0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
Hornbach Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 765 - 78 90 - 00
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 12:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 28-09-22 om 02:15 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.

PVC vloerdelen worden tegenwoordig zowel bij (commerciële) projecten gebruikt als in huis en zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Er is vrijwel geen verschil tussen PVC- en vinylvloeren, beide begrippen kunnen synoniem worden gebruikt. Wij gebruiken de benaming PVC.

PVC vloerbedekking voor meer structuur

Zogenaamde CV-vloerbedekkingen worden vooral in woningen gebruikt en onderscheiden zich door hun 'reliëfstructuur'. Bij de reliëfvloerbedekkingen kan het oppervlak uiteenlopende structuren hebben of voorzien zijn van een geëmbossed motief, bijvoorbeeld een echt lijkend tegelmotief. De individuele hoog/laagstructuren van een CV-coating worden in het materiaal gemaakt met schuimstukken (Cushion Vinyl = opgeschuimd vinyl). Zo wordt de verraderlijk echte look van een CV-vloer bereikt.

Voordelen van een PVC vloer

PVC vloeren zijn snel en gemakkelijk te leggen. Ze zijn duurzaam en hygiënisch, doordat de vloer gemakkelijk te reinigen is. Het oppervlak van een PVC vloer is aangenaam warm en werkt geluidsisolerend.

Tip

PVC vloeren zijn net als parket en laminaat gevoelig voor krassen en UV-licht. Het perfecte resultaat krijg je enkel wanneer de vloer perfect vlak gelegd wordt. Alleen daardoor is de PVC vloer niet gevoelig voor water.

Materiaalopbouw van PVC vloerdelen

Kwaliteitskenmerken van PVC vloeren

PVC vloeren zijn een soort alleskunners. Maar natuurlijk zijn er ook verschillen tussen de verkrijgbare PVC vloeren. Een kwaliteitscriterium voor goede vloeren zijn natuurlijk in het algemeen de gebruiksklassen of de toepassingsgebieden van de vloer en extra toepassingsmogelijkheden. Daarom let je bij het kopen op de voor jou relevante symbolen, dan vind je snel en eenvoudig de juiste PVC vloer voor bij jou thuis.

De volgende gebruiksklassen geven je een overzicht, welke PVC vloer je thuis kunt leggen.

Gebruiksklasse 21 Gebruiksklasse 22 Gebruiksklasse 22+ Gebruiksklasse 23
Woonruimtes die tijdelijk worden gebruikt

Woonruimtes die normaal worden gebruikt

Woonruimtes met normaal tot intensief gebruik

Woonruimtes die intensief worden gebruikt
Slaapkamer Slaapkamer, kinderkamer

Slaapkamer, kinderkamer, gang, hal, werkkamer, bijkeuken, keuken, woonkamer, eetkamer Slaapkamer, kinderkamer, gang, hal, werkkamer, bijkeuken, keuken, woonkamer, eetkamer

De volgende gebruiksklassen geven je een overzicht welke PVC vloer je in zakelijke ruimtes of projectruimtes kunt leggen.

Gebruiksklasse 31 Gebruiksklasse 32 Gebruiksklasse 33
Commerciële ruimtes/kantoorgebouwen met tijdelijk gebruik Commerciële ruimtes/kantoorgebouwen met normaal gebruik Commerciële ruimtes/kantoorgebouwen met intensief gebruik
Slaapkamer, kinderkamer, werkkamer, gang, bijkeuken, keuken, woonkamer, eetkamer, gang, hal, hotelkamer

Slaapkamer, kinderkamer, werkkamer, gang, bijkeuken, keuken, woonkamer, eetkamer, hotelkamer, conferentiezaal, kantoor, praktijkruimte
Slaapkamer, kinderkamer, werkkamer, gang, hal, bijkeuken, keuken, woonkamer, eetkamer, hotelkamer, conferentiezaal, kantoor, praktijkruimte, receptie, kinderopvang, kinderdagverblijf, school, verkoopruimte

Wat je nog moet weten over PVC vloeren

De ecologische bezwaren van een PVC vloer zitten nog verankerd in veel hoofden, want polyvinyl-chloride is tenslotte een omstreden chemische samenstelling. Vinyl, het basismateriaal van de vloerbedekking, kan echter als probleemloos worden beschouwd, want vinyl bevat volgens de gegevens van de fabrikant geen zware metalen, oplosmiddelhoudende drukinkten, geen kankerverwekkende stoffen, formaldehyde of PCP (pentachlorphenol).

  • PVC vloeren zijn 100% recyclebaar.
  • Uit afval van PVC vloeren worden veel nieuwe producten, zoals handtassen of bloempotten, maar ook nieuwe vloerbedekking gemaakt.

  • Door de lange levensduur en het onderhoudsvriendelijke gebruik van PVC vloeren zijn maar weinig grondstoffen nodig.
  • Bovendien betrekt HORNBACH zijn producten van leveranciers die zich inzetten voor duurzame productie, schoon en energie- en bronnenbewust werken.

Projecten die ook interessant zijn

naar boven
HORNBACH