0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
Hornbach Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 765 - 78 90 - 00
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 12:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 30-06-22 om 00:29 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Woonkamerverlichting kiezen

Leestijd 3 min.
Woonkamerverlichting HORNBACH

Sfeervol en gevarieerd, de meest gebruikte en veelzijdige ruimte is de woonkamer. Daarom moet ook de verlichting veelzijdig en variabel zijn en aan alle eisen kunnen voldoen. Lampen aan het plafond en aan de muur moeten worden aangevuld met staande lampen.

Verlichtingsconcepten voor de woonkamer

Ruimteverlichting
De ruimteverlichting zorgt voor het nodige licht in de ruimte, is bij voorkeur dimbaar en moet de accentverlichting met indirect, zacht licht op subtiele wijze ondersteunen.

Staande lampen
Ook staande lampen moeten dimbaar zijn om te kunnen voldoen aan alle eisen op het gebied van licht en sfeer. Staande lampen dragen bij aan een gezellige sfeer en kunnen worden gebruikt als leeslamp, vooral als ze zijn uitgerust met een ingebouwd leeslamp.

Tafellampen
Een prettige sfeer creëer je met tafellampen. Vooral achter of naast de televisie is een tafellamp, of eventueel een wandlamp, ideaal. De lamp zorgt voor verstrooid, diffuus licht met een lage lichtsterkte waarmee het scherm omringd wordt. Vermindering van het helderheidscontrast tussen het beeldscherm en de achtergrond voorkomt dat jij als kijker snel vermoeid raakt.

Vloer en verhogingen
Vul je verlichtingsconcept aan met in de vloer ingebouwde lichteffecten, die de ruimte nog beter in het juiste licht zetten.

Tips voor de verlichting in de woonkamer

  • De basissfeer moet gezellig zijn en om die reden wordt warm wit licht gebruikt.
  • Achtergrondverlichting bij het televisietoestel werkt ontspannend voor de ogen, die anders door het grote contrast tussen het beeldscherm en de donkere ruimte overmatig worden belast. Het licht mag echter niet gereflecteerd worden door het beeldscherm, dus plaats bij voorkeur wandspots of uplighters achter het televisietoestel.
  • Erg mooi is een decentrale verlichting, bijvoorbeeld van schilderijen aan de muren of kunstobjecten.

Het juiste licht voor werken aan huis

Praktisch, flexibel en precies, wie thuis werkt heeft in de eerste plaats goed licht nodig dat de concentratie bevordert en bovendien rustig is aan de ogen.

Verlichtingsconcepten voor de werkkamer

Bureaulampen
Helder en niet-verblindend licht voor de werkplek.

Uplighters en leeslampen
Uplighters verlichten de werkkamer met aangenaam licht dat niet verblindt. In combinatie met leeslampen wordt een lichteiland gecreëerd, zodat de ogen tijdens het lezen niet overmatig worden belast.

Bureaulampen
Een werkplek vraagt veelal om directe verlichting, bijvoorbeeld door middel van flexibele bureaulampen. Deze moeten de werkplek verlichten zonder te verblinden en daar licht geven waar dat nodig is.

Tips voor de werkkamerverlichting

  • Een combinatie van indirect en direct licht werkt het best voor een werkplek, een uplighter verlicht de ruimte en een bureaulamp zorgt voor een lichteiland. Hierdoor kun je je beter concentreren tijdens het werk.
  • Directe verblinding en verblinding door reflecterend licht moet absoluut worden vermeden!
  • Het beeldscherm van een computer mag niks weerspiegelen en geen licht reflecteren.
  • Een belangrijke regel is dat rechtshandigen de lichtbron links moeten plaatsen en vice versa.

Projecten die ook interessant kunnen zijn

naar boven
HORNBACH