0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
Hornbach Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 12:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 05-12-22 om 21:26 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.

Voordelen van laminaat

  • snel en eenvoudig te leggen op bijna iedere ondergrond
  • robuust, onderhoudsvriendelijk en emissiearm
  • snel en eenvoudig te leggen op bijna iedere ondergrond
  • door de geringe hoogte ideaal voor het renoveren en moderniseren van je woning
  • geschikt voor stoelen met wieltjes

Let op: Laminaat is een vloerbedekking die gevoelig is voor vocht en daardoor niet geschikt voor gebruik in vochtige ruimten – tenzij het een speciale laminaatvloer voor vochtige ruimten is. Houd er rekening mee dat laminaat over het algemeen niet geschikt is voor volledige verlijming met de ondergrond, omdat bij verlijming de natuurlijke krimp en uitzetting van de laminaatvloer wordt beperkt.

Tip

Omdat laminaat hol klinkt en een hoog contactgeluid veroorzaakt dat hinderlijk kan zijn voor eronder liggende ruimtes, is het van belang om geschikte isolatiematerialen te gebruiken. Let op: Laminaat kan bij grotere schade aan het oppervlak niet (zoals parket) worden afgeschuurd. Wel kun je laminaat repareren en opknappen.

Materiaalopbouw van laminaat

Laminaat bestaat in principe uit een toplaag, een decorlaag, een drager en een onderlaag. De vloer bestaat voor 90% uit hout, het uiterlijk is echter slechts een imitatie van echt hout. Hier laten we je de belangrijkste feiten over de materiaalopbouw van laminaat en de afzonderlijke lagen zien:

Hornbach
1 2 3 4
Bekijk het hier
1
Toplaag

Deze laag, ook wel overlay genoemd, bestaat uit hittegehard melaminehars. Dit is zeer slijtvast en beschermt zo het decorpapier tegen slijtage. Bovendien wordt hiervoor uv-lak gebruikt, waardoor het laminaat bestand is tegen uv-licht en door uv-licht veroorzaakte verkleuringen.

2
Decorlaag

Het decor is het zichtbare deel van het laminaat. De decorlaag bestaat uit papier, dat bedrukt is met designs (meestal in houtlook) in natuurlijke kleuren die via complexe fototechnische reproductieprocessen worden gemaakt. Door dit productieproces zijn bij laminaat allerlei kleuren en designs mogelijk. Om de vloer een zo aantrekkelijk en natuurlijk mogelijke look te geven, worden de kleurverschillen en contrasten van het natuurlijke materiaal in de decorlaag verwerkt.

3
Drager

De basis van de laminaatvloer is de drager van hout, die goed is voor 90% van het materiaal. De drager bestaat bij laminaat uit spaanplaat, MDF-plaat (Medium Density Fibre = middeldichte vezelplaat) of HDF-plaat (High Density Fibre = zeer dichte vezelplaat). De kwaliteit van de drager bepaalt de sterkte van het laminaat.

4
Onderlaag

De onderlaag of achterkant van het laminaat, ook tegenlaag genoemd, heeft vochtafwerende eigenschappen en compenseert spanningen die door de gelaagde structuur ontstaan. Deze laag bestaat meestal uit fenolhars.

De juiste combinatie van de afzonderlijke lagen is bepalend voor de totale kwaliteit van het laminaat. Optioneel zijn veel laminaatvloeren ook met geïntegreerde contactgeluidisolatie leverbaar.

Kwaliteitskeurmerk van laminaat

Vaak vind je in de handel verbazingwekkende prijsverschillen tussen laminaatvloeren. Deze zijn in eerste instantie terug te voeren op kwaliteitsverschillen, die voor jou als klant vaak niet duidelijk beredeneerd kunnen worden. Bij HORNBACH vind je voor elke wens en elke toepassing het juiste laminaat. Wij beoordelen het laminaat op basis van deze vier kwaliteitskenmerken:

  • de dikte: hoe dik en dus hoe stabiel is een plank?
  • het materiaal van de drager: hoe waterbestendig is de gebruikte HDF-plaat?
  • de gebruiksklasse: hoe slijtvast is het oppervlak?
  • Q+: is de toplaag extra behandeld?

Met dit systeem kan HORNBACH voor elke laminaatvloer een goede prijs-kwaliteitverhouding garanderen. De onderstaande tabellen laten zien in welke categorieën de kwaliteitskenmerken zijn onderverdeeld.

Kwaliteitskeurmerk laminaat 1

Dikte: Laminaat is er in dikten van 6 tot 12 mm. Hoe dikker de vloer, des te sterker hij is.

6 mm 7 mm 8 mm 9 mm
Minimumeis + ++ +++

Materiaal van de drager:
HDF-platen zijn hoog verdichte vezelplaten. Ze hebben een gesloten oppervlak en hoge dichtheid. Het materiaal van de drager heeft verschillende kenmerken. Wij maken het volgende onderscheid:

Woonruimten    
AC 21 AC 22 AC 23
Minimumeis    
matige belasting, bijv. logeer- en slaapkamer normale belasting, bijv. woon- en eetkamer sterke belasting, bijv. hal en keuken
Commerciële ruimten    
AC 31 AC 32 AC 33
+ ++ +++
matige belasting, bijv. vergaderruimten normale belasting, bijv. kantoren sterke belasting, bijv. winkels

Q+:
Vloeren die extra zijn behandeld krijgen een extra plusje. Informatie hierover vind je op het productetiket, bijv. antistatisch, antibacterieel, surface resist etc.

Kwaliteit van HORNBACH

Wij van HORNBACH vinden het natuurlijk erg belangrijk dat we je een hoogwaardige laminaatvloer kunnen bieden. Daarom vertrouwen we op onze grootste leverancier in deze sector: KAINDL. KAINDL biedt kwalitatief hoogwaardige en gecertificeerde laminaatvloeren, en dat voor een goede prijs!

Projecten die ook interessant zijn

naar boven
HORNBACH