0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 28-02-24 om 19:13 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Zolder verbouwen

Zolder verbouwen

Wanneer je je zolder wilt gaan verbouwen zijn er een aantal punten waar je rekening mee dient te houden. Om bij dit grote project geen vragen onbeantwoord te laten, vind je hier alle passende antwoorden omtrent dit thema!

Q&A zolder verbouwen

Wanneer je je zolder wilt gaan verbouwen zijn er een aantal punten waar je rekening mee dient te houden. Om bij dit grote project geen vragen onbeantwoord te laten, vind je hier alle passende antwoorden omtrent dit thema!

Heb je een bouwvergunning nodig voor de dakuitbouw?

Hierop is geen algemeen antwoord mogelijk. De bouwvergunningsplicht hangt af van de omvang van je geplande uitbouw. Praat daarom vóór het plannen van het uitbouwen vrijblijvend met de afdeling voor bouwverordening over de bouwvoorschriften met je gemeente. Zo weet je zeker dat het goed komt.

Zijn er stappen die ik in acht moet nemen tijdens de voorbereiding van het project?

Aanbevolen wordt om je dak op lekkage te controleren. Ontbreken er dakpannen of zijn afzonderlijke dakpannen of het lood van bijvoorbeeld de schoorsteen defect? Herstel deze defecten voordat je met je dakuitbouw begint en je zult lang plezier hebben van je nieuwe woonruimte.

Moet ik voor het uitbouwen van mijn dak het dak afdekken en een klimaatfolie leggen?

Dat is een terechte vraag, Meer informatie over klimaatfolie/dampremmende folie vind je hier

Meer over dampremmende folie vind je hier

Hoe groot mag een dakraam zijn?

Minimale groottes van een dakraam zijn beschreven in de bouwvoorschriften.

Hier vind je meer informatie over het plaatsen van een dakraam!

Waaraan kun je de isolerende werking bij isolatiematerialen herkennen?

Hoe kleiner het warmtegeleidingsvermogen in W/mK, des te beter is de isolerende werking. Een isolatie met de waarde 035 is beter dan een even dikke isolatie 040.

Waarom worden folies in het dak ingebouwd?

Op de spanten wordt de doorlaatbare klimaatfolie gelegd als eerste bescherming van de nieuwbouw tegen verdere weersinvloeden en als latere bescherming in een noodsituatie als noodafwateringsgebied. Onder de spanten, altijd aan de warme kant, wordt het diffusie-remmende dampscherm als bescherming tegen vocht en als luchtdichte laag geplaatst.

Lees hier meer over folies en tapes.

Is minerale wol gevaarlijk voor de gezondheid?

Nee. Het niet schadelijk zijn voor de gezondheid, dit wordt door het RAL-keurmerk gedocumenteerd.

Maakt het uit welk type gipsplaat ik gebruik?

Ja. Afhankelijk van de gewenste eisen gebruik je een groene plaat voor vochtige ruimtes zoals badkamers of keukens, een brandwerende plaat, te herkennen aan de rode letters, als je bijzondere eisen stelt aan brandbeveiliging en voor alle andere gebieden de eenvoudige Knauf-gipsplaten. Een plaat voor alle gevallen is de Knauf Top 2000. Deze is voor alle toepassingsgebieden geschikt.

Lees hier meer over gipsplaten afwerken!

Welke brandveiligheid kan ik met droogbouwwanden realiseren?

Afhankelijk van de gekozen constructie worden ook wat betreft de brandveiligheid de hoogste eisen nageleefd. Deze richten zich naar de overeenkomstige nationale bouwverordening, die verschillend kunnen zijn. Maar ook hier geldt, houd je aan de eisen voor de betreffende constructievolgorde , om de gewenste bescherming te bereiken.

Kan ik aan een droogbouwwand schilderijen of planken bevestigen?

Ja. Aan een wand met 12,5 mm sterke gipsplaten kun je bijvoorbeeld met een spijker 5 kg belasting hangen of met een bevestigingsschroef tot 8 kg. Met de hollewandankers is dit zelfs tot 35 kg per anker mogelijk. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk tv's of keukenkasten op te hangen.

Welke bekledingsdikte heeft een droogbouwwand nodig, als deze betegeld moet worden?

Om een droogbouwwand later te betegelen, moet deze dubbel met 12,5 mm sterke gipsplaten bekleed worden. Daardoor wordt een absoluut sterke tegelondergrond gecreëerd. Bovendien wordt de geluidsisolatie verhoogd bij een dubbelwandige muur.

Hoe bepaal ik het benodigde materiaal voor het verbouwen van mijn zolder? Wie kan mij daarbij helpen?

Voor oriëntatie kijk je online in onze projecten met betrekking tot het zolder verbouwen. Daarnaast vind je natuurlijk in jouw dichtstbijzijnde HORNBACH vestiging op elk gewenst moment een competente aanspreekpartner, die je graag helpt bij de planning en berekening van je hoeveelheden voor het project.

Hoeveel energie kan ik door de isolatie van mijn dak besparen?

Door de nieuwe isolatie van je dak kun je tot wel 30% energie besparen.

Meer projecten over dakbedekking

naar boven