0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
24-12-2023 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 10-12-23 om 13:56 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Actueel

Waterschade? HORNBACH helpt!

Waterschade? HORNBACH helpt!

HORNBACH wil alle gedupeerden een hart onder de riem steken. Ben je getroffen door de overstromingen en wil je de schade herstellen? Dan geven we t/m 31 oktober 2021 in onze vestigingen Geleen en Kerkrade een tijdelijke tegemoetkoming. - Deze actie is verlopen.

De beelden van de overstromingen hebben ons diep geraakt. Straten vol met water, bruggen die het begeven, ondergelopen garages. De schade is enorm en wij willen alle gedupeerden dan ook een hart onder de riem steken. Ben je getroffen door de overstromingen en wil je de schade herstellen? Dan kun je bij onze vestigingen Geleen en Kerkrade inkopen doen met 20% korting. Van vloeren tot verf, keukens en raambekleding: deze tegemoetkoming geldt op alle artikelen.

We vragen je om een bevestiging van de door overstroming ontstane schade mee te nemen (bijvoorbeeld een schaderapport, verzekeringsrapport, foto’s) en een geldig identiteitsbewijs. Tevens zal er een postcode controle plaatsvinden. Bij de balie staan onze medewerkers voor je klaar om je te voorzien van een formulier wat recht geeft op de korting. We zijn er voor je. Deze korting geldt met terugwerkende kracht vanaf 14 juli 2021 en is geldig t/m 31 oktober 2021. De regeling is dus verlengd!

Onze medewerkers van de vestigingen Geleen en Kerkrade staan voor je klaar.

Wat te doen bij overstromingen?

Overstromingen kunnen voorkomen en zeer ernstig zijn. De schade opruimen is veel werk. We steunen je zo goed als we kunnen en hebben de belangrijkste informatie hier.

Tips tijdens overstromingen

 • Zet de elektriciteit uit in overstroomde of ondergelopen gebouwen. Doe geen reddingspogingen zonder eerst zeker te weten dat je veilig bent. Vraag om hulp als het kan!
 • Ga bij acuut overstromingsgevaar in geen geval in kelders of ondergrondse garages.
 • Bij direct gevaar moeten kinderen onmiddellijk uit het door overstroming bedreigde gebied worden geëvacueerd.
 • Ga niet de rivieroevers op. Daar is een extra risico van overstroming en afbraak.
 • Rijd niet op overstroomde wegen. Als er water in de motorruimte van je auto komt, is de schade aanzienlijk. Start nooit een voertuig dat tot over de wielen in het water staat. Laat het wegslepen.
 • Houd je aan de restricties en aanwijzingen van de gemeente en de hulpdiensten.

Tips na overstromingen

 • Na de overstroming, is het tijd om op te ruimen. Verwijder de waterresten en modder, indien nodig met een nat- en droogzuiger.
 • Pomp geen volle kamers leeg totdat het overstromingswater is weggelopen en het grondwaterpeil voldoende is gezakt. Anders is er gevaar door drijfvermogen en waterdruk.
 • Verwijder vloerbedekking en lambrisering om te controleren of er water is binnengedrongen.
 • Droog de getroffen plekken zo snel mogelijk! Dit voorkomt structurele schade, schimmel of andere plagen.
 • Laat de bouwconstructie van je huis controleren. Markeer het bereikte waterpeil en documenteer de schade.
 • Als elektrische apparatuur door de overstroming is beschadigd, laat deze door een specialist nakijken voordat je ze inschakelt.
 • Breng je verzekeringsmaatschappij op de hoogte van de schade en de geschatte kosten. Bovendien mag je niet de vernielde of beschadigde voorwerpen weggooien voordat je een specialist hebt gesproken.
 • Indien er verontreinigende stoffen (b.v. pesticiden, verf, vernis, stookolie, enz.) zijn vrijgekomen, moet je de brandweer waarschuwen.
 • Let op: eet geen fruit, groenten of sla uit overstroomde gebieden. Er kunnen dikke lagen olieslib in tuinen of velden liggen.

naar boven