0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
Hornbach Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 12:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 05-12-22 om 01:29 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.

Afdichten

Balkons en terrassen worden door het weer, vooral door grote temperatuurverschillen, aan sterke belastingen blootgesteld, wat vaak spanningsscheuren tot gevolg heeft. In aangrenzende of eronder liggende woonruimtes kan dan bij gebrekkige afdichting schade ontstaan door indringend vocht. Speciaal voor de afdichting onder tegels en platen aan wand- en vloeroppervlakken zijn er producten die scheuroverbruggend werken en vorstbestendig zijn en daardoor de ondergrond effectief beschermen.

Lekkages in het metselwerk moet je in principe van buitenaf afdichten. Als dat onmogelijk is, is renoveren van binnen ook mogelijk. Er is tegenwoordig speciale mortel die zeer snel hecht. Ook kunnen natte ruimtes zoals badkamers, douches of keukens naderhand goed tegen vocht in metselwerk beschermd worden. Dat geldt ook voor putten in de tuin die je met de juiste producten naderhand kunt afdichten.

Moderne badkamer 6 | HORNBACH

Repareren

Kleine lekkages aan buisaansluitingen, naad- en aansluitgebieden, deur- en raamkozijnen, waterkranen en dakgoten zijn makkelijk zelf te repareren. Ondergronden als dakspanen, dakleer, vezelcement, teer, aluminium, koper, zink, lood, steen, dakpannen, klei, leisteen, shingles, beton, tegels, kunststof, PVC, acryl, polyethyleen, vijverfolie, gietijzer, hout – met uitzondering van styropor – kunnen moeiteloos en permanent worden afgedicht. Andere universele producten zijn voor styropor geschikt, maar niet voor bitumen, PE en PP.

Tip

Ook gescheurde harde vloeren kun je met geschikte producten zelf vakkundig en duurzaam repareren.

Vervuilingen op schoorstenen en haarden zijn meestal bruine verkleuringen die door binnendringend vocht veroorzaakt worden en op de naar de woonruimte gekeerde zijde de vorming van schimmel bevorderen. Er bestaan producten die na het verwijderen van het beschadigde pleisterwerk nieuwe vervuiling voorkomen.

Schoorsteen . HORNBACH

Lijmen

Moderne lijmen op basis van de SMP-technologie zijn veelzijdig inzetbaar en kunnen ook als afdichtmiddel worden gebruikt. Speciale lijmen voor extreme omstandigheden blijven zelfs na uitharding flexibel, zonder te breken. Met andere lijmen kunnen bijvoorbeeld tegels in het zwembad worden gelijmd, zonder dat het bad eerst leeggemaakt hoeft te worden. Vloerbedekkingen moet je veilig en professioneel lijmen; uit zowel optische als veiligheidstechnische redenen. Dat geldt vooral voor de vele soorten vloerbedekkingen, maar ook voor parket, kurk, PVC, CV, linoleum, kokos en sisal. Op elkaar afgestemde systemen zorgen ervoor dat de voorbereiding van de ondergrond en de producten voor het lijmen en fixeren goed op elkaar afgestemd zijn.

Projecten die ook interessant kunnen zijn

naar boven
HORNBACH