0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
Hornbach Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 12:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 01-12-22 om 13:55 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.

De voordelen van ROXOLID

  • Ontwikkeld door professionals en daarbij altijd project- en toepassingsgericht.
  • ROXOLID staat voor betrouwbaarheid, stevige bevestiging en kracht.
  • Kwaliteit en resultaat staan voorop.
  • Eenvoudig in het gebruik bijvoorbeeld door de goede doseerbaarheid en de snelle hechting.
  • Continue kwaliteitscontroles door onafhankelijke testinstituten.

Voor elk lijmproject de juiste oplossing

Kom je tot het juiste product voor jouw project:

  • Waar en hoe te gebruiken: Waar bevindt zich de plek die gelijmd moet worden? Hoe wordt de lijm verwerkt?
  • Materiaal: Wat is de ondergrond?
  • Kleefkracht: Welk gewicht dient het te lijmen oppervlak te kunnen dragen?
  • Belasting: Wordt het te lijmen oppervlak onregelmatig of continu belast?
  • Droogtijd: Hoe snel moet de lijm uitgehard zijn?

Op basis van het antwoord op deze vragen vind je bij ROXOLID altijd de juiste soort lijm. Het assortiment omvat secondelijm, alleslijm, contactlijm, 2-componentenlijm, houtlijm en montagelijm.

Waar en hoe te gebruiken

Als er verticaal of aan het plafond gelijmd moeten worden, raden wij lijmproducten van gel aan. Deze zijn druppelvrij. Bij het lijmen van kinderspeelgoed moeten er oplossingsmiddelvrije producten gebruikt worden.
Producten die aan regen of andere weersomstandigheden blootgesteld worden, kunnen het beste gelijmd worden met een speciale lijm die ondanks de omstandigheden zijn krachten laat zien.

Let bij je keuze op onderstaande pictogrammen. Deze vind je ook bij de artikeldetails van het ROXOLID-product in de Onlineshop.

Materiaal

De te lijmen materialen staan op de achterkant van de verpakking van het ROXOLID-product afgebeeld. Herken aan de hand van de pictogrammen snel en eenvoudig de geschikte materialen.

Lijm van ROXOLID met dit pictogram is geschikt voor (bijna) alle materialen.

Deze lijm is te gebruiken met poreuze en niet poreuze materialen zoals aluminium, roestvrij staal, staal, koper, beton, keramiek, porselein, hout, kurk, rubber, onbewerkt leer, veel kunststoffen, papier, karton, glas, fiberglas, polystyreen, hard-pvc en stof. Zorg ervoor dat de te lijmen oppervlakken schoon, droog en vetvrij zijn.

De ideale oplossing voor het lijmen van kunststoffen is de 2-componenten-lijm voor plastic van ROXOLID. Deze beschikt over een hoge kleefkracht en is eenvoudig in het gebruik. Dankzij de spuitmond kan altijd de juiste mengverhouding van beide componenten gewaarborgd worden. Zorg ervoor dat de te lijmen oppervlakken schoon, droog en vetvrij zijn.

Voor het lijmen op moeilijk bereikbare plekken kan het beste vloeibare lijm of lijmspray worden gebruikt.

Kleefkracht

Hoe sterk moet de kleefkracht van de lijm zijn? Als je dit weet, kijk je gewoon op de verpakking welke eindsterkte bereikt kan worden.

Voor een directe hechting zonder fixeren bevelen wij de AKTIV-X secondelijm met activatorspray van ROXOLID aan. Deze lijm is extreem sterk, geschikt voor het lijmen van rechte oppervlakken en is de ideale oplossing voor bliksemsnel lijmen met hoge kleefkracht. Met de spray kun je ook op zeer moeilijke plekken voor een optimale hechting zorgen en daarnaast gaat het uitharden aanzienlijk sneller dankzij de spray.

Met een kleefkracht van 370 kg per 10 cm² is de X-POWER montagelijm van ROXOLID de absolute krachtpatser onder de lijmsoorten. Behalve extreem krachtig, is hij ook weerbestendig, waardoor zelfs montagewerkzaamheden buitenshuis geen enkel probleem zijn. Dankzij de SMP-technologie* is deze lijm geschikt voor alle materialen. Een ander voordeel is dat de lijm water- en uv-bestendigheid zijn.

*SMP-technologie is een waterbestendige technologie. De lijm is niet watergevoelig een daarom uiterst geschikt voor buitenshuis gebruik. Daarbij is de lijm vrij van oplosmiddelen en geschikt vele ondergronden. Zo heb je voor elk type materiaal altijd de juiste lijm te pakken.

Belasting

Natuurlijk willen wij met lijm slechts één doel bereiken, namelijk dat iets stevig vast komt te zitten. Bij vele toepassingen moet dit direct gebeuren, bij andere pas wanneer je zeker weet dat het past.

Als je nog wat tijd nodig hebt om schoonheidsfoutjes te corrigeren, moet je een lijm kiezen waarbij het te lijmen oppervlak flexibel belast kan worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het lijmen van keramische beelden, papier of karton, glas en fiberglas, het lijmen van schoenzolen, het aanbrengen van fineer en nog veel meer wat enige tijd en de hoogste precisie vereist.

Voor het flexibel lijmen zijn ROXOLID-producten met het “FLEX”-pictogram geschikt.

Droogtijd

Het eeuwig aandrukken van materialen tot ze stevig aan elkaar vast zitten en het risico dat alles toch weer loslaat, is verleden tijd. Met snel werkende producten wordt de aanhechting al binnen enkele seconden of minuten bereikt.

Hoe lang het duurt voordat de lijm hard is, kun je zien aan het pictogram.

Houd er rekening mee dat het hier slechts om de beginsterkte gaat en niet de eindsterkte. Deze wordt pas na volledige uitharding van de lijm bereikt. Hoe lang dat duurt, is afhankelijk van de temperatuur, de luchtvochtigheid en de poreusheid van het materiaal. Normaal gesproken wordt de eindsterkte na 24 tot 72 uur bereikt.

Projecten die ook interessant zijn

naar boven
HORNBACH