0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 27-02-24 om 23:38 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Tangen kiezen

Tangen kiezen

In elke gereedschapskist hoort een tang, dus ook in die van jou. Tangen bestaan in vele soorten en maten, maar één ding hebben ze allemaal gemeen… Ze zijn stuk voor stuk gebaseerd op het tweezijdige hefboomprincipe. Daardoor kun je een kleinere kracht in een grotere kracht omzetten. En die grotere kracht werkt, zoals je waarschijnlijk wel weet, op de bek van de tang. Hieronder vertellen we je wat meer over de verschillende soorten tangen.

Welke tang gebruik ik waarvoor?

De ene tang is de andere niet.. Daarom leggen wij hier uit welke tang je waarvoor gebruikt.

  • Wil je materiaal kunnen vastgrijpen? Gebruik een grijptang zodat je jouw werk kunt vasthouden.
  • Heb je een tang nodig voor snijden of afknippen? Dan kan een zijsnijtang, middensnijer of voor- & schuinsnijder een handig gereedschap zijn.
  • Ga je soldeervrije verbindingen maken? Kies je voor een krimptang.
  • Alles-in-een tang nodig? Dan bestaan er altijd nog de combinatietangen. Deze tangen hebben over het algemeen meerdere functies zoals grijpen én snijden of afknijpen ineen. Handig!

Verschillende soorten tangen in een handig overzicht

Afstriptang

Deze tang gebruik je doorgaans voor het afstrippen van kabels. Hierbij is het belangrijk dat, tijdens het gebruik, de aanwezige isolatie zuiver van de elektrische draden gescheiden wordt, zonder de kabel te beschadigen.

Adereindhulstang

Met deze tang kunnen adereindhulzen op het afgestripte deel van een gevlochten kabel worden geperst. Afhankelijk van het soort eindhuls zijn er verschillende soorten adereindhulstangen (denk hierbij bijvoorbeeld aan: trapeze-, vierkant-, rechthoek- of V-vormtang).

Klemtang

Een klemtang wordt doorgaans door een stelschroef ingesteld, zodat deze in een bepaald positie afgesteld en vastgeklemd kan worden. Bij het vastzetten met een klemtang, komt doorgaans een krachtige hefboomwerking kijken.

Platte tang

Op deze tang zitten twee geruwde platte bekken. Het uiteindelijk is breder dan van de gemiddelde tang en hierdoor kan een grotere houdkracht worden bereikt dan met een punttang (met spits oplopende vorm).

Flachzange
naar boven