0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 06-12-23 om 18:46 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Handleiding

Philips Hue installeren

Philips Hue installeren

Creëer je eigen lichtsfeer met Philips Hue: het draadloze verlichtingssysteem. Met een app kun je op je smartphone of tablet je verlichting regelen. Maar wat is het precies en hoe werkt het?

Slimme verlichting van Philips Hue

Met slimme verlichting wordt je leven steeds comfortabeler, moeiteloos en ontspannen. Laat het licht je verwelkomen, ontwaken, opvrolijken, energie geven en beschermen!

Het innovatieve verlichtingsconcept van Philips Hue stelt je in staat om je verlichting altijd en overal te bedienen via een app.

Een aantal voordelen op een rij:

 • Op afstand bedienbaar: als je op vakantie bent, kun je laten lijken alsof je thuis bent of als je niet in het donker thuis wilt komen, zet je de verlichting vast aan.
 • De juiste verlichting voor de juiste setting. Voor elk moment een eigen lichtsfeer. Van gedimd, sfeervol licht voor een gezellige borrel, tot feller licht omdat je nog een klus af wilt maken.
 • Vanaf de bank of stoel je verlichting regelen, zonder wéér op te staan.
 • De lampen van Philips Hue zijn ook te bedienen met SMART HOME by hornbach.

Philips Hue Lampen
PHILIPS Hue White starterset E27
PHILIPS Hue White starterset E27
86,95 €* / Pak

Productassortiment van Philips Hue

Philips Hue installeren

De Hue-lampen lijken net gewone lampen en passen in je bestaande fittingen. Het verschil is de ‘bridge’. De Hue-bridge is het brein van dit systeem. Het is de 'brug' tussen de lampen en de app op je smartphone. De bridge - het vierkante toestel - is de verbinding tussen de lampen en het internet. Stop het kabeltje in je router, download de gratis Hue-app en klaar! Wanneer je de app voor de eerste keer opent, zoekt deze naar je bridge en maakt verbinding met de lampen. Op één bridge kun je tot wel 50 lampen aansluiten. En die kun je allemaal afzonderlijk bedienen met je smartphone of tablet.

Het installeren van de Philips Hue Bridge is zo eenvoudig:

 • 
				Jak používat SMART HOME by hornbach pomocí služby Phillips Hue

  Stap 1

  Draai je Philips Hue lamp in het stopcontact en zet de lamp aan.

 • 
				Chytré osvětlení Philips Hue

  Stap 2

  Steek de Bridge in het stopcontact. Sluit de Bridge vervolgens met de meegeleverde netwerkkabel aan op jouw wifi-router en wacht tot de 3 indicatielampjes oplichten.

 • 
				Chytré osvětlení Philips Hue

  Stap 3

  Download de Philips Hue app en maak verbinding met de Bridge. Eenmaal verbonden selecteer je je lampen en armaturen. De Philips Hue-dimschakelaar wordt ook via de app geconfigureerd.

 • 
				Chytré osvětlení Philips Hue

  Stap 4

  Geniet van het juiste licht! Als je later besluit om meer producten uit de Philips Hue aan je huis toe te voegen, sluit je de nieuwe producten gewoon aan en voeg je ze via de app toe aan je systeem.

Philips Hue Bridge installeren

Philips Hue is compatibel met SMART HOME van Hornbach. Dit betekent dat je ook alle lampen kunt bedienen met jouw Smart Home via de gateway van HORNBACH. Het enige wat je hoeft te doen is je gateway en de Philips Hue Bridge met elkaar te verbinden.

Wil je je Philips Hue Bridge koppelen aan je SMART HOME via de HORNBACH gateway? Zo doe je dat!

1. Open de SMART HOME by hornbach app op je smartphone of tablet of via de browser op www.smarthomebyhornbach.nl.

2. Klik op het + in de rechterbovenhoek en vervolgens op de "apparaat".

Stap 1 desktop HORNBACH
Stap 1 mobile HORNBACH

3. Selecteer de Philips Hue Bridge.

Philips Hue Bridge Stap 3 HORNBACH
Philips Hue Bridge Stap 3 HORNBACH

4. Volg de stappen in de handleiding. Als je deze stappen al kent, kun je de gateway op elk moment in de leermodus zetten door op het + symbool of door 'Apparaat toevoegen' te drukken.

Philips Hue Bridge Stap 4 HORNBACH
Philips Hue Bridge Stap 4 HORNBACH

5. Alle Philips Hue lampen die momenteel verbonden zijn met jouw Philips Hue Bridge, zullen nu toegevoegd aworden aan jouw gateway.

Philips Hue Bridge Stap 5 HORNBACH
Philips Hue Bridge Stap 5 HORNBACH

6. In het apparaatoverzicht zie je de toegevoegde lampen. Je kunt ze afzonderlijk besturen of in groepen combineren. Afhankelijk van het type Philips Hue lamp heb je de keuze uit verschillende kleur-, dim- en kleurtemperatuurwaarden.

Philips Hue Bridge Stap 6 HORNBACH
Philips Hue Bridge Stap 6 HORNBACH

7. Als je de lampen wilt verwijderen, ga je naar het menu 'Huis bewerken' of je gateway en klik je op 'Partner'. Daar kun je de Philips Hue Bridge verwijderen uit je gateway. Alle lampen worden dan ook verwijderd samen met de Hue bridge.

Philips Hue Bridge Stap 7 HORNBACH
Philips Hue Bridge Stap 7 HORNBACH

Veelgestelde vragen over Philips Hue

Heb je nog andere vragen over Philips Hue? Hier vind je je antwoorden:

Welke apparaten worden ondersteund?

Comfortabele lichtregeling via smartphone, waar en wanneer u maar wilt. De Philips Hue app voor iOS en Android maakt dit mogelijk. Gewoon downloaden en aan de slag. Controleer de Apple App Store of Google Play Store om te zien welke iOS- of Android-softwareversie vereist is om de Hue-app op uw apparaat te gebruiken.

De app brengt je op de hoogte van een software-update, wat nu?

Als de app je meldt dat de software niet meer up-to-date is, moet je zeker een update uitvoeren. Stel het niet langer dan 4 weken uit, want dan moet het systeem uiterlijk om veiligheidsredenen geüpdatet worden.

Houd er bij het updaten rekening mee dat de bridge verbonden moet zijn met internet en dat de app verbonden moet zijn met het "My Hue"-account. Alle lampen en armaturen die geüpdatet moeten worden, moeten op het elektriciteitsnet worden aangesloten. Je start de software-update door in de instellingen naar software-update te gaan en op de oranje knop "Update" te drukken.

Hoe lang duurt de software-update?

Bij een Hue Bridge duurt de software-update tot 3 uur, de update van een Hue lamp is al na één minuut voltooid. Zolang de controlelampjes knipperen tijdens de update, kunnen de apparaten niet worden bediend.

Hoeveel kleuren kan Hue weergeven?

Elke kleur in het kleurenspectrum, hoewel grijs, zwart en bruin niet zo goed werken. Als een gewenste kleur niet exact kan worden gevonden, zoekt Hue naar het best weergeefbare alternatief.

Naast de vele verschillende kleuren biedt Hue ook een variatie aan wittinten. Kies continu tussen warm wit geelachtig tot koel wit blauwachtig licht.

Wat is de wekfunctie?

Als je deze functie activeert, gaan de lampen ongeveer 30 minuten voordat je wakker wordt langzaam feller branden.

Hoe kan ik nieuwe scènes maken?

Een manier om een ​​scène te maken, is door op de knop "+" onderaan het scènedashboard te drukken. Je hebt de mogelijkheid om een ​​scene te creëren op basis van je camerabeelden of de foto's die door Philips zijn aangeleverd.

Hoe kan ik de kleuren van een scène veranderen?

Na het activeren van een op afbeeldingen gebaseerde scène, selecteert u de potloodknop om de scène te bewerken.

Kies Shuffle als je wilt dat de lichten willekeurig van kleur veranderen. Als u een specifieke kleur aan een specifieke lamp wilt toewijzen, gaat u naar het tabblad Lampen en sleept u het lamppictogram om een ​​kleur, wittinten of recepten aan die specifieke lamp toe te wijzen.

Hoe werken de lichtscènes?

Om een ​​nieuwe scène toe te voegen, selecteert u de kamer en opent u de lichtscène-instellingen. Druk vervolgens op de "+" en volg de instellingen op het scherm. Als alternatief kunt u ook vanuit de kamerinstellingen een lichtscène creëren. Druk hiervoor op de "+" en sla de huidige instellingen op als lichtscène.

De lichtscènes kunnen worden bewerkt door de ruimte en de lichtscène te selecteren. Bewerk vervolgens eenvoudig de instellingen voor helderheid en kleuren via het potloodsymbool. U kunt scènes hernoemen door naar het scèneselectievenster te gaan, de relevante scène ingedrukt te houden en nogmaals op te drukken.

Om scenes te verwijderen ga je ook naar het selectievenster, houd de scene die je wilt verwijderen ingedrukt en druk op de "X".

Hoeveel Hue producten kunnen op één bridge worden aangesloten?

De bridge kan worden aangesloten op maximaal 50 Philips Hue lampen, lampen of schakelaars.

Welke apparaten ondersteunen geofencing?

Alle iOS- en Android-apparaten met de nieuwste app en mobiele datamogelijkheden.

Wat is de Philips Hue LightStrip+?

De Philips Hue LightStrip+ is de meest flexibele LightStrip van Philips. Het kan in elke richting worden gebogen, gevormd en gedraaid. Je kunt de Hue LightStrip+ verlengen tot 10 m en zo hele kamers verlichten. Met een lichtopbrengst van 1.600 lm over een lengte van 2 m is de Hue LightStrip+ zowel decoratief als functioneel inzetbaar.

Kan de Hue EnergyStrip+ energie besparen?

LED-verlichting is behoorlijk energiebesparend! Bij volledige helderheid verbruikt elke afzonderlijke lamp tot 80% minder dan een conventionele gloeilamp. Bij gedimd of met een andere kleur wordt er nog minder energie verbruikt. Zo kun je geld besparen!

Wat is Hue Go, Hue Bloom en Hue Iris?

Hue Go is een geheel nieuwe generatie lampen en combineert de sterke punten van Hue-lampen met die van Hue Bloom en Hue Iris.

Hue Go is draagbaar, wat betekent dat hij overal kan worden gebruikt als decoratieve stand-alone lamp zonder voeding, of als wallwasher wanneer hij op de voeding is aangesloten. Kies tussen zeven verschillende lichteffecten direct op het apparaat. Hue Go combineert de krachtige kleuren van Hue Bloom en Hue Iris met het hoogwaardige witte licht van Hue lampen.

De lichtopbrengst is met 300 lm beduidend hoger dan de lichtopbrengst van de Hue Bloom (120 lm) en de Hue Iris (210 lm). Door witte en gekleurde leds te combineren, produceert Hue Go net iets andere kleuren.

Hoe werkt het Ambilight TV-effect?

Je kunt kiezen tussen een statische en een dynamische modus. Hue-lampen die verder van je tv verwijderd zijn, worden door de app automatisch overgeschakeld naar een stillere, meer statische modus om flikkering op de achtergrond of aan de zijkanten te voorkomen. U kunt ook aanpassen welke Hue-lampen de daadwerkelijke Ambilight-effecten volgen. Pas de instellingen eenvoudig individueel aan met de dynamische bedieningselementen in de app.

Is er een speciaal stopcontact nodig voor de Hue lampen?

Nee, Hue White past in elke standaardlamp met een E27 fitting.

Glas of ander onderdeel gebroken of beschadigd? Wat nu?

Vervangingsonderdelen van Philips kunnen worden besteld via een verlichtingsspecialist of contactcenter.

Hoe kan de Hue dimmer switch aan de muur worden gemonteerd?

Gebruik voor bevestiging de plakstrip die op de achterplaat van de dimmerschakelaar is bevestigd. Verwijder de witte beschermfolie en plak de dimmer op een schone muur. Open de achterplaat met een schroevendraaier en schroef de dimmer aan de muur. Of gebruik de 2 ingebouwde magneten om de dimmer op een metalen ondergrond te plaatsen.

Wat te doen als de dimmerschakelaar niet werkt?

Hebt u de dunne plastic strip verwijderd die uit het batterijcompartiment steekt? Zo niet, doe het dan nu. Zorg ervoor dat u het minimale bereik van 12 m tot uw lampen niet overschrijdt.

Let op, als je de dimmer op een metalen oppervlak hebt bevestigd, kan dit invloed hebben op het bereik van de dimmer. Je dimmer werkt zodra de groene led oplicht als je op een knop drukt. Controleer of de wandschakelaar aan staat. Als dit alles niet helpt, voer dan een ZigBee-kanaalwijziging uit.

Hoe voeg ik de Philips Hue lamp toe aan de dimmer?

Houd gewoon de afstandsbediening op 15 cm afstand van de lamp en druk 10 seconden op "I" totdat de LED op de dimmer groen oplicht. Tijdens het proces zal de lamp meerdere keren knipperen.

Hoe bedien ik lampen met verschillende Hue dimmers?

Houd de knop op de achterkant van de dimmer die je wilt toevoegen 10 seconden ingedrukt en houd de bestaande dimmer bij de nieuwe dimmer. Houd op beide dimmers "I" ingedrukt tot de LED groen oplicht. Vervolgens wijs je alle lampen toe die je wilt bedienen met de nieuwe dimmer.

Hoe kunnen alle lampen op hetzelfde dimniveau worden ingesteld?

Dim gewoon alle lampen totdat ze allemaal op hun helderste niveau staan.

Snel dimmen en individuele bediening, hoe werkt dat?

Snel dimmen werkt door lang op de dimmer te drukken. Met een korte druk kunt u de helderheid slechts kort aanpassen. Om je lampen individueel te kunnen bedienen heb je de Hue Bridge nodig.

De dimmer switch stuurt geen signalen meer naar het systeem, wat nu?

Houd alle 4 de knoppen tegelijkertijd ingedrukt totdat de LED groen wordt. Na ongeveer 30 seconden zou alles weer moeten werken.

De Hue dimmer switch gebruiken met en zonder bridge.

Zonder integratie van een bridge kunnen maximaal 10 Hue producten op de Hue dimmer switch worden aangesloten. In combinatie met een Hue systeem kunnen tot 50 producten met de dimmer worden aangestuurd. Voeg deze hiervoor toe aan de instellingen in de app. Houd er rekening mee dat na het aansluiten van de Hue-dimmerschakelaar op het Hue-systeem, de handmatige koppelingsfunctie is uitgeschakeld. De Hue dimmer switch kan vervolgens via de app worden geconfigureerd. Wil je de Hue dimmer switch verwijderen uit het Hue systeem, selecteer deze dan in de app, druk op de infoknop en bevestig het verwijderen onderaan het scherm.

Kan ik een conventionele dimmer gebruiken voor de Hue Iris?

Een traditionele dimmer is niet compatibel met de Hue Iris. Om de prestaties en levensduur van de lamp niet negatief te beïnvloeden, dient u alle dimmers tussen de fitting en de lamp te verwijderen.

Kan ik de Hue producten ook buitenshuis gebruiken?

Nee, ze zijn alleen geschikt voor gebruik binnenshuis.

Werkt de Hue Iris zonder de starterset?

De Hue Iris werkt alleen in combinatie met de Hue Starter Set of de Hue Bridge. Er kunnen maximaal 50 Hue Iris op de bridge worden aangesloten.

Bij dezelfde kleurinstelling in de app voor een Hue Iris en een Hue lamp is er een kleurverschil, waarom?

In tegenstelling tot de Hue lampen, die ontwikkeld zijn voor functionele verlichting, zorgt de Hue Iris voor sfeer- en sfeerverlichting. De LED-structuur wijkt dus af van die van de Hue-lampen, waardoor de verschillen in de kleurweergave ontstaan.

Is de Hue Iris waterdicht?

Nee. Houd de lamp uit de buurt van direct water en hoge luchtvochtigheid.

Wat is het bereik van de Hue Bridge?

Het bereik is ongeveer 30 m, afhankelijk van of er nog obstakels zijn tussen de brug en de eerste lamp. Om het bereik te vergroten, fungeert elke Hue-lamp als signaalversterker voor het ZigBee-signaal.

Is de Hue Bridge volledig functioneel? Zoek het uit.

De Hue Bridge is volledig functioneel wanneer alle 4 indicatielampjes branden. Alle 4 zitten eenmaal het power control lampje aan de linkerkant. Als het lampje brandt, is het netsnoer aangesloten. In het midden geeft het netwerkcontrolelampje aan of de bridge met succes is verbonden met het netwerk van de router. Aan de rechterkant gaat het Hue Portal-indicatielampje branden wanneer de bridge met succes is verbonden met internet. Aan het einde geeft de blauwe ring rond het Philips-logo aan of de ZigBee-communicatie is ingeschakeld en werkt. Vervolgens worden de Hue lampen en lampen aangesloten.

Wanneer gebruik ik de fabrieksresetknop?

Druk alleen op deze knop als er een groot probleem is of als de klantenservice hierom vraagt. Houd anders je handen eraf, want met een druk op de knop worden alle instellingen zoals lampen, lampen, aangesloten apparaten, lichtscènes etc. gewist.

Hoe maakt de Hue Tap verbinding met het systeem?

Open eenvoudig de accessoire-instellingen in de Hue-app en volg de instructies op het scherm. Als de Hue Tap plotseling niet meer reageert, heb je waarschijnlijk te lang op een knop gedrukt en de verbinding verbroken. Maak dan gewoon weer verbinding via de app. Als het dan nog steeds niet werkt, neem dan contact op met de klantenservice.

Hoe werkt de Hue Tap en hoe weet ik of de Hue Bridge de opdracht heeft ontvangen?

Het systeem dat in de Hue Tap is ingebouwd, verzamelt kinetische energie. Als je op de knop drukt, herkent de sensor dit en verzamelt de energie om via ZigBee-technologie verbinding te maken met de Hue-producten. Dankzij de kinetische energie heeft de Hue Tap noch batterijen noch een voedingseenheid nodig, dus geen elektriciteit.

Monteer de Hue Tap aan de muur, hoe werkt het?

De Hue Tap kan worden bevestigd met behulp van de meegeleverde plakband. Ook hoef je je geen zorgen te maken dat de tape lelijke randen achterlaat. Is lijmen niet jouw ding? Schroef vervolgens de achterplaat eenvoudig aan de muur.

Hoeveel Hue Taps kunnen worden gebruikt?

Er kunnen maximaal 25 Hue Taps op de Hue Bridge worden aangesloten. Het aantal aangesloten Hue Taps heeft geen invloed op het aantal Hue lampen en armaturen. Alle producten zijn ontworpen om samen te werken.

Projecten die ook interessant kunnen zijn

naar boven