0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 28-11-23 om 17:19 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Profielen plaatsen

Profielen plaatsen

Profielen zijn de basis van een scheidingswand. Hier lees je alles over de verschillende profielen voor scheidingswanden.

Profielen zijn de basis van een scheidingswand. De metalen staanderprofielen dragen de wand. De belangrijkste profielen voor het aanbrengen van scheidingswanden zijn de U-profielen voor de vloer en het plafond en de C-profielen voor de zijden en de verticale schoren in het midden. Hier lees je alles over de verschillende profielen voor scheidingswanden.

Uitleg verschillende soorten profielen

Verschillende soorten profielen . HORNBACH
# Soort profiel Beschrijving
1 CW-profiel C-vormig staanderprofiel; wordt in het UW-profiel geplaatst om een wand te construeren.
2 UW-profiel U-vormig frameprofiel waarin de CW-staanderprofielen geplaatst worden.
3 CD-profiel C-vormig profiel voor het maken van verlaagde plafonds.
4 UD-profiel U-vormig profiel die zorgt voor de verbinding tussen de wand en een verlaagd plafond.
5 UA-profiel Verstevigingsprofiel dat als kozijnstijl voor stevige deurconstructies en bij de installatie van voorzetwanden voor sanitair (bijvoorbeeld toilet) nodig is. Dikte: 2,0 mm.
6 LW-profiel L-vormig profiel voor het vormen van hoeken.
7 HUT-profiel Voor het bekleden van een plafond met houten balken.
8 Hoekprofiel Hoekbescherming voor verschillende soorten gipsplaten.
9 Bovendorpelprofiel Wordt opgenomen in het kozijn boven de deur.

Verwerken van profielen

Om zo precies mogelijk te kunnen werken, kun je het beste de positie waar de profielen uiteindelijk moeten komen markeren met afplakband op de vloer.

Aan het plafond en de vloer bevestig je eerst de profielen met pluggen en schroeven. De pluggen breng je om de 50 cm aan. Dan zet je de C-profielen erin, die aan de zijden worden aangebracht, en schroef je deze op dezelfde manier vast. De staanderprofielen worden eerst in het onderste en dan in het bovenste verbindingsprofiel gedraaid. Deze moeten minstens 1,5 cm in het plafondprofiel grijpen. Lijn de staanderprofielen op de juiste as-afstand (helft van de breedte van de gipsplaten) uit en draai ze met de open kant allemaal in dezelfde richting. De staanderprofielen worden niet vastgeschroefd! De gehele constructie vul je met brandwerend isolatiemateriaal en dan kun je de constructie aan beiden kanten bekleden met gipsplaten. Lees hier de volledige stap-voor-stap handleiding Scheidingswand plaatsen.

Gereedschapskennis

Om metalen staanderprofielen aan elkaar te bevestigen, heb je een zogeheten verbindingstang nodig. Als eerste breng je het staanderprofiel op de gewenste plaats in het frameprofiel aan. Op de punten, waar de beide metaalprofielen bij elkaar komen, gebruik je de tang.

De knijpvlakken van de verbindingstang hebben een stansprofiel met een grove structuur. Als de armen van de tang worden samengedrukt, wordt het profiel in de verbindingsplaats 'gestanst'. Staander- en frameprofiel worden aan elkaar 'gestanst'. Maar pas als de platen voor de wanden gemonteerd zijn, bereikt de gehele constructie zijn uiteindelijke stabiliteit.

Gereedschap voor het plaatsen van profielen . HORNBACH

Projecten die ook interessant kunnen zijn

naar boven