i.v.m de ontwikkeling van de dieseltoeslagen kunnen er andere verzendkosten gevraagd worden dan je van ons gewend bent. De verzendtarieven kunnen hierdoor wekelijks stijgen of dalen. Bedankt voor je begrip!

0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
Hornbach Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 765 - 78 90 - 00
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 12:00 - 17:00 Uur
26-5-2022 10:00 - 17:00 Uur
1e pinksterdag gesloten
6-6-2022 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 25-05-22 om 08:40 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Afplaktapes gebruiken

Leestijd 2 min.
Afplaktapes gebruiken | HORNBACH!

Welk tape is geschikt voor welke toepassing? Deze vraag moet je voor het verven van je vier muren stellen. De volgende tabel geeft je hierover meer informatie, zodat je niet buiten de lijntjes schildert!

Product Toepassingsgebied Bereik Opmerking
Licht gecrêpt papier Afdekken op gladde ondergronden Binnen Niet geschikt voor mechanische belasting (stucwerk) en natuursteen.
Sterk gecrêpt papier Afdekken op gladde of licht ruwe ondergronden Binnen Ideaal voor nauwe bochten, rondingen, raam- en deurgrepen en dergelijke. Niet geschikt voor mechanische belasting en natuursteen.
Speciale crêpetape Afdekken op gevoelige ondergronden, zoals beitsen, acryl lakken en behang Binnen en buiten Niet geschikt voor natuursteen.
FineLine-tape Afdekken op gladde of licht ruwe ondergronden Afhankelijk van de klus, binnen of buiten Bijzonder dun en voegzaam tape. Ideaal voor haarscherpe randen. Niet geschikt voor mechanische belasting en natuursteen.

Verdere afplaktips

  • Om te zorgen dat het tape goed plakt, is het in de eerste plaats nodig de te beschermen ondergrond vooraf goed te controleren. Deze moet indien mogelijk stof- en vetvrij zijn.
  • Bij het afrollen is het belangrijk dat je de tape niet te ver uitrekt. Zo voorkom je later opbollen.
  • Voor goede houding en om onderlopen van verf onder het tape te voorkomen, moet je het tape bij het aanbrengen op het oppervlak stevig aandrukken.
  • Na beëindiging van het werk en als de verf droog is, moet je de tape zo snel mogelijk verwijderen. Afhankelijk van de ondergrond kunnen anders verkleuringen of hardnekkige lijmresten het gevolg zijn.
  • Bij het verwijderen moet je erop letten, dat je de tape niet ruksgewijs lostrekt van de ondergrond, maar zorgvuldig, langzaam en gelijkmatig.

Top-artikel

ROXOLID Schilderstape voor behang blauw 50 m x 25 mm
ROXOLID Schilderstape voor behang blauw 50 m x 25 mm
Artikel Rating  (1)
(1)
5,95 € / Stuks (0,12 €/m)

Projecten die ook interessant zijn

naar boven
HORNBACH