0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
Hornbach Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 765 - 78 90 - 00
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 12:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 28-09-22 om 02:46 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.

Vier basisregels

Persoonlijke foto's, expressieve posters, klassieke kunstdrukken, oude meesters, moderne klassiekers of unicums mogen goed gepresenteerd worden. Voor de beste presentatie zijn er 4 regels waar rekening mee gehouden moet worden:

  • De lijst dient het beeld. Zorg ervoor dat er geen te groot contrast ontstaat tussen de afbeelding en de lijst.
  • De afbeelding is leidend, niet de lijst. De lijst moet het beeld versterken en niet de aandacht trekken.
  • De lijst omkadert de afbeelding. Hierdoor springt de afbeelding meer in het oog.
  • Afbeelding en lijst vormen een eenheid!

Wissellijsten van hout en kunststof lijsten

Lijsten van hout of kunststof lijsten (vaak ook wissellijsten of kant en klare lijsten genoemd) bestaan uit drie delen: het glas, de achterwand en natuurlijk de lijst, die gemaakt is van hout, aluminium of kunststof. Bij kleinere formaten is het in de meeste gevallen een standaard in de achterkant geïntegreerd, die indien nodig uitgeklapt en vastgezet kan worden.

Collagelijsten

Bij collagelijsten heb je de mogelijkheid je foto op een net iets andere manier in te lijsten. Van meerdere lijsten wordt hier als het ware een geheel gemaakt. De afzonderlijke onderdelen van de collagelijsten kunnen ook verschillende formaten en kleuren hebben. Collagelijsten zorgen voor een speels effect op de muur.

Glasafbeelding (zonder lijst)

Glaslijsten zijn eenvoudig, snel en voordelig: de afbeelding wordt tussen een kantengeslepen glas en een hardboardplaat gelegd en met een klem vastgemaakt. Glazen fotolijsten zijn er in verschillende standaard formaten en worden gebruikt voor posters, collages en foto's.

Projecten die interessant kunnen zijn

naar boven
HORNBACH