0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 28-09-23 om 07:42 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Droomsauna

Droomsauna

Wie droomt er nu niet van het ontspannen in een sauna na een lange dag gewerkt te hebben? Een sauna, bij jou in huis! Hier lees je alles over de verschillende soorten sauna‘s, zo kun je kiezen welke sauna het beste past bij al jouw wensen. Tevens biedt HORNBACH een uitgebreid assortiment aan verschillende elementen en toebehoren voor je nieuwe sauna.

Verschillende soorten sauna’s

Elementsauna

Dit kant-en-klaar systeem is energiebesparend en bestaat uit speciaal voor de sauna geïsoleerde groef-en-veerplanken die tot grotere elementen zijn gecombineerd. Meestal wordt er gebruik gemaakt van Noors vuren. De elementen worden voornamelijk geïsoleerd met minerale steenwol en stoomwerende folie - daarnaast zijn houtvezel en kurk ook mogelijk.

Massief houten sauna

De muren van de massief houten sauna bestaan uit een constructie van staande frames van massief hout: 44 milimeter dik natuurlijk Noors vuren met dubbele groef en dubbele veer verbinding. Dat maakt de constructie heel stabiel en zorgt voor een lange levensduur. Het plafond bestaat uit massief houten planken met een dikte van 14 milimeter en een isolatielaag van mineraalwol en stoomwerende folie.

Plug & Play-sauna

Plug & Play maakt het saunaplezier zo eenvoudig als het klinkt: en dat begint al bij het aansluiten van de energiebesparende saunakachel! Deze is direct klaar voor gebruik. Een gewoon 230 V stopcontact is voldoende (waarbij een aparte stroomgroep met een aardlekschakelaar aan te raden is). Zo kun je heel snel van je sauna genieten. Hiermee kunnen heerlijk ontspannende temperaturen worden bereikt tot 72 graden, bij diverse modellen kan zelfs 115 graden worden bereikt.

Voor de verschillende varianten zijn ook allerlei toebehoren verkrijgbaar. Of je nu een zelf geplande doe-het-zelf sauna of een kant-en-klaar sauna bouwt: hoe je de nieuwe sauna installeert en waarop je moet letten bij het indelen van de ruimte, lees je hier:

Ga naar de ruimtelijke eisen en planning van je nieuwe sauna!

Waaruit bestaat een sauna eigenlijk?

Een sauna bestaat uit natuurlijk harsvrij hout: vuren hout, maar dit kan ook massief hout zijn.

Het hout wordt alleen op verschillende manieren met warm en koud water voorbehandeld, zodat het niet meer zo sterk krom trekt. Kurkplaten, gipsplaten of lichte betonstenen zijn net zo min geschikt voor een sauna als gelijmd of geïmpregneerd hout.

Op het hout komt vanwege de enorme temperatuurverschuillen een isolatielaag tussen de saunacabine en de omgevingslucht. Het isolatiemateriaal moet waterafstotend zijn, niet brandbaar, vorm- en ruimtebestendig en geurvrij. Daarnaast moet het isolatiemateriaal bestand zijn tegen de hoge temperaturen zonder giftige gassen af te geven.

Projecten die ook interessant kunnen zijn

naar boven