0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
Hornbach Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 12:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 01-12-22 om 14:33 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.

Dat wij zo'n reusachtig vloerenassortiment hebben, dat wist je misschien al. En wist je dat je met al die vloeren ook te maken hebt met veel verschillende producteigenschappen? Die producteigenschappen zijn als icoon weergegeven bij het product. Dan is het natuurlijk wél handig als je een beetje begrijpt wat de betekenis van dit symbool is. Wij hebben ze voor je op een rij gezet.

Toepassingsgebied: privégebruik

Toepassingsgebied: commercieel gebruik

Toepassingsgebied: licht industrieel gebruik

Comfortklassen

Binnen de gebruiksklassen zijn er verschillende comfortklassen. Hoe hoger de klasse, des te luxer de vloerbedekking.

Extra eigenschappen

Vloerbedekking kan voldoen aan talrijke aanvullende eisen. Voor de meest gangbare eisen zijn er symbolen. Deze worden hieronder toegelicht.

Antistatische eigenschappen

Akoestiek, geluidsdemping

In principe beschikken alle vloerbedekkingen die gemaakt zijn van textiel over uitstekende geluidsdempende eigenschappen. Enkele vloerbedekkingen zijn echter bijzonder geschikt om loopgeluiden of luchtgeluid in de ruimte op te vangen.

Brandveiligheid

In de EU-lidstaten gelden strenge regels voor de brandveiligheid van bouwproducten. Hiervoor zijn verschillende gedragingen (A t/m F) vastgelegd, die ook voor vloerbedekking gelden. Daarnaast zijn er de subklassen s1 en s2, die het rookgedrag beschrijven.

In commerciële ruimtes zijn meestal de brandveiligheids-klassen Cfl en Bfl voorgeschreven. Voor particuliere woonruimtes geldt klasse Efl.

  • EN 14041, EN 13501-1, EN ISO 11925-2, EN ISO 9239-1

Ruimte

Antislip

Overige eigenschappen

Projecten die ook interessant zijn

naar boven
HORNBACH