0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
Hornbach Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 765 - 78 90 - 00
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 12:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 27-09-22 om 10:19 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.

Eerste onderhoud

Na het leggen van je nieuwe PVC-/vinylvloer moet je op passende wijze inwijden en onderhouden! Gebruik hiervoor een passend schoonmaakmiddel dat je in twee arbeidsfasen dun aanbrengt. Afhankelijk van welke PVC-/vinylvloer je hebt gekocht is deze initiële onderhoudsbeurt mogelijk niet nodig, let op de aanwijzingen van de fabrikant.

Regelmatig reinigen

Afhankelijk van de graad van vervuiling met je je PVC-/vinylvloer dagelijks of wekelijks schoonmaken.

 • Stof en droog vuil kun je eenvoudig vochtig afnemen. Bij sterkere vervuiling stofzuig je de vloer eerst.
 • Voor vastzittend vuil voeg je een beetje schoonmaakmiddel toe aan het dweilwater.
 • Laten drogen! Niet droog navegen, zodat zich een vuilafstotend laagje kan vormen.

Let op: een linoleumvloer moet je direct na een intensieve reiniging met een middel voor initieel onderhoud behandelen, zodat het natuurlijke materiaal niet uitdroogt!

Basisreiniging

Ook een PVC-/vinylvloer kan af en toe wel een grondige schoonmaak gebruiken. Ga als volgt te werk:

 • Verwijder met een speciaal schoonmaakmiddel alle oude onderhouds- en schoonmaakmiddelen van de oppervlakte van de vloer.
 • De speciale basisreiniger in een verhouding van 1:3 in het dweilwater gieten en ca. 5 tot 10 minuten laten inwerken (Let op: lees de gegevens op het reinigingsmiddel!).
 • Nu kun je je uitleven en met een dweil en water het vuil te lijf gaan.
 • Het dweilwater en het opgeloste vuil aansluitend met een dweil opnemen. Nadweilen met schoon water.
 • Middel voor initieel onderhoud op de gedroogde vloer aanbrengen. En klaar is je schone vloer!

Intensieve reiniging

Als na de hierboven beschreven basisreiniging toch aanslag of sterke vervuilingen achterblijven op je PVC-/vinylvloer, dan kan een een- of meerschijvenmachine worden gebruikt voor een intensieve reiniging. Deze bewerkt de vloer na een korte inwerktijd van een speciaal schoonmaakmiddel met een roterende nylon schuurmat. Daarna kun je het vuil net als altijd wegvegen en behandel je de vloer met een verzorgingsemulsie.

Let op!

Het wordt niet aangeraden regelmatig zo’n intensieve reiniging uit te voeren, omdat hij grote eisen stelt aan zelfs de meest slijtvaste PVC-/vinylvloer.

Nog meer tips

 • Om lang van je vloer te kunnen genieten, adviseren we je bovendien geen oplosmiddelhoudende wassen, lakken, zepen en geen lijnoliehoudende middelen, aceton en trichloorethyleen te gebruiken.
 • Ook schuurmiddelen en wasborstels moet je niet gebruiken voor je PVC-/vinylvloer.
 • Als je huisdieren hebt met scherpe nagels, dan kun je beter voor een andere vloerbekleding kiezen. De nagels kunnen het oppervlak van je PVC-/vinylvloer beschadigen.
 • Meubelpoten die zijn voorzien van beschermende afdekking, laten geen blijvende afdrukken achter in de vloer. Zo kun je probleemloos je meubelen ergens anders neerzetten en heb je geen lelijke afdrukken in de vloer.

Projecten die ook interessant zijn

naar boven
HORNBACH