Door drukte kan de bezorging langer duren. Winkelen op afspraak is mogelijk. Plan hier je bezoek!

0 Verlanglijst 0 Winkelwagen

Soorten binnendeuren

Soorten binnendeuren . HORNBACH

Welke soorten binnendeuren zijn er allemaal? Lees hier alles over de verschillen tussen soorten binnendeuren! Zo maak jij eenvoudig de juiste keuze voor jouw interieur.

Leestijd 1 min.

De keuze aan soorten deuren is nagenoeg onbeperkt. Lees hier welke eigenaardigheden en bijzonderheden de verschillende soorten deuren hebben.

Vlakke deur

Vlakke deuren bestaan uit een licht houten frame dat aan weerskanten met een plaat is bekleed. De vulling, kern, daartussen kan verschillen in stabiliteit. Een honingraatkern van geperst papier is de eenvoudigste variant. Bijzonder stabiel daarentegen is deze deur met een massieve kern van spaanplaat. Tevens beschermt dit woonruimten tegen geluid of warmteverlies.

Vlakke deur . Soorten binnendeuren

Landhuisdeur of stijldeur

De landhuisdeur is een paneeldeur van massief hout met gefreesde profielen van gelamineerd massief hout (dit is meestal grenen- of vurenhout). Bij stijldeuren gaat het om reliëfdeuren waarvan de opbouw bestaat uit een buisvormige spaanplaatvulling met een gefineerd oppervlak (een fraaie, dunne laag hout aan de buitenkant).

Landhuis deur . Soorten binnendeuren

Glazen deur

Een glazen deur bestaat gewoonlijk uit ca. 8 mm dik veiligheidsglas. Dat kan gestructureerd zijn, van een zeefdruk zijn voorzien of gezandstraald zijn. De geluidsdemping bij deze deur is echter zeer beperkt.

Glazen deur . Soorten binnendeuren

Schuifdeur

Deze plaatsbesparende deur is in twee mogelijke uitvoeringen leverbaar: voor of in de muur.

Schuifdeur . Soorten binnendeuren
Bekijk nu alle binnendeuren Bestel online

Projecten die ook interessant kunnen zijn

naar boven

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij HORNBACH gemakkelijker te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies. Meer informatie

x