0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
29-03-2024 07:00 - 19:00 Uur
31-03-2024 gesloten
01-04-2024 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 29-03-24 om 14:51 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Stormschade herstellen

Stormschade herstellen

Heb je stormschade door een omvallende boom of door tuinspullen die tegen de schutting zijn gedrukt? Wij laten je zien hoe je omgevallen bomen, kapotte daken, ondergelopen kelders en andere schade kunt repareren!

Stormschade aan bomen herstellen

Bomen zitten stevig in de grond door hun wortels, maar bij zware stormen breken regelmatig takken af of valt zelfs de hele boom om. Na een storm is het gevaar nog niet voorbij. Vallende en afgebroken takken zijn gevaarlijk voor mensen, huizen en auto's. Dikke, gebroken takken kunnen het best worden afgezaagd bij de verdikking aan de basis van de tak, de takkraag. Dunnere takken moeten worden afgezaagd tot aan de trektak.

Als een boom tijdens een storm is omgevallen, moet je voorzichtig zijn. Vooral in het geval van ontwortelde bomen staan de stammen onder extreme spanning. Als de bomen op jouw grond staan, ben jij verantwoordelijk dat de situatie veilig blijft.

Stormschade aan bomen herstellen | HORNBACH

Waterschade herstellen

Storm en aanhoudende regen gaan vaak gepaard met zware stortbuien. Dit kan leiden tot overstromingen en ondergelopen kelders. Pomp volgelopen kamers leeg en verwijder waterresten en modder eventueel met een nat- en droogzuiger.

Verwijder vloerbedekking en lambrisering om te controleren of er water is binnengedrongen. Als dit het geval is, moeten ze zo snel mogelijk worden gedroogd.

Waterschade herstellen | HORNBACH

Stormschade aan het huis herstellen

Lichte schade aan de dakbedekking kun je zelf repareren. Bij lekkage of grote schade moet eerst een professional worden geraadpleegd om na te gaan of er geen schade aan de dakconstructie is. Als dat wel het geval is, moet deze schade eerst door een professional worden gerepareerd.

Let op!

Voer geen werkzaamheden aan het dak uit als je geen ervaring hebt! Als je op het dak gaat werken, moet je gepaste veiligheidsmaatregelen treffen. Win vooraf informatie in over de geldende veiligheidsbepalingen!

Stormschade aan het huis herstellen | HORNBACH

Stormschade aan schutting

Stormschade is een van de meest voorkomende oorzaken van schade aan een schutting. Stormschade kan ontstaan doordat het constructief (scherm en paal) niet in orde is. Stormschade komt sneller voor bij volledig dichte schermen (windvanger) of op bepaalde plekken in de tuin waar over het algemeen veel wind op staat.

Bij stormschade zie je ook vaak dat veel schermen tegelijk omwaaien. In dit geval is het scherm niet de oorzaak, maar vaak de kwaliteit van de paal die in de grond staat. Als deze palen aangetast zijn (door schimmels/insecten/langdurig in contact met water) dan verliezen ze hun stevigheid en met een paar harde windstoten kan dan alles tegelijk omvallen. Bij lichte stormschade zoals het loslaten van een aantal planken op het scherm of het scherm dat los komt van de paal (van het zogenoemde L-beslag) dat is dit gemakkelijk te repareren met een paar schroeven en een boormachine.

Stormschade verzekering

Stormschade is natuurlijk niet prettig. Heb je flinke schade? Meld dit dan direct aan je verzekeraar, wellicht wordt er een deel vergoed. Uiteraard is ieder geval uniek. Raadpleeg dus altijd de voorwaarden van jouw verzekeraar en in welke mate je in aanmerking komt voor een vergoeding.

Stormschade melding

Meld de schade zo snel mogelijk bij de verzekeraar. Bij een melding lever je onder andere deze zaken aan:

  • de datum en het tijdstip van de schade,
  • foto's van de getroffen bijv. schutting (delen). Denk hierbij om zowel detailfoto’s als van de gehele omgeving.

Tip!

Neem maatregelen om verdere schade te voorkomen! Wacht eerst de reactie van de verzekeraar af voordat je de schade herstelt. Het kan namelijk zo zijn dat je verzekeraar een expert wil sturen om de schade te bekijken.

Stormschade voorkomen

Om schade in de toekomst te voorkomen, is het de moeite waard je huis wind- en weerbestendig te maken. Controleer je dak, gevel en kelder om mogelijke zwakke punten op te sporen. Ook in de tuin moet je alles wat kan wegwaaien, beveiligen tegen storm, bijv. tuinmeubels opruimen of vastbinden met afdekzeilen. Je moet rotte takken afzagen en oude bomen, in overleg met de verantwoordelijke autoriteiten, volledig kappen.

Dakgoten en regenpijpen moeten regelmatig worden ontstopt van bladeren, zodat regenwater probleemloos kan weglopen. Hiervoor kun je het beste een hogedrukreiniger gebruiken

Stormschade voorkomen | HORNBACH
naar boven