Product Toepassingsgebied Bereik Opmerking
Licht gecrêpt papier Afdekken op gladde ondergronden Binnen Niet geschikt voor mechanische belasting (stucwerk) en natuursteen.
Sterk gecrêpt papier Afdekken op gladde of licht ruwe ondergronden Binnen Ideaal voor nauwe bochten, rondingen, raam- en deurgrepen en dergelijke. Niet geschikt voor mechanische belasting en natuursteen.
Speciale crêpetape Afdekken op gevoelige ondergronden, zoals beitsen, acryl lakken en behang Binnen en buiten Niet geschikt voor natuursteen.
FineLine-tape Afdekken op gladde of licht ruwe ondergronden Afhankelijk van de klus, binnen of buiten Bijzonder dun en voegzaam tape. Ideaal voor haarscherpe randen. Niet geschikt voor mechanische belasting en natuursteen.

Verdere afplaktips

  • Om te zorgen dat het tape goed plakt, is het in de eerste plaats nodig de te beschermen ondergrond vooraf goed te controleren. Deze moet indien mogelijk stof- en vetvrij zijn.
  • Bij het afrollen is het belangrijk dat je de tape niet te ver uitrekt. Zo voorkom je later opbollen.
  • Voor goede houding en om onderlopen van verf onder het tape te voorkomen, moet je het tape bij het aanbrengen op het oppervlak stevig aandrukken.
  • Na beëindiging van het werk en als de verf droog is, moet je de tape zo snel mogelijk verwijderen. Afhankelijk van de ondergrond kunnen anders verkleuringen of hardnekkige lijmresten het gevolg zijn.
  • Bij het verwijderen moet je erop letten, dat je de tape niet ruksgewijs lostrekt van de ondergrond, maar zorgvuldig, langzaam en gelijkmatig.

Top-artikel

ROXOLID Schilderstape voor behang blauw 25 mm x 50 m
ROXOLID Schilderstape voor behang blauw 25 mm x 50 m
Artikel Rating  (1)
5,95 € / Stuks (0,12 €/m)

Projecten die ook interessant zijn