bestand tegen uv-licht en vorst. Daarnaast is er nog een sterk argument voor het gebruik van gerecyclede potten: onze oceanen worden langzaam maar zeker een gigantische plastic soep van afgedankte plastic zakken, visnetten en petflessen. Ecopots gebruikt gerecyclede kunststoffen als materiaal voor de potten en samen met materialen als gerecycled natuursteen geeft het de bloempotten een uniek uiterlijk en unieke eigenschappen.

Duurzaamheid is volgens Ecopots meer dan het hergebruiken of recyclen van materialen. Het gaat ook om het ontwerpen en produceren van producten die lang meegaan. Ecopots zijn dus niet alleen stevig, vorstbestendig en breukvast, maar ook tijdloos in vormgeving en kleurgebruik. Ecopots hebben een unieke natuurlijke look en feel, waardoor Ecopots het merk bij uitstek is voor iedereen die op zoek is naar een combinatie van tijdloos design en duurzaamheid!

Tierra Verde Bloempotten

Bloempotten en plantenbakken van Tierra Verde zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Auto- en vrachtwagenbanden worden namelijk omgevormd tot een nieuwe duurzame bloempot. Door het rubberen materiaal zijn de plantenbakken onbreekbaar en geschikt voor alle seizoenen en temperaturen tot zelfs (-40 °C/+ 40 °C). De bloempotten zijn ook voorzien van een waterreservoir zodat de planten goed gehydrateerd blijven. Je huis en tuin duurzaam inrichten? Dan mogen de bloempotten en plantenbakken van Tierra Verde niet ontbreken!

Bloempotten gemaakt van kokosvezels

Wil je 100% natuurlijke bloempotten? Dan zijn Kokodama's iets voor jou. Deze zijn volledig biologisch afbreekbaar.

Kokodama's zijn bloempotten gemaakt van kokosvezels. De binnenkant is afgedicht met een waterafstotende laag of heeft een binnenpot van duurzaam karton. Let wel op: dit soort natuurlijke materialen zijn niet volledig waterdicht. Geef je Kokodama bloempotten daarom voorzichtig water.

Kokodama is verkrijgbaar als klassieke bloempot of als hanging basket.

Gieters gemaakt van gerecycled materiaal

Je planten in duurzame bloempotten zetten is de eerste stap. Voor het water geven kun je óók een bewuste keuze maken. Er zijn namelijk ook gieters die gemaakt zijn van gerecycled materiaal. Het merk Geli produceert bijvoorbeeld gieters die voor bijna 100% uit gerecyclede grondstoffen bestaan. Meer dan 50% is hiervan al gebruikt door de cunsument en daarna gerecycled!

Als die gieter nou ook nog eens vol zit met zelf opgevangen regenwater dan ben je helemaal goed bezig!

Hoe werkt dat met gerecycled kunststof?

Eerst wordt het kunststof afval van de afvalverwijdering gesorteerd. In de recyclinginstallatie wordt het afval vervolgens versnipperd, gewassen, gescheiden en omgesmolten tot zuiver regranulaat.

Het regranulaat kan worden verwerkt als nieuw kunststof. Zo wordt het uiteindelijk je gieter of bloempot. En als de producten na een lange tijd moeten worden weggegooid, begint de cirkel weer van voren af aan.

Projecten die ook interessant kunnen zijn

naar boven