HORNBACH Vloeren inspiratie

3D Design

Je kan al onze vloeren met eigen ogen bekijken in de HORNBACH Vloeren-vestiging in Kerkrade. Daar hebben we maar liefst 7.000 m² aan vloeren. Hoeveel m2? 7.000 m2! We kunnen je vertellen: dat is best wel veel. En het oppervlak van onze vestiging in het mooie Limburg is niet het enige indrukwekkende…

Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om je vloer in 3D-ontwerp in te laten tekenen. Hierdoor kun je echt helemaal voor je zien hoe die nieuwe vloer er straks in jouw woonkamer uitziet. Best logisch, vinden wij. De tijd van grote keuzes baseren op nietszeggende stockfoto's en piepkleine staaltjes is namelijk echt geweest.

Wij vinden dat een vloer uitkiezen of oriënteren een ervaring hoort te zijn. Wij zijn ervan overtuigd dat je alleen op die manier de vloer kiest die écht bij jou en je ruimte past.

3D design service . HORNBACH Vloeren

Bepaal je stijl in de digitale showroom

Wil jij je helemaal laten gaan in de verschillende tegelstijlen? Mix, match, kijk en vergelijk in de digitale showroom. Handig om een goed beeld te krijgen wat jouw stijl is en welke combi's het goed doen. En dát allemaal lekker vanuit huis.

Nóg meer inspiratie

De eerste stap

Een goed begin is de halve vloer. Ofzo. Maar dat een goed begin bij het kiezen en uiteindelijk ook leggen van een nieuwe vloer handig is, is één ding wat zeker is. Dus: waar en hoe begin je? Dat gaan we aan je uitleggen! Bij het kiezen van een nieuwe vloer is het allereerst handig om te denken aan wat voor jou fijn aanvoelt, aan je voeten, om overheen te lopen. De een houdt meer van een zachte, licht verende ondergrond. De ander heeft een voorkeur voor iets ruwers. Maar ook goed om je bewust van te zijn, is de vorm en het formaat van de ruimte. Sommige vloeren passen beter in een vierkante ruimte dan anderen. En bevat jouw ruimte veel hoekjes, dan is het goed om te weten dat er specifieke vloeren zijn die hier goed tot z’n recht komen. Wil je een houten vloer? Snappen we. Want: prachtig! Maar bedenk dan vooraf of je de planken liever in de breedte of in de lengte wilt leggen. Ook niet onbelangrijk: houd bij het kiezen van een vloer rekening met onderhoud en hygiëne. In het geval van kleine kinderen, huisdieren en/of stofallergieën is een vloer die je gemakkelijk schoonhoudt een slimme keuze. Daarnaast leuk om eens over na te denken: hoe zien je muren en je plinten er eigenlijk uit? Wil je je vloer daarop afstemmen of juist helemaal niet? Het kan absoluut helpen om, vóór je naar onze vestiging komt, over een paar van zulke basisvragen rustig na te denken. Niet dat je de antwoorden al paraat moet hebben. Want met het vinden van de juiste antwoorden, helpen wij je graag! Maar een beetje richting is wel lekker. Zo hak jij alle vloergerelateerde knopen straks met één vloeiende haal moeiteloos door.

HORNBACH Vloeren Kerkrade - de grootste in vloeren!

Breed assortiment

Een vloer is super bepalend voor de sfeer in huis! Het neemt namelijk een groot deel van het totale woonoppervlak in beslag. Zorvuldig kiezen, is in het geval van een nieuwe vloer dan ook belangrijk, in elke ruimte van je huis! Misschien… is het zelfs wel keer op keer de belangrijkste beslissing op interieurgebied. Want de vloer zet de toon.

Goed dus om bij zo’n beslissing alle opties te verkennen. En fijn om eens goed rond te kunnen kijken in een winkel waar alle mogelijkheden worden gepresenteerd. Als het eeeven kan in één ruimte, zodat je goed kan vergelijken.

Precies dat kan bij ons. Van gietvloeren tot PVC en van laminaat tot vloerbedekking. Het ongekend brede assortiment van HORNBACH Vloeren laat jou zien wat er te koop is. En uiteraard kun je de vloer die het allerbeste bij jou en jouw woning past vervolgens meteen tegen de juiste prijs kopen. Tegen de laagste prijs, om precies te zijn.

HORNBACH Vloeren Kerkrade - de grootste in vloeren!

Design- & Trendvloeren

Een vloer die perfect past bij de laatste trends of daar zelfs net iets op vooruit loopt, én waar je nog jaren plezier van hebt, modern en tegelijkertijd tijdloos; hallo, wie wordt er nou niet enthousiast van die combinatie? Tel daar een origineel ontwerp bij op en de gemiddelde interieurliefhebber (wij dus en waarschijnlijk jij ook) krijgt een dikke, vette glimlach op z’n gezicht.

Besluit jij om voor een design- en/of trendvloer te gaan, dan heb je al een richting gekozen. En dat is lekker. Want richting geeft focus. En focus is een belangrijk onderdeel van een succesvol project! Bij HORNBACH Vloeren hebben we daarom een speciale afdeling voor Design- & Trendvloeren. Zo kun je lekker gefocust de vloer van je dromen zoeken, zonder dat je wordt afgeleid door vloeren die helemaal niet bij je passen. Op de Design- & Trendvloeren Afdeling vind je de nieuwste vloeren in de meest unieke maten bij elkaar. Zo kun je alle trendvloeren op je gemak met elkaar vergelijken.

Advies nodig over vloeren? . HORNBACH Vloeren

Laat je adviseren

Twee weten meer dan één. En dat geldt zéker als die tweede persoon een HORNBACH-medewerker is. Uiteraard is bij HORNBACH Vloeren iedereen volop op de hoogte van ons enorme assortiment. Maar naast kennis van het assortiment, hebben onze medewerkers ook jaren en jaren aan kluservaring! Eelt op de handen dus én antwoorden door het bloed. Dus of je nou iets wilt weten over de verschillende varianten natuursteen, of je bent benieuwd hoe je dat lastige hoekje in je werkkamer aan kan pakken: wij denken graag mee en bieden je opgestroopte mouwen, plus advies op maat.

HORNBACH Vloeren Kerkrade - de grootste in vloeren!

Je slaagt altijd

Ken je dat? Op je vrije dag ga je naar de bouwmarkt of specialist. Daar wordt je bedolven onder de informatie en suggesties. Oh ja en of je ook nog even goed wil nadenken over die en die allernieuwste opties. Resultaat? Na afloop zit je met meer vragen dan antwoorden en ben je geen stap verder. Bloedirritant. Toch? Vinden wij wel. En dus gebeurt precies dát je bij HORNBACH Vloeren niet. We zoeken voor jou dat ene bijzondere materiaal in die nieuwe, trendy tint óf zorgen juist dat we een tijdloze en oersterke kwaliteitsvloer voor een voordelige prijs voor je vinden. Wij hebben altijd wat je nodig hebt. We denken net zolang met je mee totdat het klopt. Tot op de vierkante centimeter. Je gaat bij ons dus nooit met lege handen en een overvol hoofd weer naar huis. Maar eerder andersom.

De nieuwste trends

 • 
				Parket . HORNBACH

  Terug van nooit weggeweest: de houten vloer. Is het omdat de houten vloer wel tegen een stootje kan en dus lang meegaat? Ook, maar echt niet alleen daarom. Is het de mooie, klassieke uitstraling? Tuurlijk speelt dat mee! Maar zoals bij alles wat mooi en tijdloos is, heeft óók de houten vloer een X-factor waar je niet helemaal de vinger op kan leggen. Maar ach, kan jou het schelen? Uiteindelijk maakt het geen klap uit. Want zodra je een echte houten vloer ziet, voel je meteen wat er zo bijzonder is aan een houten vloer.

 • 
				Visgraat laminaat . HORNBACH

  De houten visgraatvloer is de meest geliefde optie anno nu. Snappen we. Visgraatparket heeft klasse, uitstraling én is enorm veelzijdig. Het past bij allerlei woonstijlen. Het geeft sfeer en warmte. Vooral in een grote, vierkante kamer doet de visgraat het erg goed.

 • 
				Parket . HORNBACH

  Maar zoek je een houten vloer voor een kleinere kamer, met veel hoekjes? Dan is de visgraatvloer misschien geen handige, slimme keuze. Het kan dan namelijk wat rommelig worden. Een goede optie is in dit geval: een blokpatroon of een houten vloer die bestaat uit smalle planken.

 • 
				Houten vloer behandelen . HORNBACH

  Ook hiermee kun je nog allerlei kanten op. Wil jij je houten vloer bijvoorbeeld in de was zetten, lakken of oliën? Allemaal mogelijk! En leuk om te weten: die laatste optie wordt tegenwoordig steeds populairder. Daardoor blijf je namelijk de houtstructuren supergoed zien. Maar de keuze is reuze, en vooral ook is de keuze helemaal aan jou! Succes met kiezen.