0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 01-03-24 om 09:14 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Soorten dakbedekking

Soorten dakbedekking

De keuze aan materialen voor het dekken van daken is groot. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Maar niet ieder materiaal is geschikt voor elk dak. Naast dat je wilt dat het dak er mooi uit moet zien, is vooral de functie van het dak van essentieel belang.

De keuze aan materialen voor het dekken van daken is groot. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Maar niet ieder materiaal is geschikt voor elk dak. Naast dat je wilt dat het dak er mooi uit moet zien, is vooral de functie van het dak van essentieel belang. Regenwater moet snel afgevoerd kunnen worden en mag zich niet onder het dak verzamelen. Bij dakpannen moet erop worden gelet dat deze in de loop der tijd niet een voedingsbron worden voor centimeters dikke lagen mos.

Soorten dakbedekking

Hieronder vind je een overzicht van verschillende soorten dakbedekking en hun toepassing.

 • 
				Nokvorsten . hornbach

  Nokvorsten

  Zoals de naam al zegt, worden deze pannen gebruikt voor de nok. Vaak zijn kapotte nokvorsten de oorzaak van een lekkend dak.

 • 
				Beverstaartpannen . HORNBACH

  Beverstaartpannen

  Deze klassieke, kwalitatief hoogwaardige dakpannen werden niet alleen heel lang geleden gebruikt, ze zijn ook nu nog steeds erg populair. Voor het dekken van nieuwe daken zijn beverstaartpannen vaak te duur. Daarom worden ze met name gebruikt voor het renoveren van historische gebouwen.

 • 
				Kanaalplaten . HORNBACH

  Kanaalplaten

  Deze vorm van dakbedekking is uitstekend geschikt voor carports en pergola’s. Omdat ze zijn gemaakt van kunststof en zijn voorzien van luchtkanalen, zijn ze relatief licht in gewicht.

 • 
				Metalen dakpannen . HORNBACH

  Metalen dakpannen

  Een dak dat voorzien is van metalen dakpannen ziet eruit als een dak met keramische of betonnen dakpannen. Toch zijn metalen dakpannen aanzienlijk sneller te verwerken en goedkoper. Wie geld wil besparen, een dak wil hebben dat er net zo uitziet als de meeste daken en een slimme vorm van dakbedekking zoekt, zit met metalen dakpannen helemaal goed!

 • 
				Dakpannen met sluiting . HORNBACH

  Dakpannen met sluiting

  Zo heten dakpannen die een groef (sluiting) hebben en dus niet geheel vlak zijn. Aan de zijkant en de kop worden de pannen over elkaar gelegd. Met deze pannen kun je relatief snel een dak dekken. Nog een voordeel: deze dakbedekking is licht van gewicht!

 • 
				Vlakke dakpannen . HORNBACH

  Vlakke dakpannen

  Deze pannen zijn niet alleen geschikt voor platte daken. Ze voeren regenwater erg goed af en door de speciale groef (sluiting) wordt het dak bijzonder waterdicht.

 • 
				Trapeziumplaten . HORNBACH

  Trapeziumplaten

  Deze zijn per strekkende meter verkrijgbaar en in verschillende vormen en kleuren. Deze platen kunnen snel gelegd en vastgeschroefd worden en bieden een interessant alternatief voor iedereen die op zoek is naar een voordelige en moderne vorm van dakbedekking. Ze zijn met name geschikt voor hallen, garages en woonhuizen.

 • 
				Bitumen golfplaten . HORNBACH

  Bitumen golfplaten

  Bitumen golfplaten zijn voordelig en onderhoudsvrij en worden inmiddels in verschillende kleuren aangeboden. Ze zijn gemakkelijk te leggen, duurzaam en bijzonder goed geschikt voor pergola’s, garages en tuinhuisjes.

Let op

Neem de gemeentelijke voorschriften voor dakbedekking in acht. De verkrijgbare kleuren en vormen van dakpannen zijn beperkt.

Meer projecten over dakbedekking

naar boven